Ελλάδα

Κορωνοϊός Έβρος γάμος: Κρούσματα και σε δεύτερη τελετή – Θετικοί νύφη και γαμπρός

Κορωνοϊός Έβρος γάμος: Κρούσματα και σε δεύτερη τελετή – Θετικοί νύφη και γαμπρός
Κορωνοϊός Έβρος γάμος: Νέος γάμος από τον οποίο προκύπτουν νοσούντες κορωνοϊού στον Έβρο. Σε εξέλιξη βρίσκονται τα τεστ ιχνηλάτησης προκειμένου να διαπιστωθεί το μέγεθος της διασποράς του ιού.

Σε υγειονομικές βόμβες έχουν μετατραπεί οι γάμοι στον Έβρο. Μετά τα επιβεβαιωμένα 35 κρούσματα που είχαν προκύψει από τελετή στην Αλεξανδρούπολη τις προηγούμενες ημέρες, νέος γάμος έρχεται για να ανησυχήσει τις αρχές. Συγκεκριμένα, βρέθηκαν θετικοί στον κορωνοϊό γαμπρός και νύφη ενώ αναμένονται τα τεστ όλων των υπόλοιπων ατόμων που έδωσαν το παρόν.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες πρόκειται για πολιτικό γάμο. Τόσο ο γαμπρός, ο οποίος μάλιστα φέρεται να είναι εν ενεργεία ποδοσφαιριστής, όσο και η νύφη, βρέθηκαν θετικοί μετά από τεστ που έκαναν. Ήρθαν σύμφωνα με πληροφορίες του Evros-news.gr από το εξωτερικό, όπου αυτό τον καιρό είναι οι επαγγελματικές υποχρεώσεις του γαμπρού και η χώρα στην οποία βρισκόταν έχει σημαντικό πρόβλημα με πολλά κρούσματα.

Όσοι πάντως συμμετείχαν στο γάμο έχουν πληροφορηθεί την συγκεκριμένη εξέλιξη και κάποιοι αυτοβούλως πήγαν να υποβληθούν στο απαραίτητο τεστ προκειμένου να διαπιστωθεί το μέγεθος της διασποράς της νόσου. Παράλληλα, δεν αποκλείεται να ληφθούν μέτρα και για τον χώρο όπου πραγματοποιήθηκε ο συγκεκριμένος πολιτικός γάμος.

Θετικοί στον ιό ηλικιωμένοι σε οίκο ευγηρίας:

Παράλληλα, έντονη ανησυχία επικρατεί στις υγειονομικές αρχές της χώρας μετά των εντοπισμών νοσούντων και στη . Συγκεκριμένα, πρόκειται για επτά νέα κρούσματα  που επιβεβαιώθηκαν σε οίκο ευγηρίας στο Ασβεστοχώρι Θεσσαλονίκης. Οι πέντε είναι ηλικιωμένοι άνδρες και οι δύο γυναίκες ηλικίας από 80 έως 92 ετών. Και οι επτά είναι ασυμπτωματικοί.

Το βράδυ της Τρίτης 11 Αυγούστου μεταφέρθηκαν όλοι τους στο Γενικό Νοσοκομείο Παπανικολάου. Αυτή τη στιγμή νοσηλεύονται εκτός ΜΕΘ, στο τμήμα νοσηλείας για COVID-19. Στο ίδιο τμήμα νοσηλεύονται συνολικά 21 ασθενείς θετικοί στον ιό. Τονίζεται πως στον συγκεκριμένο οίκο ευγηρίας φιλοξενούνται περισσότεροι από 100 ηλικιωμένοι οι οποίοι υποβλήθηκαν σε τεστ με τα αποτελέσματα να αναμένονται αύριο.

Υπενθυμίζεται πως σύμφωνα με την ημερήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από το νέο κορωνοϊό με τα δεδομένα έως τις 11 Αυγούστου του 2020, ανακοινώθηκαν 196 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων τα 20 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 5.942, εκ των οποίων το 54.9% αφορά άνδρες. Παράλληλα, νοσηλεύονται 26 συμπολίτες μας διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 65 ετών. 8 (30.8%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 53.8% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 130 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ. Τέλος, 71 (33.2%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 76 έτη και το 95.8% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments