Video

Αντετοκούνμπο ρεκόρ: Καθηλωτική εμφάνιση – Ξεπέρασε τον Σακίλ Ο’ Νιλ

Αντετοκούνμπο ρεκόρ: Καθηλωτική εμφάνιση – Ξεπέρασε τον Σακίλ Ο’ Νιλ
Αντετοκούνμπο ρεκόρ: Ισοπεδωτική εμφάνιση στον αγώνα κόντρα στους Ρόκετς. Προχωράει ακάθεκτος στον δεύτερο σερί τίτλο MVP.

Ενθουσίασε για ακόμα μια φορά ο Γιάννης Αντετοκούνμπο στον αγώνα κόντρα στους Ρόκετς. Μπορεί να μην πήρε τη νίκη αλλά έσπασε ρεκόρ, και ο δρόμος για τον MVP τίτλο τον περιμένει ανοιχτός. Ο Greek Freak έβαλε το όνομά του δίπλα σε αυτά των Σακίλ Ο’Νιλ και Καρίμ Αμπντούλ Τζαμπάρ.

Το ρεκόρ του Γιάννη

Ισοπεδωτικός ήταν ο Γιάννης Αντετοκούνμπο κόντρα στους Ρόκετς, ολοκληρώνοντας τον αγώνα με 36 πόντους, 18 ριμπάουντ. 8 ασίστ και 1 μπλοκ και αν δεν είχε υποπέσει στο μοιραίο λάθος στο τέλος του αγώνα, θα χάριζε στην ομάδα του και τη νίκη, αλλά σε κάθε περίπτωση ο “Greek Freak” πέτυχε χθες δύο σπουδαία ρεκόρ στο δρόμο για τον δεύτερο σερί τίτλο του MVP της χρονιάς.

Αρχικά λοιπόν, ο Αντετοκούνμπο ξεπέρασε την επίδοση του Σακίλ Ο’Νιλ τη σεζόν 1999/20, φτάνοντας τα 19 παιχνίδια σε μία χρονιά με +30 πόντους και 15 ριμπάουντ σε ένα παιχνίδι, γράφοντας νέο ρεκόρ στην ιστορία του ΝΒΑ από την εποχή που μπήκε το τρίποντο το 1979. Παράλληλα, ο σταρ των Μπακς έγινε ο δεύτερος παίκτης τα τελευταία 50 χρόνια του ΝΒΑ μετά τον Καρίμ Αμπντούλ-Τζαμπάρ που έφτασε τα 15 παιχνίδια σε μία σεζόν με +30 πόντους, +15 ριμπάουντ και +5 ασίστ.

Τι είχε δηλώσει όταν έμαθε ότι θα είναι υποψήφιος για MVP

«Για να είμαι ειλικρινής μαζί σας, πραγματικά δεν το έχω σκεφτεί. Το είδα πριν από δύο ημέρες, ότι τελείωσε. Προσπάθησα να μην επικεντρωθώ στις κουβέντες για τον MVP, ποιος είναι ο MVP και όλα αυτά».

Ενώ πρόσθεσε: «Στόχος μου είναι να γίνομαι καλύτερος κάθε μέρα για να βοηθήσω την ομάδα μου να κερδίσει παιχνίδια και ότι είναι να συμβεί θα συμβεί. Αυτό συνέβη πέρυσι. Ήμουν συγκεντρωμένος στην ομάδα και στις νίκες και αναδείχθηκα MVP. Αυτό ήταν ο κύριος στόχος μου. Τώρα, ξέρω ότι πολλοί άνθρωποι εκεί έξω θα μιλάνε για τον επόμενο MVP, αλλά αυτό δεν είναι αυτήν τη στιγμή στο κέντρο του ενδιαφέροντός μου.

Ο κύριος στόχος μου είναι να βελτιωθώ, να κερδίσω παιχνίδια, να βοηθήσω την ομάδα μου να παίξει καλό μπάσκετ και να προσπαθήσουμε να κερδίσουμε το πρωτάθλημα. Την τελευταία φορά που το καταφέραμε ήταν το ’71, οπότε αυτός είναι ο κύριος στόχος μου τώρα». Ο Αντετοκούνμπο έχει κατά μέσο όρο 29,6 πόντους και 13,7 ριμπάουντ ανά παιχνίδι, που αποτελούν ρεκόρ καριέρας ενώ μοιράζει και 5,8 ασίστ ανά αγώνα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments