Πολιτική

Κορωνοϊός Ελλάδα: Μπαίνει “Stop” στα Fake news για τον ιό – Στον εισαγγελέα αναρτήσεις με εντολή Χρυσοχοΐδη

Κορωνοϊός Ελλάδα: Μπαίνει “Stop” στα Fake news για τον ιό –  Στον εισαγγελέα αναρτήσεις με εντολή Χρυσοχοΐδη
Κορωνοϊός Ελλάδα: Με εντολή του υπουργού Προστασίας του Πολίτη όποιος διαδήδει fake news σχετικά με τον κορωνοϊό θα οδηγείται στον εισαγγελέα.

Δυστυχώς στην εποχή που ζούμε και όλοι έχουν εύκολη πρόσβαση στο διαδίκτυο, τα fake news δίνουν και παίρνουν. Μάλιστα δεν είναι λίγες οι φορές που ακόμα και μεγάλα δημοσιογραφικά πρακτορεία έχουν πέσει στην παγίδα και έχουν δημοσιεύσει κάποια ψευδή είδηση. Ωστόσο όταν μπαίνει στη μέση η δημόσια υγεία δεν πρέπει να υπάρχει ανοχή. Μια βόλτα στα Social Media θα σας πείσει για το πόσες θεωρείς συνωμοσίας υπάρχουν για τον κορωνοϊό. Παρά τους 210 θανάτους στη χώρα μας και χιλιάδες άλλους παγκοσμίως δεν είναι λίγοι αυτοί που ισχυρίζονται ότι ο ιός δεν υπάρχει.

Η πιο πρόσφατη θεωρία αναφέρει ότι οι μάσκες που πρέπει πλέον να φοράμε σε όλους τους κλειστούς χώρους έχουν μέσα κάποιο…τσιπάκι. Αυτές οι περιπτώσεις μπορεί να είναι γελοίες αλλά αν τις πιστέψει κάποιος μπορεί εύκολα να διασπείρει τον ιό. Αυτό θέλει να σταματήσει η κυβέρνηση και σε συνεργασία με το αρμόδιο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη θα επιχειρήσει να βάλει ένα stop στα fake news.

Στον εισαγγελέα με παρέμβαση εντολή Χρυσοχΐδη

«Ο κορωνοϊός δεν προσφέρεται για θεωρίες συνωμοσίας, θα πάρουμε όλα τα μέτρα να προστατέψουμε τη δημόσια υγεία», δήλωσε ο κ. Χρυσοχοΐδης, ο οποίος έδωσε εντολή στην Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος να αποσταλεί στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών υλικό αναρτήσεων στο διαδίκτυο προς ενημέρωση και ποινική αξιολόγηση.  Το υλικό ήδη εστάλη στον εισαγγελέα ο οποίος θα το αξιολογήσει και πιθανόν να διατάξει προκαταρκτική εξέταση.

Ο κ. Χρυσοχοϊδης δήλωσε: «Θα πάρουμε όλα τα νόμιμα μέτρα ώστε να μην απειληθεί η δημόσια υγεία από παραπληροφόρηση ή θεωρίες συνωμοσίας που έχουν αρχίσει και κυκλοφορούν στο διαδίκτυο. Ο κορωνοϊός δεν προσφέρεται για εκκλήσεις ανυπακοής ή για σενάρια συνωμοσίας. Σε κάθε ενέργεια, σε κάθε πράξη μας, να κυριαρχεί η ευθύνη και η συναίσθηση των συνεπειών για τους συμπολίτες μας. Η Πολιτεία δεν θα επιτρέψει τη δημιουργία εστιών κινδύνου της δημόσιας υγείας, από ανεύθυνες κοινωνικά συμπεριφορές». Θυμίζουμε ότι τον τελευταίο καιρό τα κρούσματα αυξάνονται συνεχώς με αποκορύφωμα το προηγούμενο Σάββατο που έφτασαν τα 110 σε μια ημέρα. Αυτό σημαίνει ότι δεν υπάρχει περιθώριο για διασπορά ψευδών ειδήσεων.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments