Διεθνή

Βηρυτός διαδηλώσεις: Δακρυγόνα κατά διαδηλωτών που προσπάθησαν να μπουν στο κοινοβούλιο

Βηρυτός διαδηλώσεις: Δακρυγόνα κατά διαδηλωτών που προσπάθησαν να μπουν στο κοινοβούλιο
Βηρυτός διαδηλώσεις: Περίπου 5.000 διαδηλωτές προσπάθησαν να περάσουν από ένα προστατευτικό κιγκλίδωμα και να μπουν στο κοινοβούλιο, φωνάζοντας πως "ο λαός θέλει να πέσει η κυβέρνηση."

Συνεχίζει η κατάσταση να είναι έκρυθμη στη Βηρυτό. Η αστυνομία του Λιβάνου προχώρησε σήμερα στη χρήση δακρυγόνων κατά διαδηλωτών που προσπάθησαν να περάσουν ένα από ένα προστατευτικό κιγκλίδωμα και να φτάσουν στο κοινοβούλιο στο κέντρο της Βηρυτού, στη διάρκεια μιας διαδήλωσης, κατά της διαχείρισης από την κυβέρνηση, της καταστροφικής έκρηξης που έπληξε την πόλη.

Περίπου 5.000 διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν στην Πλατεία Μαρτύρων, στο κέντρο της πόλης, ενώ μερικοί από αυτούς πετούσαν πέτρες. Η αστυνομία προχώρησε στη χρήση δακρυγόνων όταν μερικοί διαδηλωτές προσπάθησαν να περάσουν από ένα προστατευτικό κιγκλίδωμα που είχε τοποθετηθεί στο δρόμο, εμποδίζοντας την πρόσβασή τους στο κοινοβούλιο, όπως ανέφερε ένας δημοσιογράφος του Reuters.

Οι διαδηλωτές φώναζαν “ ο λαός θέλει να πέσει η κυβέρνηση,” ενώ κρατούσαν πανό που έγραφαν “ Φύγετε, είστε όλοι δολοφόνοι.” “ Θέλουμε ένα μέλλον με αξιοπρέπεια. Δε θέλουμε να πάει χαμένο το αίμα των θυμάτων της έκρηξης,” δήλωσε η Ρόουζ Σίρουρ, μία εκ των διαδηλωτών.

Στις 9 Αυγούστου η τηλεδιάσκεψη διαφόρων ηγετών προκειμένου να συζητήσουν για τις δωρεές που θα κάνουν στο Λίβανο.

Yπενθυμίζεται ότι οι αρχές της χώρας να έχουν παραδεχτεί από την πρώτη στιγμή ότι δεν μπορούν να αντεπεξέλθουν. Μετά το πρώτο σοκ και όσο ακόμα γίνεται η προσπάθεια να σωθούν ζωές, έρχεται η ανησυχία για την επόμενη μέρα, καθώς η ήδη άσχημη οικονομική πορεία της χώρας αναμένεται να χειροτερεύσει κατά πολύ. Σε αυτό το πλαίσιο πολλές χώρες έχουν εξαγγείλει ανθρωπιστική βοήθεια στο Λίβανο, χωρίς ωστόσο να μοιάζει αρκετή ώστε να καλυφθούν έστω οι πρώτες ανάγκες. 

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ ανήγγειλε χθες Παρασκευή ότι θα συμμετάσχει αύριο Κυριακή στην τηλεδιάσκεψη των ηγετών διαφόρων δωρητριών χωρών προκειμένου να προσφερθεί βοήθεια στον Λίβανο, μετά την καταστροφή εξαιτίας των πολύνεκρων εκρήξεων στη Βηρυτό. «Θα κάνουμε μια βιντεοδιάσκεψη την Κυριακή με τον πρόεδρο Μακρόν, τους ηγέτες του Λιβάνου και άλλων χωρών του κόσμου», ανέφερε ο Τραμπ μέσω Twitter. Παράλληλα, ο Ρεπουμπλικάνος ένοικος του Λευκού Οίκου ανέφερε πως συνομίλησε με τον Λιβανέζο πρόεδρο Μισέλ Αούν και τον ενημέρωσε πως «τρία μεγάλα αεροπλάνα» με ιατροφαρμακευτικό υλικό, τρόφιμα, νερό, γιατρούς και νοσοκόμους αναχώρησαν από τη χώρα του προς τον Λίβανο.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments