Κόσμος

Κύπρος κορωνοϊός: Θετικός στον ιό στρατιώτης της Εθνικής Φρουράς

Κύπρος κορωνοϊός: Θετικός στον ιό στρατιώτης της Εθνικής Φρουράς
Κύπρος κορωνοϊός: Συναγερμός έχει σημάνει στην Εθνική Φρουρά της χώρας, καθώς στρατιώτης εντοπίστηκε θετικός στον ιό.

Συναγερμός σήμανε στην Εθνική Φρουρά της Κύπρου αφού θετικός στον κορωνοϊό εντοπίστηκε στρατιώτης που υπηρετεί σε φυλάκιο στη Λευκωσία. Το αποτέλεσμα επήλθε μετά από προεγχειρητικό έλεγχο στον οποίο υποβλήθηκε ο στρατιώτης, από τον οποίον, μεταξύ άλλων, απαιτήθηκε και διενέργεια τεστ για κορωνοϊό. Όσοι στρατιώτες βρίσκονταν εντός του φυλακίου τέθηκαν σε καραντίνα, ενώ οι υπόλοιποι που ήταν εξοδούχοι, παρέμειναν στα σπίτια τους και τέθηκαν σε περιορισμό.

Σύμφωνα με το Πανεπιστήμιο Τζονς Χόπκινς, τα κρούσματα στην Κύπρο έχουν φτάσει τα 1.510 και οι νεκροί τους 19. Εν τω μεταξύ, η αύξηση των κρουσμάτων που παρατηρείται στην Ελλάδα οδήγησε την Κύπρο να εκδώσει νέα ταξιδιωτική οδηγία για τους επισκέπτες από την Ελλάδα. Παρατηρήθηκε αύξηση των κρουσμάτων στην Κύπρο από Έλληνες ταξιδιώτες και έτσι η Ελλάδα «υποβιβάστηκε» στην κατηγορία Β, από την Α που ήταν μέχρι σήμερα. Όπως έγινε γνωστό το βράδυ της Κυριακής, το υπουργείο Υγείας της Κύπρου έλαβε αυτήν την απόφαση που θα ισχύει από τις 6 Αυγούστου 2020.

Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας Κύπρου, πέραν των αυξημένων ελέγχων που διενεργούνται σε πτήσεις από το Ηνωμένο Βασίλειο, αυξάνονται από σήμερα μέχρι και τις 6 Αυγούστου οι δειγματοληπτικοί εργαστηριακοί έλεγχοι σε επιβάτες πτήσεων από την Ελλάδα, όπως αναφέρει το ΑΠΕ.

Σημειώνεται πως οι Κύπριοι πολίτες και μέλη της οικογένειάς τους και οι νόμιμα διαμένοντες στην Κύπρο έχουν την επιλογή να πραγματοποιήσουν τη μοριακή εξέταση κατά την άφιξή τους στα αεροδρόμια Λάρνακας και Πάφου. Το κόστος της εξέτασης καλύπτεται από τους ίδιους τους ταξιδιώτες.

Απαραίτητο να έχουν μαζί τους αρνητικό τεστ κορωνοϊού οι ταξιδιώτες από Ελλάδα

Όλοι οι υπόλοιποι επιβάτες απαιτείται να έχουν προβεί σε εργαστηριακό έλεγχο κατά τις τελευταίες τουλάχιστον 72 ώρες προ της αναχώρησης και να έχουν πιστοποιητικό, που να αποδεικνύει αρνητική εξέταση PCR για τον ιό, όπως ισχύει για όλους τους ταξιδιώτες από χώρες της κατηγορίας Β. Τονίζεται, επιπλέον, ότι απαιτείται από όλους τους επιβάτες, ανεξαρτήτως υπηκοότητας, να υποβάλουν αίτηση για το CyprusFlightPass (https://cyprusflightpass.gov.cy/) εντός 24 ωρών πριν από την αναχώρηση της πτήσης τους.

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments