Διεθνή

Τσεχία: Φονική πυρκαγιά σε πολυκατοικία – Ανάμεσα στους νεκρούς υπάρχουν και παιδιά

Τσεχία: Φονική πυρκαγιά σε πολυκατοικία – Ανάμεσα στους νεκρούς υπάρχουν και παιδιά
Τσεχία: Η φωτιά εκδηλώθηκε σε ένα διαμέρισμα στον 11ο όροφο.

Πάνω από δέκα άτομα έχασαν σήμερα Σάββατο 8 Αυγούστου τη ζωή τους σε πυρκαγιά που ξέσπασε σε πολυκατοικία στην Τσεχία.

Πιο συγκεκριμένα, 11 άνθρωποι, μεταξύ των οποίων και τρία παιδιά, πέθαναν εξαιτίας της φωτιάς που εκδηλώθηκε σε μια πολυκατοικία δεκατριών ορόφων στην ανατολική Τσεχία, σύμφωνα με ό,τι ανακοίνωσαν οι πυροσβέστες. «Συλλάβαμε έναν άνθρωπο», ανέφερε από την πλευρά του στο κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο ο Τόμας Κούζελ, ο αρχηγός της αστυνομίας της περιοχής, χωρίς να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες. Όμως, τοπικός αξιωματούχος, σε συνομιλία που είχε με δημοσιογράφους, αποκάλυψε πως ενδέχεται η φωτιά να οφείλεται σε εμπρησμό.

«Η φωτιά εκδηλώθηκε σε ένα διαμέρισμα στον 11ο όροφο», στην πόλη Μπόχουμιν, σε απόσταση 300 χλμ ανατολικά της Πράγας, εξέφρασε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Λούκας Ποπ, ο εκπρόσωπος τύπου της πυροσβεστικής υπηρεσίας. «Έξι άνθρωποι πέθαναν σε αυτόν τον όροφο, τρία παιδιά και τρεις ενήλικοι, όπως κι ένας σκύλος», διευκρίνισε.

«Οι πυροσβέστες έφθασαν στο σημείο πολύ σύντομα, όμως κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, 5 άνθρωποι πήδηξαν από ένα παράθυρο του 12ου ορόφου και έχασαν τη ζωή τους», εξήγησε ο εκπρόσωπος τύπου, προσθέτοντας πως η φωτιά τέθηκε υπό έλεγχο. Επίσης, ο υπουργός Εσωτερικών της Τσεχίας Γιαν Χαμάσεκ έγραψε σε ένα tweet πως ένας πυροσβέστης τραυματίστηκε σοβαρά.

Η ευρωπαϊκή χώρα όμως, δεν θρηνεί μόνο για τα θύματα από την πυρκαγιά στην πολυκατοικία. Το υπουργείο Υγείας της Δημοκρατίας της Τσεχίας ανακοίνωσε πριν από ελάχιστες ημέρες (συγκεκριμένα την Τετάρτη 5 Αυγούστου) ότι τις προηγούμενες 24 ώρες καταγράφηκε η μεγαλύτερη αύξηση των κρουσμάτων μόλυνσης από τον κορωνοϊό από τα τέλη του Ιουνίου.

Η χώρα των 10,7 εκατομμυρίων κατοίκων κατέγραψε 290 κρούσματα μόλυνσης. Το σύνολο των ανθρώπων που έχουν προσβληθεί από τον κορωνοϊό στη χώρα της κεντρικής Ευρώπης έφθασε έτσι τους 17.286 συνολικά. Οι θάνατοι εξαιτίας της νόσου COVID-19 έχουν φθάσει τους 383. Στον αντίποδα, 11.812 άνθρωποι αποθεραπεύτηκαν.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments