Ελλάδα

Με στολή παραλλαγής ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ στο ΚΥΣΕΑ

Με στολή παραλλαγής ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ στο ΚΥΣΕΑ
Αρχηγός ΓΕΕΘΑ: Με στολή παραλλαγής εμφανίστηκε στη συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ, λέγοντας «όλα θα πάνε καλά».

Στη σύσκεψη του ΚΥΣΕΑ το μεσημέρι στο Μέγαρο Μαξίμου, ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Κωνσταντίνος Φλώρος εμφανίστηκε φορώντας στολή παραλλαγής.

“Όλα καλά, όλα θα πάνε καλά” ήταν η φράση του αρχηγού ΓΕΕΘΑ, όπως ανέφερε σε tweet του ο δημοσιογράφος της ΕΡΤ Γιώργος Σιδέρης.

Παρόντες στη συνεδρίαση ήταν οι υπουργοί Εξωτερικών, Άμυνας και Ναυτιλίας. Σύμφωνα με την ανακοίνωση που εκδόθηκε μετά τη συνεδρίαση: “Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης έγινε επισκόπηση της κατάστασης στην Ανατολική Μεσόγειο και εξετάστηκαν οι τρόποι αντίδρασης στην τουρκική προκλητικότητα”.

Ανάκληση αδειών

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με πληροφορίες σε ανάκληση των αδειών σε στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων προχώρησε το υπουργείο Εθνικής Άμυνας. Τα στελέχη καλούνται να επιστρέψουν στις μονάδες τους, σε μικρό χρονικό διάστημα. Όσοι αξιωματικοί και υπαξιωματικοί βρίσκονται σε άδεια, επιστρέφουν άμεσα στις μονάδες, ενώ δεν εγκρίνονται νέες άδειες.

Από το πρωί Ελλάδα και Τουρκία έχουν επιδοθεί σε έναν πόλεμο Navtex με την Αθήνα να απαντάει στην Άγκυρα με αντί Navtex για τη δέσμευση της περιοχής του Καστελόριζου, αναφέροντας ότι ο σταθμός της Αττάλειας δεν έχει τη δικαιοδοσία για να εκδώσει NAVTEX για τη συγκεκριμένη περιοχή και σημειώνεται ότι η περιοχή που δεσμεύεται αναφέρεται σε παράνομη δραστηριότητα και μάλιστα σε περιοχή που επικαλύπτει την ελληνική υφαλοκρηπίδα.

Η Άγκυρα από τη μεριά της εξέδωσε νέα NAVTEX το απόγευμα της Δευτέρας με την οποία υποστηρίζει ότι το Ορούτς Ρέις πραγματοποιεί έρευνες στην τουρκική υφαλοκρηπίδα σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο. Μάλιστα, καλεί τους ναυτιλομένους να αγνοήσουν την ελληνική οδηγία

Όπως τονίζει το ΥΠΕΞ στην ανακοίνωσή του το μεσημέρι της Δευτέρας:

Η νέα παράνομη τουρκική Navtex για παράνομες έρευνες νοτίως της νήσου Μεγίστης στην ελληνική υφαλοκρηπίδα, σε συνδυασμό με την παρατηρούμενη ευρεία κινητικότητα μονάδων του τουρκικού πολεμικού ναυτικού, αποτελεί νέα σοβαρή κλιμάκωση και εκθέτει με τον πλέον προφανή τρόπο τον αποσταθεροποιητικό και απειλητικό για την ειρήνη ρόλο της Τουρκίας. Έρχεται σε μία περίοδο που η Ελλάδα έχει έμπρακτα αποδείξει την προσήλωσή της στη διεθνή νομιμότητα.

Βασιζόμενη αποκλειστικά στο Διεθνές Δίκαιο, στο Διεθνές Δίκαιο της Θάλασσας και στους κανόνες καλής γειτονίας, έχει έλθει σε συμφωνία μετά από διαπραγματεύσεις με γείτονες χώρες, για την οριοθέτηση της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης της. Έχει δηλώσει δε την ετοιμότητά της για διάλογο, ώστε να προχωρήσει σε αντίστοιχες οριοθετήσεις με τους υπόλοιπους γείτονές της με βάση το Διεθνές Δίκαιο της Θάλασσας.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments