Διεθνή

ΗΠΑ κορωνοϊός: Πάνω από 110 μαθητές σε καραντίνα

ΗΠΑ κορωνοϊός: Πάνω από 110 μαθητές σε καραντίνα
ΗΠΑ κορωνοϊός: Πάνω από εκατόν δέκα μαθητές στάλθηκαν στα σπίτια τους.

Πολλοί είναι εκείνοι οι μαθητές που στάθηκαν στα σπίτια τους και συστήθηκε στους ίδιους και στους γονείς τους να τεθούν σε καραντίνα για δύο εβδομάδες.

Πιο συγκεκριμένα, πάνω από εκατόν δέκα μαθητές μπήκαν σε καραντίνα για 14 ημέρες στην πολιτεία του Μισισίπι καθώς έξι παιδιά και ένα μέλος του προσωπικού στο σχολείο τους διαγνώστηκε ότι έχουν προσβληθεί από τον κορωνοϊό, σύμφωνα με ό,τι μετέδωσαν την Τετάρτη 5 Αυγούστου αμερικανικά ΜΜΕ. Ο Τέιλορ Κουμπς, εκπρόσωπος της διεύθυνσης εκπαίδευσης της περιφέρειας Κόρινθ, εξήγησε στο CNN ότι 116 μαθητές κρίθηκε ότι αποτελούσαν «στενές επαφές» ενός από τα κρούσματα και συστήθηκε να τεθούν σε καραντίνα.

Να σημειωθεί πως τόσο το προσωπικό όσο και οι μαθητές υποβάλλονται καθημερινά κατά την προσέλευσή τους στο κτίριο του σχολείου σε θερμομέτρηση, ενώ το διδακτικό και το υπόλοιπο προσωπικό καλείται να ενημερώνει αν παρουσίασε συμπτώματα μόλυνσης τις προηγούμενες ημέρες, σύμφωνα με το CNN. Σε επιστολή της που μεταφορτώθηκε στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Facebook, η διεύθυνση τόνιζε πως το σχολείο έκανε ιχνηλάτηση επαφών και συνέστησε σε όποιον είχε έρθει σε στενή επαφή με τους ανθρώπους που επιβεβαιώθηκε ότι μολύνθηκαν από τον SARS-CoV-2 να παραμείνει σε απομόνωση για 14 ημέρες.

Από την άλλη, η σύσταση της διεύθυνσης εκπαίδευσης στο προσωπικό, τους γονείς και τους εθελοντές είναι να φορούν μάσκες στα σχολικά κτίρια, ενώ παροτρύνονται οι δάσκαλοι να φορούν μάσκα σε όλες τις περιοχές με κοινό εκτός από όταν διδάσκουν ή συνομιλούν με τους μαθητές τους. Και να αναφέρουμε πως οι παραδόσεις μαθημάτων με φυσική παρουσία ξανάρχισαν στην περιφέρεια την 27η Ιουλίου, βάσει του σχολικού προγράμματος. Οι μαθητές στην περιφέρεια ανέρχονται σε 2.700.

Άλλοι 1.262 θάνατοι και πάνω από 53.000 νέα κρούσματα μόλυνσης σε 24 ώρες

Οι ΗΠΑ κατέγραψαν κατά τη διάρκεια των προηγούμενων 24 ωρών 1.262 νέους θανάτους εξαιτίας του κορωνοϊού, σύμφωνα με την καταμέτρηση του πανεπιστημίου Τζονς Χόπκινς μέχρι την Τετάρτη 5 Αυγούστου στις 20:30 (τοπική ώρα, 03:30 ώρα Ελλάδας). Ο ημερήσιος απολογισμός αυτός, παρόμοιος με εκείνον της προηγουμένης, αυξάνει σε σχεδόν 158.000 το σύνολο των νεκρών που θρηνεί η ισχυρότερη οικονομική δύναμη του κόσμου από την έναρξη της πανδημίας του νέου κορωνοϊού, που έκανε την εμφάνισή του τον Δεκέμβριο στην Κίνα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments