Ελλάδα

Ασβεστοχώρι: Σε πλήρη καραντίνα ο οίκος ευγηρίας

Ασβεστοχώρι: Σε πλήρη καραντίνα ο οίκος ευγηρίας
Ασβεστοχώρι: Σε καραντίνα επτά ημερών ο οίκος ευγηρίας, με όσους βρέθηκαν θετικοί να μεταφέρθηκαν σε νοσοκομεία.

Εσπευσμένα στη Θεσσαλονίκη βρέθηκε ο καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας από το μεσημέρι της Τετάρτης 12 Αυγούστου καθώς η είδηση για δεκάδες κρούσματα σε οίκο ευγηρίας στο Ασβεστοχώρι προκάλεσε ιδιαίτερη ανησυχία.

Αρχικά, διαγνώστηκαν με κοροναϊό εφτά ηλικιωμένοι, από 80 έως 92 ετών. Ακολούθησαν τεστ σε όλους όσοι διέμεναν και εργάζονταν στο γηροκομείο, 120 άτομα. Όπως διαπιστώθηκε, τα κρούσματα είναι μέχρι στιγμής 36, 33 ηλικιωμένοι και τρεις εργαζόμενοι.

Ο οίκος ευγηρίας τέθηκε υπό πλήρη καραντίνα εφτά ημερών, με όσους έχουν βρεθεί θετικοί στον ιό να μεταφέρονται σε νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης, ενώ συνεχίζεται η ιχνηλάτηση των επαφών των ηλικιωμένων και του προσωπικού. Όλοι είναι καλά στην υγεία τους

Αίσθηση έχει προκαλέσει το γεγονός πως τον ιό μετέφερε στον οίκο ευγηρίας εργαζόμενος που είχε έρθει σε επαφή με φίλο του που ήταν σε μια συναυλία στη Χαλκιδική και διαγνώστηκε θετικός.

Σύμφωνα με τη διοίκηση του γηροκομείου, το πρώτο θετικό κρούσμα απομονώθηκε αμέσως όταν εμφάνισε πυρετό. Ωστόσο, ως πηγή μετάδοσης φέρεται να είναι κάποιος από το προσωπικό που ήταν ασυμπτωματικός. Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η διαδικασία ιχνηλάτησης.

Ανεβαίνει δραματικά ο αριθμός κρουσμάτων στη χώρα μας καθώς σήμερα καταγράφηκε νέο αρνητικό ρεκόρ στην Ελλάδα. Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε σήμερα 262 νέα κρούσματα του νέου ιού και 6177 συνολικά.

Τα κρούσματα στη Θεσσαλονίκη εκτοξεύτηκαν

Ο «χάρτης» των κρουσμάτων στην ελληνική επικράτεια δείχνει πως στην Θεσσαλονίκη τα κρούσματα να «εκτοξεύτηκαν» στα 85, ενώ στην Αττική ο αριθμός φτάνει στα 66. Συνολικά 29 τα εισαγόμενα κρούσματα.

Δραματική έκκληση του Νίκου Σύψα

«Δυστυχώς ο ιός σκοτώνει. Θα έχουμε εκατόμβες θυμάτων. Είναι κρίσιμη η στιγμή και μπορεί να εκτραπούν τα πράγματα. Φοβόμαστε πως όταν επιστρέψουν στα αστικά κέντρα αυτοί που παραθέριζαν στα νησιά θα την πληρώσουν οι αγαπημένοι τους άνθρωποι», ανέφερε χαρακτηριστικά μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ.

Θεωρεί κλειδί την πιστή τήρηση των μέτρων ώστε τα πράγματα να βελτιωθούν

«Δεν πρέπει να παίζουμε με την επιδημία. Σκοτώνει και δεν κάνει διακρίσεις. Απευθύνω ύστατη έκκληση στους πολίτες να τηρούν με θρησκευτική ευλάβεια τα μέτρα. Η επιδημία δείχνει τα δόντια της».

Παρουσίασε με μελανά λόγια τα όσα συμβαίνουν τις τελευταίες ημέρες. «Έχουμε πολλαπλές αρνητικές εξελίξεις. Υπάρχει διπλασιασμός κρουσμάτων σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη που έγινε απότομα και κρούσματα σε γηροκομεία. Σε Ισπανία και Γαλλία στα γηροκομεία έγινε το Βατερλό. Όλες αυτές οι εξελίξεις δεν προοιωνίζουν ένα καλό μέλλον.

Είμαστε με το ένα πόδι στο δεύτερο κύμα και το μόνο παρήγορο είναι πως ο αριθμός των διασωληνωμένων είναι ακόμα μικρός. Αν όμως συνεχίσουν να αυξάνονται τα κρούσματα θα αυξηθούν και οι διασωληνώσεις». Άφησε μάλιστα ανοιχτό το ενδεχόμενο επιβολής νέων μέτρων: «Θα συζητηθεί το θέμα από την επιτροπή εμπειρογνωμόνων ενδεχομένως και αύριο. Θα αφορά τον περιορισμό των ανθρώπων που θα είναι μαζί σε ανοιχτό χώρο».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments