Αθλητισμός

Ολυμπιακός Champions League: Οι Πειραιώτες «ξετυλίγουν» το δώρο της Λιόν

Ολυμπιακός Champions League: Οι Πειραιώτες «ξετυλίγουν» το δώρο της Λιόν
Ολυμπιακός Champions League: Η πρόκριση της Λιόν απέναντι στη Γιουβέντους δεν πανηγυρίστηκε μόνο από την Ολιμπίκ, αλλά και από τον Ολυμπιακό.

Η μεγάλη πρόκριση της Λιόν απέναντι στη Γιουβέντους του Κριστιάνο Ρονάλντο πανηγυρίστηκε ξέφρενα από τους φίλους και τους παίκτες της Ολιμπίκ, αλλά και από τον συνονόματό της Ολυμπιακό. Γιατί; Όχι, δεν έγιναν ξαφνικά οι Ολυμπιακοί φίλοι των «λιονέ», αλλά η συγκεκριμένη πρόκριση στέλνει την ομάδα του Μαρτίνς στα play off του Champions League εξασφαλίζοντας ακόμη και σε περίπτωση αποκλεισμού την παρουσία του στους ομίλους του Europa League.

Με άλλα λόγια, ο Ολυμπιακός γλιτώνει τον τρίτο προκριματικό. Μοναδικός αστερίσκος στο συγκεκριμένο σενάριο είναι να μην κατακτήσει η Λιόν ή η Νάπολι το τρόπαιο της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης.

Πιο αναλυτικά, η ομάδα του Μαρτίνς θα έπαιζε στον τρίτο προκριματικό γύρο για τη σεζόν 2020-21, στον οποίο πάει βάσει συγκομιδής βαθμών χωρών στην UEFA ο πρωταθλητής της ελληνικής Super League.

Το ιδιαίτερα θετικό είναι ότι ακόμη και να αποκλειστεί στα play off, ο Ολυμπιακός θα έχει εξασφαλίσει την παρουσία του στους ομίλους του Europa League. Γιατί συμβαίνει αυτό; Ο Άγιαξ είναι επικεφαλής στα play off, οπότε αν περάσει η Λιόν (κάτι που συνέβη απέναντι στη Γιούβε) ή η Νάπολι (δεν εξασφάλισαν έξοδο στο Champions League μέσω των αντίστοιχων πρωταθλημάτων), από επικεφαλής των play off πηγαίνει στους ομίλους.

Ο Ολυμπιακός είναι επικεφαλής του 3ου προκριματικού, οπότε ανεβαίνει κι αυτός γύρο (μαζί του και η Σλάβια), ώστε στα play off (μονοπάτι πρωταθλητών) να υπάρχουν 8 ομάδες.

Χαμόγελα μετά την απώλεια ενός ευρωπαϊκού εισιτηρίου

Να σημειώσουμε ότι αυτό είναι μια εξέλιξη που φέρνει χαμόγελα, ειδικά μετά την απώλεια ενός ευρωπαϊκού εισιτηρίου από τη μεθεπόμενη σεζόν για το ελληνικό πρωτάθλημα. Μέχρι σήμερα η Ελλάδα βγάζει πέντε ομάδες στα ευρωπαϊκά γήπεδα.

Αυτό θα αλλάξει σύντομα καθώς από τη σεζόν 2021/22 θα υπάρχει εκπροσώπηση από μόλις τέσσερις ομάδες. Η Ελλάδα βρίσκεται αυτή τη στιγμή στην 17η θέση στην βαθμολογία της UEFA. Αυτό σημαίνει ότι ο πρωταθλητής θα ξεκινάει από τον 2ο προκριματικό γύρο του Champions League, ενώ ο 2ος, ο 3ος και ο 4ος θα αρχίζουν από τον 2ο προκριματικό γύρο της νέας διοργάνωσης, Europa Conference League.

Η πρόκριση δώρο για τον Ολυμπιακό

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments