Αθλητισμός

Λευτέρης Λύρατζης: Στη λίστα του Παναθηναϊκού ο ποδοσφαιριστής

Λευτέρης Λύρατζης: Στη λίστα του Παναθηναϊκού ο ποδοσφαιριστής
Λευτέρης Λύρατζης: Θυμίζουμε πως έχει συμβόλαιο με τον ΠΑΟΚ μέχρι το καλοκαίρι του 2022.

Φαίνεται πως ο Τσάβι Ρόκα και κατ’ επέκταση ο Παναθηναϊκός ρίχνουν «ματιές» στον Έλληνα ποδοσφαιριστή Λευτέρη Λύρατζη.

Θυμίζουμε πως ο Λευτέρης Λύρατζης έχει συμβόλαιο με τον ΠΑΟΚ μέχρι το καλοκαίρι του 2022 και σύμφωνα με πληροφορίες από τη Θεσσαλονίκη υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο να μείνει ελεύθερος από τον ΠΑΟΚ. Μόνο σε αυτή την περίπτωση θα απασχολήσει τους «πράσινους» και τον Ρόκα που τον έχει στη λίστα του. Ο 20χρονος μπακ αγωνίστηκε τη φετινή σεζόν με τη μορφή δανεισμού στον Βόλο, όπου κατέγραψε 27 συμμετοχές και πέτυχε 1 γκολ.

Ο Τσάβι Ρόκα έχει βγει πάντως, στη μεταγραφική αγορά ψάχνοντας για δεξί μπακ, με τον Λευτέρη Λύρατζη να είναι ο τελευταίος που έχει προστεθεί σε αυτή τη λίστα, για να στελεχώσει το πρώτο τη τάξει μπακ, ως δεύτερη λύση, σύμφωνα με τις πληροφορίες από το trifilara. Έτσι, ο Παναθηναϊκός τσεκάρει και Ελληνόπουλα δεξιά μπακ, όπως και στην περίπτωση του Σταύρου Βασιλατωνόπουλου, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι θα τους αποκτήσει κιόλας. Τους συγκεντρώνει σε μια λίστα ο Ρόκα και στο τέλος θα προκρίνει τους εκλεκτούς.

Αξίζει να αναφέρουμε πως ο νεαρός κατάφερε γρήγορα να γίνει βασικός με προσόν την ταχύτητα και την ποιότητα. Μπορεί να αγωνιστεί και στα δυο άκρα της άμυνας, βασικά όμως είναι δεξί φουλ μπακ. Ο Αμπέλ Φερέιρα δεν ήταν υπέρμαχος της παραμονής του παίκτη, προτίμησε τον Τσαούση στη θέση του. Πάντως, αν ο Λευτέρης Λύρατζης δεν πάρει στην προετοιμασία την ευκαιρία του, έχει διάθεση να αποχωρήσει. Αν θα είναι ως δανεικός ή με μεταγραφή ή ελεύθερος εξαρτάται από τον ΠΑΟΚ, καθώς, όπως αναφέραμε και παραπάνω, έχει συμβόλαιο μέχρι το καλοκαίρι του 2022.

Η καριέρα του μέχρι σήμερα

Μέχρι τα 12 του χρόνια ο Λύρατζης αγωνιζόταν στις ομάδες υποδομής του Κεραυνού Κρηνίδων. Το 2012 ο παίκτης είχε ήδη προσελκύσει το ενδιαφέρον μεγάλων συλλόγων πάνω του. Σχεδόν ταυτόχρονα η οικογένειά του δέχτηκε προτάσεις τόσο από τον ΠΑΟΚ, όσο και από την αγγλική Άρσεναλ, η οποία θα κάλυπτε και την μετακόμιση όλης της οικογένειας στο Λονδίνο. Ο παίκτης αποκτήθηκε τελικά από τον ΠΑΟΚ, που με μια αξιόλογη πρόταση κατάφερε να αποσπάσει την συγκατάβαση της πλευράς του παίκτη και του συλλόγου.

Στον ΠΑΟΚ ο Λύρατζης («Λύρα» για τους συμπαίκτες του) πέρασε διαδοχικά από την Κ14, την Κ15 (εκ των αρχηγών και στις δύο), την Κ17 και την Κ20, ανακηρυσσόμενος μάλιστα πρωταθλητής και με τις τρεις τελευταίες. Στην Κ20 ενθουσίασε τον προπονητή του Πάμπλο Γκαρσία, αφού τη σεζόν 2017-18 συμπλήρωσε 24 συμμετοχές, πετυχαίνοντας μάλιστα και 9 τέρματα από τη θέση του δεξιού μπακ, που είναι η βασική του θέση, ενώ μπορεί με επιτυχία να καλύψει και τις θέσεις του δεξιού και αριστερού χαφ. Τη σεζόν 2018 – 2019 πραγματοποίησε άλλες 26 συμμετοχές και πέτυχε 2 τέρματα.

Έχοντας ήδη από την αρχή της σεζόν ενσωματωθεί και στην πρώτη ομάδα, την οποία ακολούθησε στην καλοκαιρινή προετοιμασία του 2018, ο Λύρατζης πραγματοποίησε το ντεμπούτο του στην ανδρική ομάδα του ΠΑΟΚ στις 20 Δεκεμβρίου 2018 στον αγώνα Κυπέλλου Αήττητου Σπάτων – ΠΑΟΚ με 0 – 6. Τον επόμενο μήνα και ενώ ο Παναθηναϊκός είχε δείξει, ενόψει της λήξης του συμβολαίου του, ενδιαφέρον για τον παίκτη, ο ΠΑΟΚ ήρθε σε συμφωνία με τον Λύρατζη και ανακοίνωσε στις 10 Ιανουαρίου 2019 την ανανέωση του συμβολαίου του για άλλα τρία χρόνια ως το καλοκαίρι του 2022.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments