Ελλάδα

Κορωνοϊός Κέρκυρα: Έκλεισε αθλητικό κέντρο – Θετικές στον ιό δύο παίκτριες κρίκετ

Κορωνοϊός Κέρκυρα: Έκλεισε αθλητικό κέντρο – Θετικές στον ιό δύο παίκτριες κρίκετ
Κορωνοϊός Κέρκυρα: Δύο αθλήτριες κρίκετ εντοπίστηκαν θετικές στον ιό με αποτέλεσμα να κλείσει αθλητικό κέντρο μετά από σύσταση του ΕΟΔΥ.

Μετά από σύσταση του ΕΟΔΥ, κλειστό είναι από σήμερα το Εθνικό Αθλητικό Κέντρο Κέρκυρας (ΕΑΚΚ), λόγω επιβεβαιωμένων κρουσμάτων κορωνοϊού σε δύο αθλήτριες του κρίκετ. Όπως ανέφερε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο πρόεδρος του Εθνικού Αθλητικού Κέντρου Κέρκυρας, Σταμάτης Λυκούρης, μετά τη χθεσινή επιβεβαίωση, από τον ΕΟΔΥ, των δύο θετικών κρουσμάτων σε αθλήτριες του κρίκετ, «αποφασίστηκε από τη διοίκηση του ΕΑΚΚ η αναβολή όλων των πρωταθλημάτων κρίκετ, καθώς και η αναβολή της διεξαγωγής όλων των αθλημάτων, προκειμένου το Αθλητικό Κέντρο να απολυμανθεί και να ακολουθηθούν πιστά όλες οι οδηγίες που θα δοθούν από τον ΕΟΔΥ».

«Ξεκινήσαμε από σήμερα την απολύμανση του Εθνικού Αθλητικού Κέντρου Κέρκυρας, ενώ περιμένουμε τα αποτελέσματα από 20 αθλητές που έχουν υποβληθεί σε διαγνωστική εξέταση ανίχνευσης κορονοϊού, ενώ αναμένεται να εξεταστεί και το προσωπικό του ΕΑΚΚ. Το Αθλητικό Κέντρο Κέρκυρας θα παραμείνει κλειστό, ενώ θα επαναλειτουργήσει μετά τις νέες οδηγίες που θα λάβουμε από τον ΕΟΔΥ», δήλωσε ακόμα ο κ. Λυκούρης.

Κι άλλος παίκτης του ΠΑΟΚ θετικός στον κορωνοϊό μετά τον Στοχ

Εν τω μεταξύ, και δεύτερος παίκτης του ΠΑΟΚ εντοπίστηκε θετικός στον κορωνοϊό, λίγο πριν η ομάδα αναχωρήσει για την Πορταριά που ξεκινάει το βασικό στάδιο της προετοιμασίας, ενόψει της επόμενης ποδοσφαιρικής σεζόν, όπως αναφέρει η ΕΦΣΥΝ.

Πριν από δύο μέρες, ο Μίροσλαβ Στοχ είχε αποκαλύψει ότι είχε βρεθεί θετικός στον κορωνοϊό και ήδη βρίσκεται σε καραντίνα στο σπίτι του. Όλοι οι ποδοσφαιριστές του ΠΑΟΚ υποβλήθηκαν σε τεστ ανίχνευσης κορωνοϊού και λίγο πριν η αποστολή, στην οποία συμμετέχουν 30 ποδοσφαιριστές, αναχωρήσει για το Πήλιο, βρέθηκε και νέο θετικό κρούσμα κορωνοϊού και ήδη το μέλος της αποστολής έχει αποκλειστεί.

Ο Μίροσλαβ Στοχ είχε ο ίδιος αποκαλύψει ότι είναι ο παίκτης του ΠΑΟΚ που είναι θετικός στον ιό με ανάρτησή του στα social media. Ο σύλλογος σεβόμενος τα προσωπικά δεδομένα του αθλητή δεν είχε δημοσιοποιήσει το όνομα του, αλλά το έκανε ο ίδιος λίγο αργότερα. Ο διεθνής επιθετικός γνωστοποίησε μέσω των λογαριασμών του στα social media ότι εκείνος είναι το κρούσμα Covid-19 στην Τούμπα.

Ο Στοχ έγραψε ότι αισθάνεται καλά και δεν αντιμετωπίζει προβλήματα από τον κορωνοϊό και εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι σε μία εβδομάδα θα πάρει την άδεια των γιατρών για να προπονηθεί ξανά. Το μήνυμα του Μίροσλαβ Στοχ: «Όπως γνωρίζετε από τα media, στην ομάδα μας εντοπίστηκε κρούσμα του Covid-19. Δυστυχώς, αυτός ο «τυχερός» είμαι εγώ. Μην ανησυχείτε, αισθάνομαι καλά, δεν αντιμετωπίζω προβλήματα και είμαι σίγουρος ότι θα επιστρέψω στους αγωνιστικούς χώρους σύντομα.

Όπως την Πέμπτη ή την Παρασκευή. Ευχαριστώ τον Θεό επειδή η οικογένεια μου, οι συμπαίκτες μου και τα μέλη της ομάδας είχαν αρνητικά αποτελέσματα στα τεστ. Ακολουθώ τις οδηγίες των γιατρών και μένω σπίτι για τη δική μου ασφάλεια και την ασφάλεια των άλλων».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments