Διεθνή

Ελληνική κοινότητα Βηρυτού: Δύο Έλληνες τραυματίες μέχρι στιγμής

Ελληνική κοινότητα Βηρυτού: Δύο Έλληνες τραυματίες μέχρι στιγμής
Παναγιώτης Ανδριώτης: Ο πρόεδρος της ελληνικής κοινότητας της Βηρυτού μίλησε για την εφιαλτική κατάσταση που βίωσαν και συνεχίζουν να βιώνουν οι πολίτες της πρωτεύουσας του Λιβάνου, ενώ ανέφερε ότι δύο Έλληνες έχουν τραυματιστεί.

Ο πρόεδρος της ελληνικής κοινότητας της Βηρυτού μίλησε για την κατάσταση που επικρατεί στην πρωτεύουσα του Λιβάνου και τις καταστροφές που άφησαν πίσω τους οι εκρήξεις. Ο Παναγιώτης Ανδριώτης, ανέφερε πως μέχρι στιγμής έχουν εντοπίσει δύο Έλληνες τραυματίες. Ο πρόεδρος ανέφερε ακόμα τον ΣΚΑΪ πως μαζί με την ελληνική πρεσβεία προσπαθούν να επικοινωνήσουν με όλους τους Έλληνες της Βηρυτού.

Μιλώντας στο ραδιοσταθμό ΘΕΜΑ 104,6, ανέφερε πως η έκρηξη σημειώθηκε το απόγευμα, με τις ζημιές να εκτείνονται σε ακτίνα 15 χιλιομέτρων. «Χθες κατά τις 5 το απόγευμα έγινε μια μεγάλη έκρηξη στο λιμάνι της Βηρυτού» σημείωσε ο Παναγιώτης Ανδριώτης.

Παράλληλα, ο πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας παρομοίασε την έκρηξη με αυτή της Χιροσίμα. «Δεν έμεινε τίποτα όρθιο» εξήγησε και πρόσθεσε πως ο ήχος της έκρηξης ακούστηκε μέχρι την Κύπρο.

«Έχει καταστραφεί όλη η Βηρυτός» επισήμανε ο κ. Ανδριώτης, προσθέτοντας: «Τώρα το πρωί που βγήκε η μέρα φαίνονται πιο πολύ οι ζημιές». Τέλος, αναφορικά με τις σκέψεις για ενδεχόμενη τρομοκρατική ενέργεια, ο πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας απέκλεισε αυτό το ενδεχόμενο. «Ποιος θα μπει στο λιμάνι; Απαγορεύεται» σημείωσε χαρακτηριστικά.

Οι Έλληνες που βρίσκονται στην Βηρυτό μπορούν να επικοινωνούν με το υπουργείο Εξωτερικών και την πρεσβεία της Ελλάδας στην πόλη του Λιβάνου.

Πάνω από 100 οι νεκροί και 4000 οι τραυματίες

Δεν έχει τέλος η τραγωδία στη Βηρυτό, καθώς οι νεκροί έχουν ξεπεράσει τους 100, με τις αρχές να εκτιμούν ότι ο αριθμός των θυμάτων θα ανέβει κι άλλο μέσα στην μέρα. Εικόνες αποκάλυψης στην πρωτεύουσα του Λιβάνου, με κόσμο να ψάχνει για τους δικούς του μέσα στα συντρίμμια και στα νοσοκομεία, με τον κρατικό μηχανισμό να φαίνεται πως έχει παραλύσει. Νέα βίντεο έρχονται διαρκώς στο φως της δημοσιότητας, που δείχνουν το μέγεθος της καταστροφής.

Σωστικά συνεργεία συνεχίζουν να αναζητούν επιζώντες και να ξεθάβουν πτώματα σε μια θάλασσα από συντρίμμια , με τις λιβανέζικες αρχές, να προειδοποιούν πως ο απολογισμός των θυμάτων ενδέχεται να γίνει ακόμη πιο βαρύς μέσα στην ημέρα, σύμφωνα με το newsit.gr.

Οι εκρήξεις σε αποθήκη στο λιμάνι της Βηρυτού όπου βρίσκονταν επικίνδυνα υλικά προκάλεσαν τεράστιες καταστροφές, βύθισαν στο πένθος την πρωτεύουσα του Λιβάνου — χώρας που ήδη πλήττεται σκληρά από τη βασανιστική, παρατεταμένη οικονομική κρίση και την εξάπλωση της πανδημίας του κορωνοϊού.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments