Ελλάδα

Θύμα απάτης ο Στέφανος Τσιτσιπάς

Θύμα απάτης ο Στέφανος Τσιτσιπάς
Μαζί με τον Κρατερό Κατσούλη και την Κατερίνα Καραβάτου.

Η νέα απάτη που κυκλοφορεί τις τελευταίες ώρες στο facebook και έχει να κάνει με το κρυπτονόμισμα bitcoin “χτύπησε” και τον Στέφανο Τσιτσιπά. Νωρίτερα το πρωί το Pagenews.gr αναφέρθηκε στην περίπτωση του Sin Boy του γνωστού ράπερ του οποία τη φωτογραφία, αλλά και υποτιθέμενη συνέντευξη χρησιμοποιούν επιτήδειοι για να προσελκύσουν ανυποψίαστους πολίτες να αγοράσουν bitcoins ή να εγγραφούν σε κάποια πλατφόρμα οικονομικών συναλλαγών.

Τώρα ήρθε η σειρά του Στέφανου Τσιτσιπά, του Έλληνα άσσου στο τένις, ο οποίος έχει πέσει θύμα των απατεώνων, οι οποίοι χρησιμοποιούν μια υποτιθέμενη συνέντευξή του στην εκπομπή “Στη φωλιά των Κούκου” και συγκεκριμένα στους Κρατερό Κατσούλη και Κατερίνα Καραβάτου. Όπως ακριβώς και στην περίπτωση του Sin Boy έτσι και στην περίπτωση του Στέφανου Τσιτσιπά, οι απατεώνες αναφέρουν πως μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα ο Έλληνας άσσος έβγαλε εκατομμύρια επενδύοντας σε πλατφόρμα bitcoin.

Συγκεκριμένα το κείμενο που συνοδεύει τις φωτογραφίες του Στέφανου Τσιτσιπά, του Κρατερού Κατσούλη και της Κατερίνας Καραβάτου αναφέρει: “Καταλήξατε ποτέ σε μια πιεστική οικονομική κατάσταση ή σκεφτήκατε απλώς ότι όσα έχετε δεν είναι αρκετά; Οι περισσότεροι από εμάς έχουμε βρεθεί σε μια τέτοια κατάσταση, τουλάχιστον μια φορά. Ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας Στέφανος Τσιτσιπάς δεν είναι εξαίρεση. Εμφανίστηκε πρόσφατα “Στη φωλιά των Κου Κου” και μοιράστηκε τον τρόπο με τον οποίο μπόρεσε να επανέλθει μετά από μια χρεοκοπία, χάρη σε μια αυτοματοποιημένη πλατφόρμα που ονομάζεται Bitcoin Profit.

Ο Στέφανος εξηγεί ότι διάβασε τυχαία μια πρόταση που του τράβηξε την προσοχή: “Τα ψηφιακά νομίσματα πρόκειται να αντικαταστήσουν τα χρήματα που γνωρίζουμε σήμερα – κάντε το επόμενο βήμα νωρίς και επωφεληθείτε από αυτήν τη μετάβαση. Ακόμη και αν δεν έχετε απολύτως καμία εμπειρία σε επενδύσεις ή τεχνολογία!”

Ο χρήστης απλά πραγματοποιεί μια αρχική κατάθεση στην πλατφόρμα, συνήθως €300 ή περισσότερα και ο αυτοματοποιημένος αλγόριθμος συναλλαγών θα κάνει την υπόλοιπη δουλειά. Χρησιμοποιώντας έναν συνδυασμό δεδομένων και τεχνητής νοημοσύνης, ο αλγόριθμός ξέρει πότε είναι η τέλεια στιγμή για αγορά ψηφιακών νομισμάτων σε χαμηλή τιμή και πώληση σε υψηλή, μεγιστοποιώντας το κέρδος του χρήστη. Ο Στέφανος προσφέρθηκε να κάνει μια επίδειξη της ισχύος της πλατφόρμας και πρότεινε στην Κατερίνα Καραβάτου να καταθέσει ζωντανά στην εκπομπή €300. Εκείνη συμφώνησε και αφού έγινε η αρχική της κατάθεση των €300, απλώς ρύθμισε τις συναλλαγές στο αυτόματο. Σε λιγότερο από 4 λεπτά, κατάφερε με επιτυχία να αυξήσει το υπόλοιπό της σε €497.18!”.

Το παραπάνω κείμενο χρησιμοποιείται και στην απάτη με τον Sin Boy. Οι απατεώνες χρησιμοποιούν το facebook με δήθεν διαφημίσεις, στις οποίες παρουσιάζονται οι επώνυμοι και όποιος πατήσει πάνω στον σύνδεσμο παραπέμπεται σε ιστοσελίδα στην οποία αναφέρεται η δήθεν συνέντευξη του καλλιτέχνη και πως κατάφερε να γίνει εκατομμυριούχος επενδύοντας σε bitcoins και πλατφόρμες κρυπτονομισμάτων.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments