Αθλητισμός

Ξάνθη ιδιοκτήτης: Ο επιχειρηματίας Μπιλ Πάπας θα «αγοράσει» την ομάδα

Ξάνθη ιδιοκτήτης: Ο επιχειρηματίας Μπιλ Πάπας θα «αγοράσει» την ομάδα
Ξάνθη ιδιοκτήτης: Κλείνει το νέο αφεντικό της ομάδας της Θράκης που όπως όλα δείχνουν θα είναι ο Ελληνοαυστραλός επιχειρηματίας Μπιλ Πάπας.

Οι περιπέτειες της Ξάνθης, τουλάχιστον όσον αφορά το ιδιοκτησιακό καθεστώς φαίνεται να παίρνουν τέλος, καθώς ο νέος ιδιοκτήτης είναι πλέον πολύ κοντά. Εξάλλου η διορία που είχε δώσει ο Χρήστος Πανόπουλος ώστε να βρεθεί αγοραστής που θα πάρει τις μετοχές του λήγει σε 48 ώρες. Τις προηγούμενες μέρες είχε ακουστεί ότι η συμφωνία με το νέο αφεντικό των Ακριτών είναι σχεδόν έτοιμη και αφορά έναν Ελληνοαυστραλό επιχειρηματία που είχε ήδη προχωρήσει στην αγορά του γηπέδου.

Η πρόσφατη πρόσκληση για αύξηση μετοχικού κεφαλαίου κατά 2 εκατομμύρια ευρώ, σηματοδοτεί πως βρίσκεται σε προχωρημένες επαφές με υποψήφιο επενδυτή και οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν πως ο επιχειρηματίας που συζητά είναι ο Μπιλ Πάπας, σύμφωνα με το gazetta.gr.

Οι επιχειρηματικές δραστηριότητες του Μπιλ Πάπας

Πρόκειται για ομογενή επιχειρηματία δεύτερης γενιάς από την Αυστραλία, ο οποίος δραστηριοποιείται στο ποδόσφαιρο από το 2016, όταν και έγινε «αφεντικό» της Ολίμπικ Σίδνεϊ. Αναζητώντας περαιτέρω στοιχεία για εκείνον – περισσότερα θα δούμε μόλις ολοκληρωθούν οι επαφές εάν βέβαια υπάρξει οριστική συμφωνία – βλέπουμε πως είναι ιδιοκτήτης των εταιριών FORUM GROUP και IUGIS.

Στις ιστοσελίδες τους παρέχονται λεπτομέρειες για τους τομείς ενασχόλησής τους. Η πρώτη διαθέτει εγκαταστάσεις στο Σίδνεϊ, τη Μελβούρνη, το Περθ και το Μπρισμπέιν δραστηριοποιείται στον χώρο της τεχνολογίας και της παροχής αντίστοιχων υπηρεσιών.

Η σχέση του με την Λίβερπουλ και τη Σάλκε

Μάλιστα φέρεται να απασχολεί περισσότερους από 150 υπαλλήλους. Η δεύτερη έχει επίσης γραφεία στα 4 πόλεις της Αυστραλίας, αλλά και Οκλαντ (Νέα Ζηλανδία), Ντίσελντορφ (Γερμανία), Ντουμπάι (ΗΑΕ), Λονδίνο (Αγγλία) αλλά και στη Θεσσαλονίκη και ο κύριος όγκος ενασχόλησής της αφορά τα οικολογικά και βιολογικά προϊόντα. Μέσω αυτής μάλιστα είναι χορηγός/συνεργάζεται με τη Λίβερπουλ και τη Σάλκε, ξέχωρα από μεγάλες ξενοδοχειακές μονάδες.

Παράλληλα είναι μέτοχος και σε άλλες εταιρείες. Πλέον οι εξελίξεις «τρέχουν» και απομένει να φανεί εάν ο ομογενής επιχειρηματίας – οι σχετικές πληροφορίες αναφέρουν πως η κύρια κατοικία του βρίσκεται στο Λονδίνο – θα διαδεχθεί τον Χρήστο Πανόπουλο στα «ηνία» της Ξάνθης

Εξάλλου πριν από δύο μέρες  είχαν κληθεί στην Αθήνα από τον Χρήστο Πανόπουλο ο δήμαρχος Ξάνθης Μανώλης Τσέπελης και ο περιφερειάρχης Αν Μακεδονίας – Θράκης, Χρήστος Μέτιος για μια πρώτη επαφή με την πλευρά των νέων επενδυτών και για να ζητηθεί η στήριξη των τοπικών φορέων.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments