Αθλητισμός

«Βόμβα Λεμπρόν Τζέιμς στον Ολυμπιακό»

«Βόμβα Λεμπρόν Τζέιμς στον Ολυμπιακό»
Λεμπρόν Τζέιμς: Η εποχή που οι οπαδοί του Ολυμπιακού περίμεναν τον παίκτη του NBA.

Η μεταγραφική περίοδος είναι πάντα γεμάτη με πολλές φήμες που κάποιες από αυτές φτάνουν στο τέλος να επιβεβαιώνονται. Ανάμεσα στα πρωταθλήματα οι οπαδοί το καλοκαίρι αγωνιούν για τα νέα της ομάδας τους που μπορεί να βρίσκεται εκείνη τη στιγμή εκτός αγωνιστικού χώρου αλλά ετοιμάζεται να τα πάει καλύτερα την επόμενη χρονιά. Ή τουλάχιστον αυτός είναι ο διακαής τους πόθος.

Την εποχή των «χρυσών μεταγραφών»

Το καλοκαίρι είναι η αγαπημένη περίοδος δημοσιογράφων και αναγνωστών. Κάθε χρόνο τέτοια εποχή οι οπαδοί ονειρεύονται μεταγραφές αεροδρομίου και οι δημοσιογράφοι κάνουν ό, τι περνάει απ’ το χέρι τους για να τις πραγματοποιήσουν , ακόμα κι αν αυτό συμβαίνει μόνο στα πρωτοσέλιδα.

Ένα τέτοιο ιστορικό πρωτοσέλιδο, είχαν τη χαρά να απολαύσουν οπαδοί και αναγνώστες τέτοια μέρα πριν μια δεκαετία, όπως μας θυμίζει δημοσίευμα του dailymedia.com.

Τότε που όπως διαβάζαμε οι αδελφοί Αγγελόπουλοι ετοιμάζονταν να πυροδοτήσουν μια βόμβα μεγατόνων. Και το όνομα αυτής… Λεμπρόν Τζέιμς.

Όχι δεν πρόκειται για τυπογραφικό λάθος, ούτε ήταν κάποιο πρωταπριλιάτικο αστείο.

Στο ιστορικό πρωτοσέλιδο της «Γάτας» διαβάζαμε για την ανησυχία των ανθρώπων του NBA μήπως τους αρπάξει ο Ολυμπιακός τον υπερπαίκτη που το 2010 έμενε ελεύθερος.

Η κρίση ήταν και τότε εδώ αλλά όχι στην έκταση που πήρε τα επόμενα χρόνια, κορωνοϊός δεν υπήρχε και έτσι το πρόβλημα εκείνο το καλοκαίρι στις παραλίες  ήταν αν θα ερχόταν ο Λεμπρόν μόνος του ή πακέτο με τον Τιμ Ντάνκαν!

Το «ιστορικό» πρωτοσέλιδο

Λίγα λόγια για τον Τζέις Λεμπρόν

Ο ΛεΜπρόν Τζέιμς είναι Αμερικανός επαγγελματίας διεθνής καλαθοσφαιριστής που αγωνίζεται ως σμολ φόργουορντ με τους Los Angeles Lakers στο ΝΒΑ. Σύμφωνα με πληροφορίες από το Βικιπαίδεια. Είναι τρεις φορές πρωταθλητής του NBA (2012, 2013, 2016), τρεις φορές MVP των τελικών (2012, 2013, 2016), τέσσερις φορές MVP του NBA (2009, 2010, 2012, 2013), πρώτος σκόρερ του NBA την σεζόν 2007-08, NBA Rookie της Χρονιάς (2004), έχει πάρει μέρος σε δεκαπέντε All Star Game (2005-2019) με τρία MVP (2006, 2008, 2018) και είναι δις χρυσός Ολυμπιονίκης. Θεωρείται ένας από τους κορυφαίους στην ιστορία του αθλήματος.

Στα 18 του μόλις, μετά την αποφοίτησή του από το σχολείο δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης St. Vincent–St. Mary High School στη γενέτειρά του Άκρον στο Οχάιο, επιλέχτηκε στο νούμερο 1 του Ντραφτ του 2003 από τους Κλίβελαντ Καβαλίερς. Οδήγησε την ομάδα στην πρώτη της εμφάνιση σε τελικούς NBA το 2007, χάνοντας όμως από τους Σαν Αντόνιο Σπερς.

Το 2010 Ο ΛεΜπρόν Τζέιμς μετεγγράφηκε στους Μαϊάμι Χιτ, αφού έμεινε ελεύθερος από τους Κλίβελαντ Καβαλίερς.  Στην πρώτη του σεζόν στο Μαϊάμι, η ομάδα έφτασε στα τελικά, αλλά έχασε από τους Ντάλας Μάβερικς. Το 2012 κατέκτησε το πρώτο του πρωτάθλημα, όταν το Μαϊάμι νίκησε τους Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ, κερδίζοντας το βραβείο MVP των τελικών για τις επιδόσεις του. Το 2013, κατέκτησε το δεύτερο συνεχόμενο πρωτάθλημα NBA και το βραβείο MVP των τελικών απέναντι στους Σαν Αντόνιο Σπερς. Το 2016, κατέκτησε το τρίτο του πρωτάθλημα και το πρώτο με τους Κλίβελαντ.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments