Διεθνή

Εκλογές ΗΠΑ: Η Ουάσινγκτον επικηρύσσει με 10 εκατομμύρια δολάρια όποιον ξένο παράγοντα παρέμβει 

Εκλογές ΗΠΑ: Η Ουάσινγκτον επικηρύσσει με 10 εκατομμύρια δολάρια όποιον ξένο παράγοντα παρέμβει 
Εκλογές ΗΠΑ: Προσφέρουν αποζημίωση που μπορεί να φτάσει μέχρι και τα 10 εκατομμύρια δολάρια για μια πληροφορία.

Η Ουάσινγκτον θα πληρώσει το ποσό των δέκα εκατομμυρίων δολαρίων για τη σύλληψη κάθε ξένου παράγοντα ο οποίος θα παρέμβαινε στις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου.

Πρόκειται για ανακοίνωση που έκανε ο ίδιος ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας Μάικ Πομπέο, με τις ΗΠΑ να «προσφέρουν αποζημίωση που μπορεί να φτάσει μέχρι και τα 10 εκατομμύρια δολάρια για μια πληροφορία που θα επέτρεπε να εξακριβωθεί η ταυτότητα ή η τοποθεσία οποιουδήποτε προσώπου που, δρώντας υπό τις εντολές ή υπό τον έλεγχο κάποιας ξένης κυβέρνησης, παρεμβαίνει στις αμερικανικές εκλογές».

Στην Ευρώπη την ερχόμενη εβδομάδα ο Πομπέο

Επίσης, σύμφωνα με ό,τι δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε, από την ερχόμενη Δευτέρα θα πραγματοποιήσει περιοδεία στην Ευρώπη και πιο συγκεκριμένα, στην Τσεχία, τη Σλοβενία, την Αυστρία και την Πολωνία.

Παράλληλα, αναφερόμενος στο Ιράν, ο Μάικ Πομπέο είπε ότι την εβδομάδα που έρχεται οι ΗΠΑ θα παρουσιάσουν στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ ένα ψήφισμα σχετικό με την παράταση του εμπάργκο πώλησης όπλων στην Τεχεράνη. Όπως αποκάλυψε ο Αμερικανός υπουργός, «με τον έναν ή με τον άλλον τρόπο» η κυβέρνηση του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ θα διασφαλίσει ότι το εμπάργκο θα παραταθεί, δηλώνοντας αισιόδοξος ότι η προσπάθεια αυτή θα είναι επιτυχής. Δεν έδωσε όμως διευκρινίσεις για το πώς θα γίνει αυτό.

Νέες απειλές Τραμπ για τις εκλογές του Νοεμβρίου

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε ότι έχει το δικαίωμα να προχωρήσει στην έκδοση ενός προεδρικού διατάγματος για την επιστολική ψηφοφορία, ενώ δεν το έχει πράξει ακόμα. Ο ίδιος απείλησε να μηνύσει τη Νεβάδα σχετικά με ένα νέο νόμο που προβλέπει την ταχυδρομική αποστολή ψηφοδελτίων σε κάθε ψηφοφόρο, ενόψει της διεξαγωγής των προεδρικών εκλογών του φθινοπώρου.

Η δήλωση έγινε την ώρα που ο πρόεδρος Τραμπ προσπαθεί να ενισχύσει τους φόβους για εκλογική νοθεία από την επιστολική ψηφοφορία, καθώς μερικές αμερικανικές πολιτείες εξετάζουν την επιλογή αυτή ως τον πιο χρήσιμο τρόπο ώστε να επιτρέψουν στους πολίτες τους να ψηφίσουν εν μέσω έξαρσης της πανδημίας του κορωνοϊού. Και να αναφέρουμε πως πριν από μερικές ημέρες είχε γίνει σάλος με τους ισχυρισμούς μερικών περί αναβολής των εκλογών του Νοεμβρίου με μια δημοσκόπηση να δείχνει ότι το 66% των εγγεγραμμένων ψηφοφόρων αντιτίθενται στην αναβολή τους, συμπεριλαμβανομένων 8 στους 10 Δημοκρατικών και 5 στους 10 Ρεπουμπλικανών.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments