Διεθνή

Βηρυτός: Παραιτήθηκε η υπουργός ενημέρωσης – Κρατήρας βάθους 43 μέτρων μετά την έκρηξη

Βηρυτός: Παραιτήθηκε η υπουργός ενημέρωσης – Κρατήρας βάθους 43 μέτρων μετά την έκρηξη
Βηρυτός: Δημιουργήθηκε κρατήρας 43 μέτρων μετά την έκρηξη. Σε σοκ παραμένει η πρωτεύουσα του Λιβάνου μετά την τεράστια καταστροφή. Την ίδια στιγμή συνεχίζεται η πολιτική κρίση με οργισμένες διαδηλώσεις και την υπουργό Ενημέρωσης να υποβάλει την παραίτησή του.

Τεράστια η καταστροφή στη Βηρυτό καθώς η έκρηξη της νιτρικής αμμωνίας δημιούργησε κρατήρα βάθους 43 μέτρων. Ανυπολόγιστες οι συνέπειες από την ισοπέδωση της πόλης που ακόμα βρίσκεται σε σοκ, ενώ η πολιτική κρίση βαθαίνει με οργισμένες διαδηλώσεις εναντίον της κυβέρνησης. Ήδη ήρθε η πρώτη παραίτηση από το κυβερνητικό σχήμα, αυτή του υπουργού Ενημέρωσης.

Κρατήρας βάθους 43 μέτρων

Οι τεράστιες εκρήξεις στο λιμάνι της Βηρυτού δημιούργησαν κρατήρα βάθους 43 μέτρων, όπως δήλωσε σήμερα πηγή από τις λιβανέζικες δυνάμεις ασφαλείας, επικαλούμενη τις εκτιμήσεις Γάλλων πυροτεχνουργών που επισκέφθηκαν το σημείο, και αναφέρει το ΑΠΕ.

Παραιτήθηκε η υπουργός ενημέρωσης

Την ίδια ώρα, η υπουργός Ενημέρωσης του Λιβάνου Μανάλ Αμπντέλ Σαμάντ ανακοίνωσε σήμερα την παραίτησή της, επικαλούμενη την αποτυχία της κυβέρνησης να πραγματοποιήσει μεταρρυθμίσεις και μετά τις φονικές εκρήξεις.

H σχεδόν ισοπεδωμένη πρωτεύουσα του Λιβάνου εξακολουθεί να καταγράφει νεκρούς από τις καταστροφικές εκρήξεις. Η Βηρυτός δεν έχει συνέλθει ακόμα από το τρομακτικό σοκ της τεράστιας έκρηξης στο λιμάνι της. Σύμφωνα με τον νεότερο απολογισμό οι νεκροί είναι πλέον 158, 6.000 οι τραυματίες και 21 άνθρωποι αγνοούνται.

Μια εφιαλτική έκρηξη διέλυσε τα πάντα και η Βηρυτός προσπαθεί πια να μαζέψει τα κομμάτια της… Οι εικόνες από το σημείο έκαναν γρήγορα το γύρο του κόσμου, με τα βίντεο να είναι όλα συγκλονιστικά. Τις τελευταίες ώρες, νέες εικόνες βλέπουν το “φως” της δημοσιότητας, από ένα βίντεο που τραβήχτηκε πολύ κοντά από το σημείο μηδέν.

Η πολιτική κρίση βαθαίνει μιας και παρά το σοκ οι πολίτες της Βηρυτού κατεβαίνουν σε διαδηλώσεις καλώντας την κυβέρνηση να λογοδοτήσει για την καταστροφή. Σε διαδηλώσει που πραγματοποιήθηκαν χθες Σάββατο 8 Αυγούστου η αστυνομία άνοιξε πυρ, ενώ 109 διαδηλωτές τραυματίστηκαν.

Δεκάδες είναι οι διαδηλωτές που εισέβαλαν στις εγκαταστάσεις του υπουργείου Εξωτερικών στην πόλη χθες Σάββατο 8 Αυγούστου, φωνάζοντας συνθήματα κατά της κυβέρνησης και του πολιτικού κατεστημένου, αναφέρουν αυτόπτες μάρτυρες. Μάλιστα, οι διαδηλωτές έκαψαν και μια φωτογραφία του προέδρου Μισέλ Αούν.

Η έφοδος των διαδηλωτών στο κτίριο του ΥΠΕΞ, που μεταδόθηκε ζωντανά από την τηλεόραση, πραγματοποιήθηκε, την ώρα που οι δυνάμεις ασφαλείας είχαν στραμμένη την προσοχή τους στη συγκέντρωση χιλιάδων άλλων ανθρώπων στο κέντρο της πόλης, οι οποίοι αξίωναν από τις Αρχές του Λιβάνου να λογοδοτήσουν για τη γιγαντιαία έκρηξη στο λιμάνι πριν από 4 ημέρες, η οποία στοίχισε τη ζωή σε περισσότερους από 150 ανθρώπους.

Ακούστηκαν και πυροβολισμοί στα σημεία των κινητοποιήσεων

«Θα μείνουμε εδώ. Καλούμε τον λαό του Λιβάνου να καταλάβει όλα τα υπουργεία», φώναζε ένας διαδηλωτής από το μεγάφωνο. Πριν από λίγο μάλιστα, ακούστηκαν πυροβολισμοί στα σημεία των κινητοποιήσεων στο κέντρο της πρωτεύουσας του Λιβάνου, με την αστυνομία να επιβεβαιώνει στο πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς τη ρίψη πυρών. Όπως μεταδίδει το πρακτορείο ειδήσεων Sputnik, επικαλούμενο τον Ερυθρό Σταυρό, ο αριθμός των διαδηλωτών που έχει τραυματιστεί στα επεισόδια ανέρχεται σε τουλάχιστον 109.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments