Ελλάδα

Ελλάδα κορωνοϊός: Ανησυχία ενόψει Δεκαπενταύγουστου μετά την εκτόξευση των κρουσμάτων [vid]

Ελλάδα κορωνοϊός: Ανησυχία ενόψει Δεκαπενταύγουστου μετά την εκτόξευση των κρουσμάτων [vid]
Ελλάδα κορωνοϊός: Όσο πλησιάζουμε στον Δεκαπενταύγουστο, η κατάσταση θα επανεξετάζεται καθημερινά.

Η ενημέρωση από τον ΕΟΔΥ για την Πέμπτη 6 Αυγούστου ανέφερε πως για μια ακόμη ημέρα, ο αριθμός των κρουσμάτων ήταν τριψήφιος ξεπερνώντας τα 150.

Αυτή η εκτόξευση έχει σημάνει συναγερμό στις Αρχές οι οποίες είναι σε επιφυλακή σχετικά με την υγειονομική κρίση λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού ενώ όπως αναφέρεται, η ελληνική κυβέρνηση είναι έτοιμη να πάρει όποιο μέτρο απαιτηθεί και ενόψει μάλιστα, Δεκαπενταύγουστου. Αυτό «μαρτυρά» και το πρώτο τοπικό lockdown στον Πόρο που αποφασίστηκε από τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας αργά το βράδυ της Πέμπτης, λόγω των 13 θετικών κρουσμάτων.

Σε συνεννόηση με τον καθηγητή Σωτήρη Τσιόδρα αποφασίστηκαν έκτακτα περιοριστικά μέτρα στο νησί για επιτακτικούς λόγους αντιμετώπισης σοβαρού κινδύνου δημόσιας υγείας, όπως η απαγόρευση λειτουργίας όλων των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος από τις 23.00 έως τις 07.00 της επομένης, η αναστολή κάθε είδους εκδήλωσης όπως live πάρτυ, εμποροπανηγύρεις, λιτανείες, λαϊκές αγορές και η απαγόρευση κάθε είδους συνάθροισης πολιτών άνω των 9 ατόμων για οποιονδήποτε λόγο, τόσο σε δημόσιο όσο και σε ιδιωτικό χώρο.

Κρίσιμο το τριήμερο του Δεκαπενταύγουστου

Και όπως είναι αναμενόμενο, όσο πλησιάζουμε στον Δεκαπενταύγουστο, η κατάσταση θα επανεξετάζεται καθημερινά και δεν αποκλείεται να ανακοινωθούν και νέα μέτρα προστασίας, στο πλαίσιο της μη εξάπλωσης του ιού. Το προσεχές Σαββατοκύριακο θεωρείται κρίσιμο, όσον αφορά στη διασπορά του ιού στη χώρα, αφού το κύμα εξόδου από τα μεγάλα αστικά κέντρα θα ενταθεί και πολλοί αδειούχοι θα βρεθούν στα νησιά και την επαρχία.

Η γραµµή που έχει δοθεί από το Μέγαρο Μαξίµου, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, είναι να πραγµατοποιείται εξονυχιστικός έλεγχος σε όλα τα περιστατικά που εντοπίζονται τυχαία ή από εργαστηριακούς ελέγχους, αλλά και στο περιβάλλον τους, καθώς και να δοθεί ιδιαίτερο βάρος στα νησιά, όπου αναµένεται να περάσουν µεγάλο µέρος των διακοπών τους οι Έλληνες. Αξιοσηµείωτο είναι, πάντως, ότι τις τελευταίες ηµέρες παρατηρείται αύξηση των κρουσµάτων στα αστικά κέντρα και κυρίως στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη.

Πάντως, προβληματισμό πέρα από την επικείμενη εορτή, προκαλούν οι γάμοι – βόμβες, τα πανηγύρια, τα πάρτυ και τα beach bars όπου μαζεύεται πολύς κόσμος. Για αυτό, σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο καθηγητής και μέλος της επιστημονικής επιτροπής του υπουργείου Υγείας, Νίκος Σύψας, δεν αποκλείεται το μέτρο των «100» στις εκδηλώσεις να επαναπροσδιοριστεί και να μειωθεί.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments