Ελλάδα

Λίβανος: Απέπλευσε το αρματαγωγό Ικαρία μεταφέροντας νοσηλευτικό και ιατρικό προσωπικό

Λίβανος: Απέπλευσε το αρματαγωγό Ικαρία μεταφέροντας νοσηλευτικό και ιατρικό προσωπικό
Λίβανος: Για αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας στην πολύπαθη Βηρυτό απέπλευσε το αρματαγωγό Ικαρία. Η Μονάδα του Πολεμικού Ναυτικού μεταφέρει Ιατρικό και Νοσηλευτικό προσωπικό των ΕΔ, καθώς και φαρμακευτικό υλικό.

Συνεχίζεται η ανθρωπιστική βοήθεια στο Λίβανο, καθώς η μεγάλη καταστροφή στη Βηρυτό είναι ακόμα αδύνατον να αντιμετωπιστεί από την κυβέρνηση της χώρας. Η Ελλάδα είναι μέσα στις χώρες που συνεισφέρουν στον λαό του Λιβάνου.

Τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής 9 Αυγούστου 2020, με εντολή του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ Στρατηγού Κωνσταντίνου Φλώρου κατόπιν έγκρισης του Υπουργού Εθνικής Άμυνας Νικολάου Παναγιωτόπουλου και σε συνεργασία με τα Υπουργεία Εξωτερικών και Προστασίας του Πολίτη, το Αρματαγωγό (Α/Γ) ΙΚΑΡΙΑ απέπλευσε με προορισμό το λιμάνι της Βηρυτού, στο πλαίσιο συνδρομής της Ελλάδας στο Λίβανο στην αντιμετώπιση των συνεπειών της έκρηξης της 4ης Αυγούστου 2020.

Η Μονάδα του Πολεμικού Ναυτικού μεταφέρει Ιατρικό και Νοσηλευτικό προσωπικό των ΕΔ, φαρμακευτικό υλικό καθώς και υλικά που έχει συγκεντρώσει το Υφυπουργείο Πολιτικής Προστασίας & Διαχείρισης Κρίσεων.

Επίσης κατόπιν αιτήματος της Κύπρου, το Α/Γ θα φορτώσει υλικά από το Λιμάνι της Λεμεσού με τα οποία συνδράμει η Κυπριακή Δημοκρατία στην Κυβέρνηση του Λιβάνου.

Κατά την παραμονή του πλοίου στο λιμάνι της Βηρυτού, έχουν δοθεί και θα εφαρμόζονται από όλους τους επιβαίνοντες, συγκεκριμένες οδηγίες και πρωτόκολλα για την προστασία από την πανδημία COVID-19 σε συνεργασία με το Υπουργείο Υγείας και τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας.

Γράψτε το σχόλιο σας

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments