Αθλητισμός

UEFA κορωνοϊός: Νέοι κανονισμοί για Europa League και Champions League από την ομοσπονδία

UEFA κορωνοϊός: Νέοι κανονισμοί για Europa League και Champions League από την ομοσπονδία
UEFA κορωνοϊός: Αποφασισμένη να ολοκληρώσει την νέα σεζόν, παρά την πανδημία εμφανίζεται η ευρωπαϊκή ομοσπονδία. Θεσπίζει νέους κανόνες για Europa League και Champions League.

Η επιδημία ήρθε για να μείνει, όπως παραδέχονται οι επιστήμονες παγκόσμια. Σε αυτό το νέο πλαίσιο τα πάντα προσαρμόζονται στους όρους της μεγαλύτερης δυνατής ασφάλειας και στους κανόνες που οφείλουμε να τηρούμε. Η UEFA προσαρμόζεται και αυτή ώστε να συνεχιστούν οι αγώνες απρόσκοπτα το 2021. Γι αυτό εξέδωσε καινούριους κανονισμούς για το πως θα διεξάγονται στα ματς.

Σε δημοσίευμα της η «L’ Equipe» αναφέρεται στις βελτιώσεις που έκανε η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία στους κανονισμούς όσον αφορά το Champions League και το Europa League, δείχνοντας την αποφασιστικότητα της παρά τον κορωνοϊό, να ολοκληρώσει κανονικά και χωρίς αναβολές και διακοπές τις δύο διοργανώσεις.

Αν δεν συμπληρώνει νούμερο για να παίξει η ομάδα χάνει τον αγώνα με 3-0

Όπως αναφέρει η γαλλική εφημερίδα, σύμφωνα με το sdna.gr οι ειδικοί κανονισμοί έρχονται για να εγγυηθούν την ομαλή ολοκλήρωση των διοργανώσεων για την σεζόν 2020-21, αν και αρκετοί φοβούνται ότι θα υπάρξουν προβλήματα στα προκριματικά και στα πλέι οφ. Ουσιαστικά με τους νέους κανονισμούς, η UEFA θέλει να διαφυλάξει την διεξαγωγή του αγώνα, παρά τα κρούσματα κορωνοϊού που μπορεί να εμφανιστούν.

Όπως αναφέρει η γαλλική εφημερίδα, η UEFA σε περίπτωση που μία ομάδα εμφανίσει 10 κρούσματα κορωνοϊού, τότε εφόσον διαθέτει 13 υγιείς ποδοσφαιριστές από την λίστα που έχει δηλώσει, τότε θα πρέπει να κατέβει να αγωνιστεί. Αν δεν έχει 13 ποδοσφαιριστές από την λίστα που έχει αρχικά δηλώσει, τότε θα μπορεί να χρησιμοποιήσει ποδοσφαιριστές που δεν έχει δηλώσει στην λίστα. Αν δεν μπορεί να παίξει, τότε θα χάσει τον αγώνα με 3-0.

Τι θα ισχύσει με τους διαιτητές και τις έδρες στους αγώνες

Ένα άλλο κομμάτι που προστέθηκε στους κανονισμούς έχει να κάνει για παράδειγμα με τους διαιτητές, αν ένας βρεθεί θετικός για κορωνοϊό, τότε ο αντικαταστάτης του θα πρέπει να έχει την ίδια εθνικότητα με μία από τις δύο ομάδες.

Επίσης αναφέρεται ότι αν υπάρχει πρόβλημα με την έδρα του αγώνα, τότε η γηπεδούχος ομάδα οφείλει να βρει ένα άλλο γήπεδο. Μάλιστα αν οι φιλοξενούμενοι έχουν πρόβλημα να ταξιδέψουν λόγω περιορισμών που μπορεί να υπάρχουν από την χώρα του γηπεδούχου, τότε θα πρέπει ο γηπεδούχος να βρει γήπεδο σε μία άλλη χώρα για την διεξαγωγή του αγώνα.

Ουσιαστικά η γηπεδούχος ομάδα είναι υπεύθυνη για την διεξαγωγή ή όχι του αγώνα και αυτή θα τιμωρηθεί. Αν τώρα και οι χώρες των δύο ομάδων έχουν περιορισμούς στα ταξίδια λόγω του κορωνοϊού και δεν ενημερώσουν άμεσα την UEFA, τότε θα τιμωρηθεί και η φιλοξενούμενη ομάδα.

Η γαλλική εφημερίδα αναφέρει ότι οι νέοι κανονισμοί θα δημιουργήσουν τεράστια προβλήματα ειδικά στην φάση των προκριματικών, μιας και η κατάσταση λόγω του κορωνοϊού σε αρκετά κράτη της Ευρώπης δεν είναι καλή και δεν θεωρείται ελεγχόμενη.

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments