Nέα της αγοράς

Ομόνοια πλατεία: Αλλάζει χέρια το πενταώροφο κτήριο

Ομόνοια πλατεία: Αλλάζει χέρια το πενταώροφο κτήριο
Ομόνοια πλατεία: Οι ιδιοκτήτες δεν περιορίζονται μόνο στην ενδεχόμενη πώληση του κτηρίου, αλλά διερευνούν και το ενδεχόμενο της ενοικίασης του, με τη διαδικασία να υλοποιεί η εταιρεία συμβούλων Cushman & Wakefield Proprius.

Ενδιαφέρον από πέντε σχήματα εντός κι εκτός Ελλάδας συγκεντρώνει, σύμφωνα με πληροφορίες, η διαδικασία διάθεσης του πενταώροφου κτηρίου στη συμβολή της οδού Πανεπιστημίου 66 της Λεωφόρου Πατησίων 2 στην Αθήνα. Η υποβολή δεσμευτικών προσφορών για το ακίνητο στο ισόγειο του οποίου λειτουργούσε, μέχρι πριν από μερικούς μήνες, κατάστημα της αλυσίδας αρτοποιείων “Χωριάτικο”, εκπνέει την Τετάρτη 26 Αυγούστου, χωρίς να αποκλείεται το ενδεχόμενο να δοθεί παράταση.

Οι ιδιοκτήτες δεν περιορίζονται μόνο στην ενδεχόμενη πώληση του κτηρίου, αλλά διερευνούν και το ενδεχόμενο της ενοικίασης του, με τη διαδικασία να υλοποιεί η εταιρεία συμβούλων Cushman & Wakefield Proprius. Κατά πληροφορίες το ζητούμενο τίμημα κινείται πέριξ των 4 εκατ. ευρώ, ενώ το μηνιαίο μίσθωμα ανέρχεται σε 25 χιλιάδες ευρώ. Σε κάθε περίπτωση, η συναλλαγή θα είναι από τις πρώτες που επιχειρείται να πραγματοποιηθεί στο κέντρο της Αθήνας, ενόσω βρίσκονται σε εξέλιξη οι εργασίες του Μεγάλου Περιπάτου, ενώ μένει να φανεί εάν η ανάπλαση της πλατείας Ομονοίας δώσει πόντους στο επιδιωκόμενο deal.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το κτίριο μπορεί να υποστηρίξει, ως επί το πλείστον, χρήσεις λιανεμπορίου και γραφείων, όπως και φιλοξενίας, σε συνάρτηση με τις ανάγκες του χρήστη. Βρίσκεται σε οικόπεδο 246 τ.μ., έχει συνολική επιφάνεια 1.243 τ.μ., επιφάνεια ισογείου 214 τ.μ. με υπόγειο 164 τ.μ. και πατάρι 121 τ.μ. Η επιφάνεια των τριών ανώτερων ορόφων κυμαίνεται από 217 τ.μ. έως 233 τ.μ., ενώ στο υψηλότερο επίπεδο βρίσκεται μία σοφίτα 66 τ.μ.

Άνοιξε το ξενοδοχείο της Selina στην πλατεία Θεάτρου

Παρά την πανδημική κρίση, η κινητικότητα δεν έχει λείψει από την αγορά ακινήτων του αθηναϊκού down town έστω κι αν ορισμένα από τα νέα έργα ολοκληρώνονται…εξ αναβολής. Σε αυτά ανήκουν το Selina Theatrou Athens, το νέο ξενοδοχείο στην Πλατεία Θεάτρου 8, που αρχικά είχε προγραμματιστεί να εγκαινιαστεί τέλη 2019, αλλά, εν τέλει, άνοιξε τις πύλες του για το κοινό το Σάββατο 1 Αυγούστου.

Οι επικεφαλής της Selina θεωρούν την πλατεία Θεάτρου, όπου κατασκευάστηκε το πρώτο λιθόκτιστο θέατρο της Αθήνας γνωστό και ως θέατρο Μπούκουρα, ως μία περιοχή που αλλάζει ραγδαία, “προσελκύοντας τουρίστες από όλο τον κόσμο” έστω κι αν η φετινή χρονιά είναι κακή για τον τουρισμό λόγω κορονοϊού.

Οι Ισραηλινοί Rafi Museri και Daniel Rudasevsk, που ίδρυσαν τη Selina, απευθύνονται σε τουρίστες όλων των κατηγοριών, ψηφιακούς νομάδες, οικογένειες αλλά και περιηγητές με χαμηλό προϋπολογισμό. Με τα δεδομένα αυτά εκτιμούν ότι το νέο τους εγχείρημα στην Πλατεία Θεάτρου θα έχει αξιοσημείωτες αποδόσεις.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments