Πολιτική

Κικίλιας κορωνοϊός νεολαία: Έκκληση από τον υπουργό για τήρηση των μέτρων

Κικίλιας κορωνοϊός νεολαία: Έκκληση από τον υπουργό για τήρηση των μέτρων
Κικίλιας κορωνοϊός νεολαία: Την επιβολή νέων μέτρων προκειμένου να περιοριστεί η διασπορά του κορωνοϊού στη χώρα μας, προανήγγειλε ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας.

«Δυστυχώς, η μετάδοση του ιού, παρουσιάζει επικίνδυνα αυξητικές τάσεις» τόνισε ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, σε δήλωσή του, μετά την ολοκλήρωση της τηλεδιάσκεψης για την πανδημία του κορωνοϊού. Παράλληλα, προανήγγειλε νέα αυστηρότερα μέτρα προκειμένου να περιοριστεί η διασπορά της νόσου στην επικράτεια.

«Δυστυχώς, η μετάδοση του ιού, παρουσιάζει επικίνδυνα αυξητικές τάσεις. Κάνω για μια ακόμα φορά, έκκληση, στη νεολαία και στους πολίτες που δεν τηρούν τα βασικά μέτρα ατομικής προστασίας, μάσκες, κανόνες υγιεινής, αποστάσεις ασφαλείας, να αναλογιστούν τις ευθύνες τους, απέναντι στις ευπαθείς ομάδες, στους υπόλοιπους συμπολίτες μας και στη χώρα. Θα ακολουθήσουν ανακοινώσεις μέτρων από την Προεδρεία της Κυβέρνησης», είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός.

Στα 203 τα νέα κρούσματα στη χώρα:

Στην κυβέρνηση αλλά και στις υγειονομικές αρχές επικρατεί έντονη ανησυχία μετά τα 203 κρούσματα που ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ χθες, Κυριακή 9 Αυγούστου.  Σημειώνεται πως το τελευταίο τριήμερο έχουν καταγραφεί συνολικά 507 νοσούντες. Τα δεδομένα αυτά απασχόλησαν την τακτική τηλεδιάσκεψη που είχε σήμερα το πρωί ο πρωθυπουργός με τον καθηγητή Σωτήρη Τσίοδρα, τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκο Χαρδαλιά, και τον υπουργό Υγείας, Βασίλη Κικίλια.

Μάλιστα, τις επόμενες ώρες στις ανακοινώσεις που αναμένονται δεν αποκλείεται να υπάρξει μία κλιμάκωση των μέτρων ενόψει του Δεκαπενταύγουστου. Βεβαίως, ένα γενικό lockdown έχει αποκλειστεί ήδη από την κυβέρνηση, ωστόσο υπάρχουν σκέψεις για περιορισμούς. «Υπάρχει ένα ευρύ μενού από μέτρα και θα υπάρξει κλιμάκωση των μέτρων εφόσον εν τέλει αποδειχθεί ότι υπάρχει ένα επιβαρυμένο επιδημιολογικό φορτίο. Εφόσον υπάρξει επιδείνωση, τότε θα υπάρξουν νέα μέτρα, τα οποία θα έχουν να κάνουν αφενός με την είσοδο στη χώρα, αφετέρου θα έχουμε και εσωτερικά μέτρα που θα αφορούν είτε τοπικές κοινωνίες, περιορισμό ωραρίου, περιορισμό κίνησης, περιορισμό στα καταστήματα, χρήση της μάσκας. Ή, θα έχουμε οριζόντια μέτρα, όπως είχαμε τα μέτρα που αφορούν τις λιτανείες και όλες τις εμποροπανηγύρεις», είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός Επικρατείας, Γιώργος Γεραπετρίτης.

Τέλος, “παίζει” και το σενάριο γενικότερης χρήσης της μάσκας, η οποία προς το παρόν είναι υποχρεωτική σε κλειστούς χώρους, ενώ συστήνεται να χρησιμοποιείται σε ανοιχτούς χώρους με συνωστισμό. Πιθανό είναι και το ενδεχόμενο να μειωθεί ο αριθμός καλεσμένων σε θρησκευτικές και κοινωνικές εκδηλώσεις, όπως γάμοι και κηδείες, όπου μέχρι στιγμής μπορούν να δώσουν το παρόν μέχρι 100 άτομα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments