Αθλητισμός

Γουλβς – Ολυμπιακός: 1-0

Γουλβς – Ολυμπιακός: 1-0
Γουλβς - Ολυμπιακός: Προσπάθησε, αλλά δεν τα κατάφερε η ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς. Σημείωσε γκολ που ακυρώθηκε, ενώ δέχθηκε το καθοριστικό γκολ από πέναλτι που παραχώρησε ο Αλέν. «Πλήρωσε» την έλλειψη του Σα η ομάδα του Πειραιά.

Η Γουλβς χάρη σε πέναλτι του Χιμένες νίκησε 1-0 τον Ολυμπιακό στο «Μολινό» και πήρε την πρόκριση για το Final-8 του Europa League. Πάλεψαν οι «ερυθρόλευκοι», αλλά δεν κατάφεραν να στείλουν το ματς στην παράταση. Στο 28′ ακυρώθηκε με απόφαση VAR γκολ του Καμαρά για οφσάιντ του Ελ Αραμπί που προϋπήρχε. Θυμίζουμε ότι το πρώτο ματς στο «Γ. Καραϊσκάκης» είχε τελειώσει με 1-1.

Η εξέλιξη του αγώνα

Η ενδεκάδα των «ερυθρόλευκων» που κατέβασε ο Πέδρο Μαρτίνς με διάταξη 4-3-3 ήταν: Αλέν – Ελαμπντελαουί, Μπα, Σισέ, Τσιμίκας – Γκιλιέρμε, Καμαρά, Μπουχαλάκης – Μασούρας, Βαλμπουενά, Αραμπί.

Ο Νούνο Εσπίριτο Σάντο επέλεξε τους: Ρουί Πατρίσιο, Ντόχερτι, Μπολί, Κόουντι, Σαΐς, Χόνι, Ζοάο Μουτίνιο, Νέβες, Αντάμα Τραορέ, Ποντένσε, Ραούλ Χιμένες.

Η Γουλβς στο πρώτο λεπτό είδε τον Χιμένες να χάνει ευκαιρία. Ο Μεξικανός φορ έκανε το σουτ έξω από την περιοχή, η μπάλα πέρασε δίπλα από το αριστερό δοκάρι. Η φάση προήλθε από απομάκρυνση του Γκιλιέρμε που κόντραρε στο σώμα παίκτη των «λύκων». Στο 7′ μετά από ανατροπή του πρώην «ερυθρόλευκου» Ποντένσε από τον Αλέν, δόθηκε πέναλτι. Ο Χιμένες αυτή τη φορά δεν αστόχησε και άνοιξε το σκορ στο 8′. Ο Ολυμπιακός από αυτή τη στιγμή του παιχνιδιού ήθελε τουλάχιστον δύο γκολ υπέρ του για να περάσει.

Στο 14′ τραυματίστηκε ο Χόνι για τη Γουλβς που πέρασε αλλαγή. Στη θέση του μπήκε ο Βινάγκρε. Στο 18′ έγινε η πρώτη τελική για τον Ολυμπιακό. Ο Μασούρας έκανε την κεφαλιά από σέντρα του Καμαρά. Ήταν αδύναμη και πέρασε άουτ.

Στο 19′ είχαμε φοβερή ευκαιρία για τον Ολυμπιακό. Ο Τσιμίκας έπαιξε το 1-2 με τον Μασούρα, ο πρώτος έκανε το σουτ μέσα από την περιοχή, ο Πατρίσιο έδιωξε σε κόρνερ.

Στη συνέχεια δεύτερο γκολ για τη Γουλβς ακυρώθηκε για φάουλ στον Αλέν. Στο 28′ ο Ομάρ πέρασε στον Ελ Αραμπί. Αυτός με φοβερή πάσα μέσα και δεξιά από την περιοχή έδωσε στον Καμαρά και ο Αφρικανός με πλασέ από τον άξονα της μεγάλης περιοχής βρήκε δίχτυα. Η μπάλα χτύπησε και στον Μπολί. Όμως, έγινε έλεγχος της φάσης στο VAR  που έδειξε πως ο Ελ Αραμπί ήταν οφσάιντ.

Η φάση με το οφσάιντ

Στο 38′ ο Μασούρας σούταρε έξω από την περιοχή, μπλόκαρε ο Ρουί Πατρίσιο. Στο 41′ είχαμε σουτ του Χιμένες με ραμπόνα (!) έξω από την περιοχή, άουτ. Η Γουλβς ανέβασε στον λογαριασμό της στο Twitter ότι πάντα της άρεσε το…VAR.

 Δείτε την ανάρτηση

Στο 44′ είχαμε σουτ του Καμαρά, η μπάλα άουτ. Στο 46′ ο Νέβες σούταρε έξω από την περιοχή, μπλόκαρε σταθερά ο Αλέν. Αλλαγές για τον Ολυμπιακό έγιναν στο ημίχρονο. Ο Φορτούνης μπήκε αντί του Μπουχαλάκη και ο Ραντζέλοβιτς πέρασε στη θέση του Μασούρα.

O Ολυμπιακός είχε την κατοχή της μπάλας στο πρώτο μέρος του δευτέρου ημιχρόνου, ενώ οι «λύκοι» έπαιζαν» με αντεπιθέσεις. Στο 53′ είχαμε σουτ του Φορτούνη έξω από την περιοχή, η μπάλα πάνω από το δοκάρι. Στο 55′ ο Ομάρ έβγαλε τη σέντρα από δεξιά, ο Ελ Αραμπί προσπάθησε να κάνει την κεφαλιά, αλλά δεν τα κατάφερε. Ο Ολυμπιακός ζήτησε πέναλτι για μαρκάρισμα του Μπολί στον Μαροκινό.

Στο 57′ πέρασε ο Ζότα αντί του Τραορέ για τη Γουλβς. Στο 59′ ο Τσιμίκας έπεσε στην περιοχή της Γουλβς και ζήτησε πέναλτι για μαρκάρισμα του Ντόχερτι. Στο 61′ είχαμε τεράστια απόκρουση του Αλέν σε σουτ του Ποντένσε. Στο 63′  έκανε το σουτ ο Ζότα, ο Μπα με αυτοθυσία έβαλε την κόντρα. Δεν πρόλαβε να μπει στην πορεία της μπάλας ο Μπολί.

Στο 65′ πέρασε ο Χασάν αντί του Καμαρά. Στο 67′ είχαμε ευκαιρία για τον Ολυμπιακό. Ο Φορτούνης πέρασε στον Ελ Αραμπί, αυτός έκανε το σουτ από κοντά, η μπάλα ελάχιστα άουτ.

Στο 71′ είχαμε αλλαγή για τη Γουλβς. Ο Ντεντόνκερ αντί του Ποντένσε. Στο 72′ σέντρα του Φορτούνη από δεξιά, ο Αραμπί έκανε πλασέ στην κίνηση, αλλά δεν ήταν δυνατό. Στο 79′ ο Μπα έκανε απίστευτο λάθος. Γύρισε τη μπάλα στον Αλέν, αλλά επί της ουσίας, την έδωσε στον Ζότα. Ο Αλέν, όμως, έπεσε στα πόδια του και μάζεψε τη μπάλα.

Στο 80′ ο Γκιλιέρμε έκανε το σουτ έξω από την περιοχή, η μπάλα πέρασε πάνω από το δοκάρι. Είχε προηγηθεί σουτ του Φορτούνη που κόντραρε. Στο 80′ είχαμε αδύναμο γυριστό του Χασάν, μπλόκαρε ο Ρούι Πατρίσιο. Στο 81′ σπουδαία ευκαιρία για τον Ολυμπιακό. Σέντρα του Τσιμίκα από αριστερά, κεφαλιά του Χασάν, έπεσε και έδιωξε ο Πατρίσιο.

Στο 81′ νέα κεφαλιά του Χασάν, άουτ η μπάλα. Στο 82′ ο Καφού πέρασε στη θέση του Γκιλιέρμε. Στο 83′ ο Μουτίνιο έκανε σουτ έξω από την περιοχή, η μπάλα λίγο άουτ. Στο 91′ σουτ του Ομάρ μέσα από την περιοχή και δεξιά, η μπάλα κατέληξε στην εξωτερική πλευρά των διχτυών του Πατρίσιο.

Στο Final-8 προκρίθηκαν μετά τα σημερινά ματς οι: Μπάγερ Λεβερκούζεν, Σεβίλλη, Βασιλεία και Γουλβς. Από χθες είχαν πάρει την πρόκριση: Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Ίντερ, Σαχτάρ και Κοπεγχάγη.

Τα ζευγάρια του Final-8 έχουν ως εξής:

* Γουλβς – Σεβίλλη * Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ – Κοπεγχάγη * Ίντερ – Μπάγερ Λεβερκούζεν * Σαχτάρ – Βασιλεία

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments