Ελλάδα

Απάτη με bitcoin μέσω Facebook – Θύματα Κατσούλης, Καραβάτου και Sin Boy

Απάτη με bitcoin μέσω Facebook – Θύματα Κατσούλης, Καραβάτου και Sin Boy
Σε μάστιγα έχει μετατραπεί η συγκεκριμένη απάτη.

Οι καταγγελίες στη δίωξη ηλεκτρονικού εγκλήματος από διάφορους επωνύμους όπου επιτήδειοι χρησιμοποιούν τα ονόματά τους για να πουλήσουν σε ανυποψίαστους πολίτες κρυπτονομίσματα, έχουν αυξηθεί τα τελευταία χρόνια. Κι όμως αυτό δεν πτοεί τους παράνομους οι οποίοι αφού σταματούν για ένα διάστημα ξαναεμφανίζονται με σκοπό το κέρδος. Όπως αποκαλύπτει σήμερα το Pagenews.gr θύματα εκείνων που θέλουν να πουλήσουν bitcoins έχουν πέσει ο ράπερ Sin Boy αλλά και ο Κρατερός Κατσούλης με την Κατερίνα Καραβάτου. Λειτουργώντας με τον ίδιο πανομοιότυπο τρόπο, όπως και στο πρόσφατο παρελθόν, οι επιτήδειοι χρησιμοποιούν μια υποτιθέμενη συνέντευξη του Sin Boy στην εκπομπή ‘Στη φωλιά των Κου Κου” όπου ο ράπερ αποκαλύπτει στον Κρατερό Κατσούλη και στην Κατερίνα Καραβάτου πως έβγαλε εκατομμύρια μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα, χρησιμοποιώντας τα κρυπτονομίσματα.

Οι απατεώνες χρησιμοποιούν το facebook με δήθεν διαφημίσεις, στις οποίες παρουσιάζεται ο Sin Boy και όποιος πατήσει πάνω στον σύνδεσμο παραπέμπεται σε ιστοσελίδα στην οποία αναφέρεται η δήθεν συνέντευξη του καλλιτέχνη και πως κατάφερε να γίνει εκατομμυριούχος επενδύοντας σε bitcoins και πλατφόρμες κρυπτονομισμάτων. Τέτοιου είδους υποθέσεις είχαν απασχολήσει τη Δίωξη Ηλεκτρονικού εγκλήματος, ενώ και παλαιότερα το pagenews.gr είναι αποκαλύψει παρόμοια απάτη με θύματα Έλληνες επιχειρηματίες οι οποίοι εν αγνοία τους χρησιμοποιούνταν από τους επιτήδειους οι οποίοι ήθελαν να προσελκύσουν κόσμο για να επενδύσει σε κρυπτονομίσματα. Η απάτη εμφανίζεται κυρίως στο facebook και μάλιστα ως χορηγούμενη διαφήμιση ώστε να προσελκύσει όσα περισσότερα θύματα μπορεί.

Να επισημάνουμε ότι το ζεύγος Κρατερός Κατσούλης και Κατερίνα Καραβάτου έχουν πέσει και πάλι θύματα επιτηδείων για παρόμοιες απάτες με κρυπτονομίσματα. Εκτός από αυτούς και Έλληνες επιχειρηματίες, όπως ο Αριστοτέλης Μυστακίδης, αλλά και η Ελένη Μενεγάκη, Πέτρος Κωστόπουλος και Εύα Αντωνοπούλου έχουν χρησιμοποιηθεί εν αγνοία τους για το σκοπό των απατεώνων. Ο κ. Κωστόπουλος μάλιστα είχε προσφύγει και σε διεθνή δικαστήρια για τέτοιου είδους υποθέσεις.Στη δικαιοσύνη είχε προσφύγει και ο Γρηγόρης Αρναούτογλου μετά από δημοσιεύματα που τον ήθελαν να προωθεί στην αγορά bitcoin δίχως τη συγκατάθεσή του. Ο παρουσιαστής είχε αναρτήσει  στο Instagram τα δημοσιεύματα που τον ενέπλεκαν  στην υπόθεση διαψεύδοντάς τα κατηγορηματικά. Μάλιστα χαρακτηριστικό είναι ότι εκείνοι που έμπλεξαν τον Γρηγόρη Αρναούτογλου στην υπόθεση, επικαλέστηκαν συνέντευξη του παρουσιαστή στον Γιώργο Παπαδάκη, συνέντευξη που δεν υπήρξε ποτέ. Η συγκεκριμένη απάτη θεωρείται μια από τις μεγαλύτερες των τελευταίων ετών, ενώ θύματά της έχουν πέσει και διάσημοι ηθοποιοί, επιχειρηματίες μέχρι και η Βασίλισσα της Αγγλίας.

Οι στοχευμένες απάτες και η κοινωνική μηχανική έχουν πάρει σχεδόν επιδημικές διαστάσεις. Η χρήση οικείων ονομάτων και πλατφόρμων ούτως ώστε να δελεαστούν τα θύματα από έμπιστους απατεώνες έχει γίνει αρκετά εξελιγμένη ώστε συχνά είναι δύσκολο να εντοπιστεί.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments