Ελλάδα

Λάρισα κορωνοϊός: Αρνητικά τα 65 τεστ στους εργαζόμενους του Γενικού Νοσοκομείου

Λάρισα κορωνοϊός: Αρνητικά τα 65 τεστ στους εργαζόμενους του Γενικού Νοσοκομείου
Λάρισα κορωνοϊός: Αρνητικά βγήκαν τα 65 τεστ σε εργαζόμενους στο Γενικό Νοσοκομείο της πόλης. Αναμένονται και τα αποτελέσματα των γιατρών από το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο

Τα πρώτα νέα από τη Λάρισα είναι ευχάριστα, καθώς οι 65 εργαζόμενοι στο Γενικό Νοσοκομείο της πόλης που είχαν υποβληθεί σε τεστ για τον κορωνοϊό βγήκαν αρνητικοί. Ανησυχία είχε επικρατήσει καθώς και στα δύο νοσοκομεία της πόλης είχαν εντοπιστεί κρούσματα και υπήρξε φόβος για μεγαλύτερη διασπορά του ιού ανάμεσα στο προσωπικό.

Όπως αναφέρει το onlarissa αρνητικός στον κορωνοϊό βρέθηκε και ο γιατρός του Περιφερειακού Ιατρείου Αμπελώνα. Πλέον απομένουν τα αποτελέσματα των τεστ που έγιναν στους γιατρούς του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας.

Υπενθυμίζεται ότι την Πέμπτη σήμανε συναγερμός στη Λάρισα, καθώς διαγνώστηκαν νέα κρούσματα κορωνοϊού σε γιατρούς. Σύμφωνα με πληροφορίες από τοπικά μέσα ενημέρωσης, εντοπίστηκαν τέσσερα θετικά κρούσματα γιατρών στη Λάρισα. Συγκεκριμένα, δύο ειδικευόμενοι γιατροί στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο και άλλοι δύο στο Γενικό νοσοκομείο.

Η πορεία της επιδημίας προκαλεί ανησυχία και ενόψει Δεκαπενταύγουστου

Η μεγάλη αύξηση κρουσμάτων των τελευταίων ημερών με τα τριψήφια νούμερα, το τοπικό μερικό lockdown που έχει επιβληθεί στο νησί του Πόρου, αλλά και ο ερχομός του Δεκαπενταύγουστου, τον οποίο οι υγειονομικές Αρχές φοβούνται λόγω του συνωστισμού στις θρησκευτικές εκδηλώσεις, έχουν προκαλέσει συναγερμό.

Υπάρχει μεγάλη ανησυχία ότι μπορεί να υπάρξουν νέα lockdown αλά Πόρος. Άλλωστε, χθες άνοιξε η συζήτηση σε σχέση με αυτό το ενδεχόμενο στη Θεσσαλονίκη και τη Χαλκιδική,μετά από τηλεδιάσκεψη όπου συμμετείχαν Σωτήρης Τσιόδρας, Νίκος Χαρδαλιάς, Απόστολος Τζιτζικώστας και Κώστας Ζέρβας. svg%3E

Θυμίζουμε ότι ο ΕΟΔΥ χθες Παρασκευή ανακοίνωσε 151 νέα κρούσματα κορωνοϊού στη χώρα, από τα οποία τα 7 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 5.270, εκ των οποίων το 54,6% αφορά άνδρες. 1.379 (26,2%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 2.611 (49,5%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Τα τριψήφια νούμερα στα κρούσματα έφεραν νέα μέτρα

Η άνοδος του αριθμού των κροσυμάτων έφερε νέα μέτρα. Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση, σε συνέχεια εισήγησης της Επιτροπής των λοιμωξιολόγων, με απόφαση του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκου Χαρδαλιά, οι επισκέπτες από την Μάλτα, από την Τετάρτη 12 Αυγούστου 2020 και ώρα 00:01, υποχρεούνται να επιδεικνύουν αρνητικό αποτέλεσμα μοριακού ελέγχου (PCR) για τον κορωνοϊό, που θα έχει διενεργηθεί μέχρι 72 ώρες πριν την είσοδό τους στην Ελλάδα.

Επίσης, κατόπιν σχετικής σύστασης της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδας, αναστέλλονται όλες οι λιτανείες για επόμενο χρονικό διάστημα, καθώς και πάσης φύσεως εμποροπανηγύρεις.

Τέλος, το μέτρο της απαγόρευσης όρθιων πελατών σε όλα τα νυχτερινά κέντρα μπαρ, κλαμπ, κέντρα ζωντανής μουσικής, μπαρ-εστιατόρια, καφέ-μπαρ κλπ, με δυνατότητα μετατροπής χρήσης σε καταστήματα με τραπεζοκαθίσματα, επεκτείνεται έως 31-08-2020.

Γεραπετρίτης: Αν υπάρξει επιδείνωση, θα υπάρξουν νέα μέτρα

Στο μέτωπο της πανδημίας του κορωνοϊού, αναφέρθηκε σε συνέντευξή του ο υπουργός Επικρατείας. Παρότι αναφέρθηκε στα καλά και στα κακά νέα, όπως είπε, τόνισε πως «εφόσον υπάρξει επιδείνωση, τότε θα υπάρξουν νέα μέτρα». Πάντως, συμπέρανε, «είναι στο χέρι μας να μπορέσουμε να κρατήσουμε τον ιό στα μέτρα που θα μπορέσουμε να διαχειριστούμε».

Να σημειώσουμε ότι αργά το βράδυ της Παρασκευής έγινε γνωστή η τοποθέτηση της Ιεράς Συνόδου για την απαγόρευση των λιτανειών. «Η τέλεσις Λιτανειών θα πραγματοποιήται μετά μεγάλης προσοχής, άνευ συνωστισμού του συμμετέχοντος πιστού λαού, και εάν ή δυνατόν, εν συντομία, συμφώνως τη ποιμαντική κρίσει του οικείου Ποιμενάρχου», αναφέρεται ανάμεσα σε άλλα.

Όπως είναι φυσικό, η συγκεκριμένη τοποθέτηση δημιουργεί ερωτηματικά μετά την απόφαση της κυβέρνησης να απαγορευτούν οι λιτανείες. Δεν έχει υπάρξει νεότερη αντίδραση από κυβερνητικά στελέχη μέχρι τώρα.

Αντίθετα, επιστήμονες επιμένουν ότι τα μέτρα πρέπει να γίνουν ακόμα πιο αυστηρά.

«Περπατάμε σε ένα λεπτό σκοινί», τόνισε ο Μανώλης Δερμιτζάκης για την πορεία του κορωνοϊού στην Ελλάδα μετά τη μεγάλη αύξηση των κρουσμάτων την τελευταία εβδομάδα. Ο καθηγητής Γενετικής του Πανεπιστημίου Γενεύης πρότεινε, μάλιστα, να μπει ακόμα μικρότερο όριο στους καλεσμένους των κοινωνικών εκδηλώσεων, όπως είναι οι γάμοι και οι βαπτίσεις.

Αναλυτικότερα, την ανησυχία του για την επικράτηση του «κακού» σεναρίου, με μια επιθετική αύξηση κρουσμάτων δηλαδή διπλασιασμό τους σε πολύ λίγες ημέρες, εξέφρασε ο καθηγητής, μιλώντας στο δελτίο ειδήσεων του . Πρότεινε να μειωθεί ο αριθμός των πολιτών που θα μπορούν να συγκεντρώνονται σε ιδιωτικούς χώρους ή να συμμετέχουν σε γάμους και βαπτίσεις σε 20 με 30 άτομα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments