Πως Να

Πώς να ξαναζεστάνεις τις τηγανητές πατάτες

Πώς να ξαναζεστάνεις τις τηγανητές πατάτες
Τηγανητές πατάτες: Αγαπημένο φαγητό μα αν κρυώσει δύσκολα τρώγεται ξανά.

Οι τηγανητές πατάτες είναι τόσο νόστιμες και ταιριάζουν ως συνοδευτικό σχεδόν σε κάθε πιάτο αλλά το μεγάλο μειονέκτημα είναι ένα: Αν κρυώσουν, δύσκολα τρώγονται ξανά και κυρίως, ευχάριστα.

Δυστυχώς, δεν είναι τόσο λαχταριστές όσο την ώρα που σερβίρονται όταν περάσουν λίγα λεπτά και κρυώσουν. Για να μην τις πετάξεις όμως, μπορείς με αυτό το «κόλπο» να κάνεις ό,τι καλύτερο μπορείς για να αποκτήσουν ξανά αυτή τη ζουμερή υφή τους, με το χρυσαφί τους χρώμα. Αυτό που έχουμε να προτείνουμε είναι να αγοράσεις ένα μεταλλικό καλαθάκι που μπαίνει στον φούρνο. Βάλε τη λειτουργία του αέρα και απόλαυσε ξανά τις πατάτες σου. Ο ζεστός αέρας του φούρνου θα ζεστάνει ακριβώς όπως πρέπει τις πατάτες σου και θα τις κάνει ξανά τραγανές και λαχταριστές.

Για αυτό προθέρμανε τον φούρνο στον αέρα στους 220 βαθμούς. Βάλε στη συνέχεια, τις πατάτες σε ένα μεταλλικό καλαθάκι ή σε ένα σκεύος που επιτρέπεται να μπει στον φούρνο και αφήνει τον αέρα να κυκλοφορήσει ελεύθερος γύρω από το φαγητό ώστε να το ζεστάνει ομοιόμορφα και να μην αφήσει υδρατμούς στο κάτω μέρος. Όμως, μην τις αφήσεις πολλή ώρα γιατί ο αέρας του φούρνου ζεσταίνει πολύ άμεσα. Οπότε, φρόντισε να μην απομακρυνθείς πολύ. Εξάλλου, αρκούν τρία με τέσσερα λεπτά για να ζεστάνεις τις πατάτες σου. Και σε λίγα λεπτά είναι έτοιμες για να τις απολαύσεις.

Και αν τυχόν θέλεις μια συνταγή για τέλειες τηγανητές πατάτες, θα χρειαστείς ένα κιλό πατάτες, ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι. Κόβεις τις πατάτες σε λωρίδες πάχους 4 χιλιοστών. Τις περνάς με μια πετσέτα για να απορροφηθεί εντελώς η υγρασία και τις αφήνετε για 10 λεπτά. Στη συνέχεια, σε μια κατσαρόλα ζεσταίνεις το λάδι. Ρίχνεις τις πατάτες μέχρι να καλυφθούν εντελώς και μόλις αρχίσουν να τηγανίζονται θα ανέβουν στην επιφάνεια. Τις αφαιρείς από το τηγάνι και τις τοποθετείς σε απορροφητικό χαρτί για να στραγγίξει το ελαιόλαδο. Τις αφήνεις να κρυώσουν για 10 λεπτά. Ζεσταίνεις ξανά το λάδι και τηγανίζεις τις πατάτες για 3 λεπτά ακόμα μέχρι να ροδίσουν. Τις στραγγίζεις σε απορροφητικό χαρτί, αλατοπιπερώνεις και σερβίρεις.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments