Διεθνή

Κροίσοι κορωνοϊός: Ψάχνουν καταφύγια σε μικρά απομονωμένα νησιά

Κροίσοι κορωνοϊός: Ψάχνουν καταφύγια σε μικρά απομονωμένα νησιά
Κροίσοι κορωνοϊός: Η ζήτηση για μικρά απομονωμένα νησιά έχει αυξηθεί, καθώς μεγιστάνες ψάχνουν ασφαλές καταφύγιο από την πανδημία.

Κατακόρυφα έχει αυξηθεί η ζήτηση για μικρά απομονωμένα νησιά λόγω του κορωνοϊού. Μεγιστάνες έχουν εντείνει το ψάξιμό τους για «παραδεισένια» νησιά, αλλά και ασφαλή λόγω της απομόνωσής τους. Σύμφωνα με ρεπορτάζ των Financial Times, ένα από αυτά τα νησιά είναι το Μάι στα Φίτζι, ενώ οι κροίσοι έχουν βάλει, επίσης, στο «στόχαστρό» τους νησιά της Καραϊβικής και του Νότιου Ειρηνικού.

Οι μεγιστάνες δεν ψάχνουν μόνο νησιά, αλλά επιχειρούν να βρουν ασφαλή καταφύγια σε απόμερες περιοχές της Ευρώπης και των ΗΠΑ έτσι ώστε να προστατευθούν από την πανδημία του κορωνοϊού. Το αντιφατικό, λοιπόν, που παρατηρείται είναι να πέφτει η παγκόσμια οικονομία, αλλά να αυξάνεται η ζήτηση για ιδιωτικούς παραδείσους, μόνο για πολύ λίγους.

Σύμφωνα με τους FT, το νησί Μάι στα Φίτζι με τις παρθένες παραλίες και τους κοραλλιογενείς υφάλους πωλείται έναντι «μόλις» 4 εκατομμυρίων δολαρίων. Σύμφωνα με το ίδιο ρεπορτάζ, οι μεσιτικές επιχειρήσεις που διαπραγματεύονται ακίνητα και περιουσιακά στοιχεία πολύ μεγάλης αξίας σπεύδουν να ανταποκριθούν στη ζήτηση για ιδιωτικούς χώρους απομόνωσης.

Σύμφωνα με τον Τρέγιορ Λέζνοκ, ιδρυτή της Platinum Luxury Auctions, που έχει αναλάβει να πουλήσει το Μάι, η πανδημία έχει αναγκάσει τους ανθρώπους να επανεξετάσουν τη ζωή τους και τελικά να επιδιώξουν όσα φαντάζονταν και επιθυμούσαν πάντα, αλλά δεν μπορούσαν να κάνουν. «Η αγορά ενός νησιού ήταν πάντα επιθυμητή, όμως φάνταζε σαν ένα απίθανο και ιδιότροπο όνειρο». Ο ίδιος προσθέτει ότι «ο κορωνοϊός το έκανε να φαίνεται πολύ πιο πρακτικό, καθώς οι άνθρωποι σπεύδουν να βρουν ιδιωτικούς χώρους για τους ίδιους προκειμένου να κρατήσουν αποστάσεις από τους άλλους».

Το ενδιαφέρον δεν περιορίζεται στους τροπικούς παραδείσους με τις ονειρεμένες συνθήκες για τους κροίσους. Την περασμένη εβδομάδα ένας μεγιστάνας αγόρασε το Χορς Άιλαντ (Horse Island), ένα απομονωμένο νησάκι στη νοτιοδυτική ακτή της Ιρλανδίας για 5,5 εκατομμύρια ευρώ.

Εκτός από την κύρια έπαυλη, το Horse Island διαθέτει έξι ξενώνες, γήπεδο τένις, διάδρομο προσγείωσης για ελικόπτερα και γενικά αρκετό χώρο για οποιονδήποτε επιθυμεί να διατηρήσει αποστάσεις από τους άλλους στη διάρκεια της πανδημίας. Ο Κάλουμ Μέιν από την Colliers International, που είχε αναλάβει την πώλησή του, δήλωσε πως δεν γνωρίζει τα κίνητρα του αγοραστή. Σύμφωνα, πάντως, με τον Φαράντ Βλαντί, Γερμανό επιχειρηματία που έχει πουλήσει πάνω από τρεις χιλιάδες νησάκια στην καριέρα του, δεν χρειάζεται να είναι κανείς δισεκατομμυριούχος και κυριολεκτικά κροίσος για να αγοράσει νησί.

Σύμφωνα με τον ίδιο, οι κροίσοι πολλές φορές επιλέγουν να νοικιάσουν ένα τέτοιο απόμερο μέρος, ενώ αναφέρει πως η εταιρεία του έχει πουλήσει ένα μικρό νησί στις ακτές της Φινλανδίας έναντι ποσού μικρούτερου των 100 χιλιάδων ευρώ. Στην άλλη άκρη της Ευρώπης και συγκεκριμένα στο Ιόνιο πέλαγος, η τιμή είναι γύρω στα 45 εκατομμύρια ευρώ.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments