Αθλητισμός

Γιάννης Αμανατίδης ΠΑΟΚ: Και επίσημα στο τεχνικό τιμ του «Δικέφαλου»

Γιάννης Αμανατίδης ΠΑΟΚ: Και επίσημα στο τεχνικό τιμ του «Δικέφαλου»
Γιάννης Αμανατίδης ΠΑΟΚ: Στο πλευρό του Αμπέλ Φερέιρα θα είναι ο πρώην διεθνής ποδοσφαιριστής που αναλαμβάνει τη θέση του βοηθού.

Είναι πλέον επίσημο. Στο προπονητικό επιτελείο του ΠΑΟΚ εντάχθηκε ο Γιάννης Αμανατίδης. Ο Κοζανίτης προπονητής ανέλαβε τη θέση του βοηθού του Αμπέλ Φερέιρα. Ο 39χρονος κόουτς τα τελευταία δύο χρόνια βρισκόταν στην ελβετική Σεν Γκάλεν ως ασίσταστ μάνατζερ του Πιετρ Ζέλντερ.

Η σχετική ανακοίνωση του ΠΑΟΚ:

«Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ ανακοινώνει την έναρξη της συνεργασίας με τον Γιάννη Αμανατίδη, ο οποίος εντάσσεται στο τεχνικό επιτελείο του Δικεφάλου, ως βοηθός προπονητή.

Γεννήθηκε στις 3 Δεκεμβρίου του 1981 στην Κοζάνη. Σε ηλικία 14 ετών έφυγε για Γερμανία και εντάχθηκε στις Ακαδημίες της Στουτγκάρδης, έφτασε μέχρι την πρώτη ομάδα και παρέμεινε εκεί μέχρι το 2004. Πέρασε για μία σεζόν από την Καϊζερσλάουτερν και το 2005 εντάχθηκε στην Άιντραχτ Φρανκφούρτης μέχρι το 2011, όταν και κρέμασε τα παπούτσια του, έχοντας κάνει και λαμπρή καριέρα στην Εθνική Ελλάδας με 35 συμμετοχές και τρία γκολ.

Το 2014 έγινε προπονητής της Κ20 της ΑΕΠ Ηρακλής, ενώ το 2016 έκανε ένα πέρασμα κι από τον πάγκο της πρώτης ομάδας. Είναι κάτοχος διπλώματος UEFA A, ενώ δούλεψε τις τελευταίες δύο σεζόν στην Σεν Γκάλεν, στο πλευρό του Πιετρ Ζιέλντερ».

Ο Γιάννης Αμανατίδης, μαζί με το υπόλοιπο τεχνικό επιτελείο της ομάδας, θα προετοιμάσουν τους παίκτες του Δικέφαλου για τη νέα χρονιά στην προετοιμασία που διεξάγεται στην Πορταριά. Σήμερα στην πρωινή προπόνηση αποχώρησε ο Ροντρίγκο Σοάρες. Όπως αναφέρει το metrosport.gr, έπιασε αμέσως στον προσαγωγό του και αποχώρησε για το ξενοδοχείο μαζί με τον φυσικοθεραπευτή. Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι πιθανώς να έχει μυικό τραυματισμό, το οποίο θα ξεκαθαρίσει μέχρι το απόγευμα. Ο παίκτης επέστρεψε λίγο να μιλήσει με τον Φερέιρα και στη συνέχεια έφυγε.

Να σημειώσουμε ότι πριν από λίγο έγινε γνωστό ότι ο ΠΑΟΚ μαζί με άλλες 6 ΠΑΕ, αποφάσισαν ότι δεν θα κατέβουν στο πρωτάθλημα αν δεν εξασφαλίσουν τηλεοπτικό συμβόλαιο όλες οι ομάδες της Super Keague 1.

Στην ανακοίνωσή τους οι 7 ΠΑΕ αναφέρουν: «Οι ομάδες: ΒΟΛΟΣ – ΛΑΜΙΑ – Α.Ο. ΞΑΝΘΗ – Ο.Φ.Η. – ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ –ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ – Π.Α.Ο.Κ., μετά τη σημερινή συνάντηση αποφάσισαν και δεσμεύθηκαν ότι προκειμένου να διασφαλιστεί η βιωσιμότητα των ομάδων και η τήρηση του υγιούς ανταγωνισμού στο πρωτάθλημα δεν θα εγκρίνουν την προκήρυξη του επόμενου πρωταθλήματος, σε περίπτωση που δεν εξασφαλιστούν τηλεοπτικά συμβόλαια για το σύνολο των ομάδων της Super League 1.

Απώτερη επιδίωξη των ανωτέρω ομάδων είναι από την αγωνιστική περίοδο 2021 – 22 να επανέλθει η Super League σε καθεστώς Κεντρικής Τηλεοπτικής Διαχείρισης».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments