Διεθνή

ΗΠΑ κορωνοϊός: Μηχανόβιοι συγκεντρώθηκαν στη Νότια Ντακότα παρά τα μέτρα για τον ιό [vid]

ΗΠΑ κορωνοϊός: Μηχανόβιοι συγκεντρώθηκαν στη Νότια Ντακότα παρά τα μέτρα για τον ιό [vid]
ΗΠΑ κορωνοϊός: Τα εκατομμύρια κρούσματα του νέου φονικού ιού στην αμερικανική επικράτεια δεν τρόμαξαν τους συμμετέχοντες.

Χιλιάδες μηχανόβιοι συγκεντρώθηκαν τη Δευτέρα 10 Αυγούστου, σε πόλη της Νότιας Ντακότα για να συμμετάσχουν στη μεγαλύτερη ετήσια συνάθροιση μοτοσικλετιστών στον κόσμο.

Τα κρούσματα δεν τρόμαξαν τους μηχανόβιους που θέλουν να συμμετάσχουν

Φαίνεται πως τα εκατομμύρια κρούσματα του νέου φονικού ιού στην αμερικανική επικράτεια δεν τρόμαξαν τους συμμετέχοντες. Όπως ήταν αναμενόμενο, η χρήση της μάσκας ήταν σπάνια μεταξύ του πλήθους των μηχανόβιων, που κατέκλυσαν τους δρόμους της μικρής πόλης Στέρτζις, με πληθυσμό 6.000 κατοίκων, η οποία βρίσκεται στους λόφους της Νότιας Ντακότα.

Πωλούν μπλουζάκια με συνθήματα όπως «Επέζησα του κορωνοϊού» ή «Θεός, όπλα και Τραμπ»

«Ανυπομονούμε να δούμε τους επισκέπτες μας να ανακαλύπτουν όλα όσα η πολιτεία μας μπορεί να τους προσφέρει», δήλωσε χαρακτηριστικά η Ρεπουμπλικανή κυβερνήτης της Νότιας Ντακότα Κρίστι Νόεμ, πιστή στον πρόεδρο Τραμπ, στο τηλεοπτικό δίκτυο Fox News. Μάλιστα, μπλουζάκια με συνθήματα όπως «Επέζησα του κορωνοϊού» ή «Θεός, όπλα και Τραμπ» προτείνονται προς πώληση για τους συμμετέχοντες ενώ έως τη 16η Αυγούστου, περίπου 250.000 οδηγοί μηχανών, από κάθε γωνιά της χώρας, αναμένονται εκεί για την 80ή έκδοση της ετήσιας συγκέντρωσής τους.

Πάνω από 5 εκατομμύρια τα κρούσματα στις ΗΠΑ

Άλλοι τουλάχιστον 541 ασθενείς υπέκυψαν στον κορωνοϊό στις ΗΠΑ τις τελευταίες ώρες, ενώ το ίδιο διάστημα επιβεβαιώθηκαν τουλάχιστον 48.405 κρούσματα μόλυνσης από τον φονικό ιό, με βάση την καταμέτρηση του πρακτορείου ειδήσεων Reuters, η οποία βασίζεται στις ανακοινώσεις των υγειονομικών Αρχών των πολιτειών. Στη χώρα που υφίσταται μακράν το βαρύτερο πλήγμα από την πανδημία του κορωνοϊού στον πλανήτη, ο απολογισμός έχει πλέον φθάσει τους 163.160 νεκρούς ενώ οι άνθρωποι που έχουν μολυνθεί είναι 5,11 εκατομμύρια, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Από την άλλη, το πανεπιστήμιο Τζονς Χόπκινς έδωσε λίγο διαφορετικό ημερήσιο απολογισμό, κάνοντας λόγο για 457 νεκρούς και πάνω από 44.000 μολύνσεις σε 24 ώρες και 163.370 νεκρούς συνολικά, όπως μετέδωσε το Γαλλικό Πρακτορείο. Παρά το γεγονός ότι συνεχίζουν να καταγράφονται σε ημερήσια βάση δεκάδες χιλιάδες μολύνσεις από τον νέο κορωνοϊό, ο Ρεπουμπλικάνος πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε τη Δευτέρα 10 Αυγούστου αξίωσε, για πολλοστή φορά, να ανοίξουν τα σχολεία στη χώρα του.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments