Διεθνή

Κατάρ Fox News: Είναι ενοχλητικό να χρησιμοποιούν την τραγωδία στον Λίβανο για να διαδίδουν ψεύδη

Κατάρ Fox News: Είναι ενοχλητικό να χρησιμοποιούν την τραγωδία στον Λίβανο για να διαδίδουν ψεύδη
Κατάρ Fox News: Το κανάλι προέβη σε δημοσίευμα με ανεπαρκή πηγή και πολλούς ψευδείς ισχυρισμούς κατά του Κατάρ, σύμφωνα με δήλωση από την Πρεσβεία του Κράτους.

Η Πρεσβεία του Κατάρ στις ΗΠΑ απαντά στο θέμα με το οποίο ασχολήθηκε το αμερικανικό FOX News, σχετικά με τους ισχυρισμούς ενός πράκτορα ο οποίος εκθέτει το ανεξάρτητο εμιράτο της Μέσης Ανατολής.

Πιο συγκεκριμένα, όπως αναφέρει σε δήλωση η Πρεσβεία του Κράτους του Κατάρ στις Ηνωμένες Πολιτείες, το Fox News δημοσίευσε ένα άρθρο με ανεπαρκή πηγή και πολλούς ψευδείς ισχυρισμούς κατά του Κατάρ, «γραμμένο από δύο άτομα που είναι εναντίον μας». Ο Benjamin Weinthal του, Ιδρύματος για την Άμυνα της Δημοκρατίας, (FDD) έχει προηγουμένως διαστρεβλώσει ισχυρισμούς εναντίον του Κατάρ. «Στόχος του είναι να υπονομεύσει τη φιλοξενία του αμερικανικού στρατού από το Κατάρ στο Al Udeid και να μετεγκατασταθεί αλλού στην περιοχή. Αυτό δεν προκαλεί έκπληξη, καθώς αποκαλύφθηκε από το Associated Press ότι το FDD εργάστηκε υπό την καθοδήγηση των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων για τη δημοσίευση συκοφαντικών άρθρων και την οργάνωση εκδηλώσεων κατά του Κατάρ».

Και συνεχίζει αναφορικά με την «έρευνά» του. «Με αυτόν τον τρόπο υπονομεύεται από το έργο του Κατάρ για δεκαετίες στην πρώτη γραμμή της καταπολέμησης του εξτρεμισμού και της χρηματοδότησης της τρομοκρατίας. Το Κατάρ ήταν η πρώτη χώρα στην περιοχή που υπέγραψε ένα ολοκληρωμένο μνημόνιο συνεργασίας με τις Ηνωμένες Πολιτείες για την καταπολέμηση της χρηματοδότησης της τρομοκρατίας. Επί του παρόντος, το Κατάρ έχει ορισμένους από τους αυστηρότερους εσωτερικούς νόμους για να διώξει αυτούς που σχετίζονται με τη χρηματοδότηση της τρομοκρατίας».

Παράλληλα, αναφέρεται πως το Κατάρ έχει επενδύσει σημαντικά στην αεροπορική βάση Al Udeid, καθιστώντας το μια από τις πιο προηγμένες στρατιωτικές βάσεις στον κόσμο και ένα πολύτιμο κέντρο στον παγκόσμιο αγώνα κατά της τρομοκρατίας και του εξτρεμισμού. «Καθώς ο Spyer και ο Weinthal αναγκάζονται να αναγνωρίσουν στην τελευταία παράγραφο του έργου τους, το υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ κατέστησε σαφές ότι το Κατάρ είναι ένας από τους στενότερους στρατιωτικούς συμμάχους των Ηνωμένων Πολιτειών στην περιοχή και τόνισε ότι ο στρατός ΗΠΑ – Κατάρ και η συνεργασία στον τομέα της ασφάλειας καθιστά την περιοχή ασφαλέστερη και πιο σταθερή».

«Αυτή η τελική δήλωση υπονομεύει την υπερβολή που περιέχεται σε ολόκληρο το άρθρο. Αυτοί που το υπογράφουν, καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια για να διαδώσουν παραπληροφόρηση, συμπεριλαμβανομένου ενός εξαετούς αποσπάσματος στο άρθρο ενός Γερμανού Υπουργού σχετικά με ισχυρισμούς εναντίον του Κατάρ, για τους οποίους η γερμανική κυβέρνηση ζήτησε συγγνώμη δημοσίως και παραδέχτηκε ότι δεν υπήρχαν στοιχεία που να επιβεβαιώνουν κάτι.

Τέλος, «είναι ενοχλητικό το γεγονός ότι οι συγγραφείς και το Fox News χρησιμοποιούν την τραγωδία στον Λίβανο για να προωθήσουν ψεύδη. Πρέπει να δοθεί έμφαση στην υποστήριξη του λαού του Λιβάνου. Προς τον σκοπό αυτό, το κράτος του Κατάρ εργάζεται ήδη για να βοηθήσει τους πληγέντες, στέλνοντας πολλές επείγουσες ιατρικές βοήθειες, μαζί με ομάδες έρευνας και διάσωσης στη Βηρυτό. Είναι καιρός να αγνοήσουμε εκείνους που προσπαθούν να αμαυρώσουν τη φήμη παραπληροφορώντας».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments