Ελλάδα

Στεφανοβίκειο Βόλου: Ανησυχητική αύξηση των κρουσμάτων στο στρατόπεδο

Στεφανοβίκειο Βόλου: Ανησυχητική αύξηση των κρουσμάτων στο στρατόπεδο
Στεφανοβίκειο Βόλου: Αυξάνονται τα κρούσματα στο στρατόπεδο. Ανησυχία για την εξάπλωση του ιού. Διενεργούνται τεστ.

Στο Στεφανοβίκειο στρατόπεδο Βόλου είχαν εντοπιστεί κρούσματα του ιού πριν από αρκετές μέρες, αλλά η αύξησή τους προκαλεί ανησυχία. Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, έχουν εντοπιστεί πέντε κρούσματα στην 1η Ταξιαρχία Αεροπορίας Στρατού, όπως αναφέρει το in.gr.

Υπάρχουν, δε, αναφορές ότι από το ίδιο στρατόπεδο είναι φορείς ακόμη 12 άτομα, κάτι που ανεβάζει τον συνολικό αριθμό των κρουσμάτων κορωνοϊού σε 17. Σε εξέλιξη βρίσκεται η επεξεργασία των τεστ που έχουν γίνει, καθώς και η ιχνηλάτηση των επαφών των κρουσμάτων.

Σύμφωνα με όλα τα τελευταία στοιχεία ο κορωνοϊός προσβάλλει τους νέους ανθρώπους και μάλιστα στη χώρα μας η μέση ηλικία των κρουσμάτων είναι στα 34 χρόνια. «Καμπανάκι» κινδύνου κρούει o υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, μετά τα αυξημένα κρούσματα κορωνοϊού που καταγράφονται στη χώρα. Συγκεκριμένα, ο κ. Κικιλίας με ανάρτησή του στο facebook δημοσιεύει τη νέα καμπάνια του υπουργείου για την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση των πολιτών για τον ιό και τονίζει πως «ο μέσος όρος ηλικίας όσων έχουν νοσήσει τον Αύγουστο έχει κατέβει στα 36 χρόνια».

Όπως γράφει χαρακτηριστικά ο υπουργός:

«Η επικινδυνότητα του κορωνοϊού είναι η ευκολία μετάδοσής του. Αυτό συμβαίνει ακόμα και εάν είσαι νέος & νομίζεις πως είσαι άτρωτος. Ο Μέσος Όρος ηλικίας όσων έχουν νοσήσει τον Αύγουστο έχει κατέβει πια στα 36 χρόνια…».

Εν τω μεταξύ αυξάνεται η μακάβρια λίστα των θυμάτων στη χώρα. Σήμερα, Τετάρτη 12 Αυγούστου, μια γυναίκα έχασε τη μάχη για τη ζωή, εξαιτίας του φονικού κορωνοϊού, με αποτέλεσμα οι θάνατοι στη χώρα μας να ανέρχονται πλέον στους 215. Σύμφωνα με τις πληροφορίες πρόκειται για μια 82χρονη γυναίκα, η οποία έπασχε από υποκείμενα νοσήματα και ήταν διασωληνωμένη στη ΜΕΘ στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας.

Τα κρούσματα μέχρι σήμερα

Υπενθυμίζεται πως σύμφωνα με την ημερήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από το νέο κορωνοϊό με τα δεδομένα έως τις 11 Αυγούστου του 2020, ανακοινώθηκαν 196 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων τα 20 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 5.942, εκ των οποίων το 54.9% αφορά άνδρες. Τριψήφιος ήταν ο αριθμός των κρουσμάτων και τις ημέρες που πέρασαν.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments