Ελλάδα

Λάρισα κορωνοϊός: Διασωληνώθηκαν δύο ασθενείς από τον γάμο στον Αμπελώνα

Λάρισα κορωνοϊός: Διασωληνώθηκαν δύο ασθενείς από τον γάμο στον Αμπελώνα
Λάρισα κορωνοϊός: Άσχημα τα καινούργια νέα για τους καλεσμένους του γάμου στον Αμπελώνα.

Μετά την είδηση ότι τα 65 τεστ από το προσωπικό Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας βγήκαν αρνητικά, έχουμε μια αρνητική εξέλιξη όσον αφορά δύο από τους καλεσμένους στον γάμο στον Αμπελώνα. Σύμφωνα με τοπικά σάιτ, δύο ασθενείς που προσβλήθηκαν από κορωνοϊό στον συγκεκριμένο γάμο διασωληνώθηκαν τις τελευταίες ώρες στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο της Λάρισας.

Αρχικά, είχε διασωληνωθεί αργά χθες το βράδυ μια 63χρονη γυναίκα, η οποία νοσηλευόταν σε θάλαμο αρνητικής πίεσης στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας. Ακολούθησε λίγες ώρες αργότερα η διασωλήνωση ενός 70χρονου ασθενούς, η κατάσταση του οποίου παρουσίασε επίσης ραγδαία επιδείνωση. Να σημειωθεί ότι στους θαλάμους αρνητικής πίεσης του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου της Λάρισας παραμένουν άλλοι 16 ασθενείς.

Την ίδια ώρα θετικά είναι τα νέα, όπως αναφέραμε και παραπάνω, που έρχονται από τα αποτελέσματα των εξετάσεων για κορωνοϊό μεταξύ των γιατρών και των νοσηλευτών του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας, καθώς σε 65 δείγματα που πάρθηκαν και εξετάστηκαν δεν βρέθηκε κανένα θετικό.

Να σημειωθεί, πως αρνητικός στον κορωνοϊό βρέθηκε και ο γιατρός του Περιφερειακού Ιατρείου Αμπελώνα. Με αντίστοιχο ενδιαφέρον αναμένονται και τα αποτελέσματα από τους γιατρούς του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας. Να σημειώσουμε, τέλος, ότι τις προηγούμενες μέρες επτά γιατροί των δύο νοσοκομείων της θεσσαλικής πόλης είχαν βρεθεί θετικοί στον ιό.

Μεγάλη η ανησυχία για την πανδημία πανελλαδικά

Εν τω μεταξύ, η Ματίνα Παγώνη, πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών Αθήνας – Πειραιά σε τηλεοπτική της συνέντευξη δήλωσε ότι: «Ο δείκτης μεταδοτικότητας έχει φτάσει στο 1. Είναι στο ένα και πάει προς τα πάνω».

Αυτό ήταν το σχόλιο της για τον τριψήφιο αριθμό κρουσμάτων για τέταρτη συνεχόμενη ημέρα χθες. Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, η γιατρός εξήγησε πως ό,τι γίνεται σήμερα, «θα το δούμε περίπου σε 10 με 15 ημέρες».

«Αν ξεκινήσουν νοσηλείες, διασωληνώσεις, τότε τα πράγματα θα έχουν ξεφύγει τελείως. Είχαμε φτάσει στο 0,20 – 0,25 ήμασταν πολύ καλά τον Μάιο. Ας ευχηθούμε ότι δεν θα υπάρξει άλλη αύξηση. Πρέπει να περιοριστεί το όριο των συγκεντρώσεων σε κάτω από 50 άτομα για να ξεπεράσουμε τον σκόπελο» τόνισε χαρακτηριστικά.

Η κ. Παγώνη πρόσθεσε ακόμα: «Ανησυχούμε παρά πολύ, αλλά είμαστε ψύχραιμοι γιατί ο πανικός δεν φέρνει καλά αποτελέσματα» επισήμανε. Όπως εξήγησε, είναι δύσκολες οι ημέρες που διανύουμε, και θα είναι δύσκολες μέχρι τις 20 Αυγούστου γιατί όλοι θα βγουν, όλοι θα πάνε στα νησιά. Χρειάζεται απόσταση πάνω από δύο μέτρα και μετά μάσκα και πλύσιμο χεριών».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments