Διεθνή

Παρίσι κορωνοϊός: Ξανά ζώνη υψηλού κινδύνου η «Πόλη του Φωτός»

Παρίσι κορωνοϊός: Ξανά ζώνη υψηλού κινδύνου η «Πόλη του Φωτός»
Παρίσι κορωνοϊός: Στα «κόκκινα» βρίσκεται και πάλι το Παρίσι μετά τα νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού.

Συναγερμός έχει σημάνει στην πρωτεύουσα της Γαλλίας καθώς τα κρούσματα του κορωνοϊού αυξάνονται συνεχώς. Για το λόγο αυτό και προκειμένου να αποφευχθούν τα χειρότερα, η γαλλική κυβέρνηση κήρυξε το Παρίσι και την περιφέρεια Μπους-ντι-Ρον γύρω από τη Μασσαλία στις ακτές της Μεσογείου «κόκκινες» ζώνες με υψηλό κίνδυνο μόλυνσης.

Το κυβερνητικό διάταγμα δημοσιεύθηκε σήμερα.

Σε αυτό δίνεται στις τοπικές Αρχές η εξουσία να περιορίσουν την κυκλοφορία ανθρώπων και οχημάτων, να μειώσουν την πρόσβαση στα δημόσια μέσα μεταφοράς και τα αεροπορικά ταξίδια, να περιορίσουν την πρόσβαση σε δημόσια κτίρια και να κλείσουν κάποιες εγκαταστάσεις όπου υπάρχει μεγάλος κίνδυνος μόλυνσης. Το μέτρο ακολουθεί μια απότομη αύξηση των μολύνσεων από COVID-19 τις τελευταίες δύο εβδομάδες.

Μάλιστα η Βρετανία δήλωσε ότι θα επιβάλει καραντίνα 14 ημερών σε όλες τις αφίξεις από τη Γαλλία αρχής γενομένης από αύριο, Σάββατο 15 Αυγούστου, λόγω της εκτόξευσης των ποσοστών μόλυνσης. Η Ολλανδία και άλλες τέσσερις χώρες προστέθηκαν επίσης στον κατάλογο αυτόν της Βρετανίας, ο οποίος περιελάμβανε ήδη την Ισπανία και το Βέλγιο.

Υπενθυμίζεται , πως η Γαλλία ανακοίνωσε χθες, Πέμπτη 13 Αυγούστου, πάνω από 2.500 νέα κρούσματα COVID-19 για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα, επίπεδα που καταγράφονταν στα μέσα Απριλίου, όταν η χώρα βρισκόταν σε lockdown. Παρά την αύξηση των κρουσμάτων, ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται λόγω της ασθένειας συνεχίζει να καταγράφει πτώση, έχοντας μειωθεί κάτω των 5.000 για πρώτη φορά από τα μέσα Μαρτίου.  Στο αποκορύφωμα της πανδημίας, στις 14 Απριλίου, νοσηλεύονταν σε γαλλικά νοσοκομεία 32.292 ασθενείς.

Ειδικοί λένε ότι αυτό συμβαίνει επειδή περισσότεροι νέοι μολύνονται, οι οποίοι είναι λιγότερο πιθανό να χρειαστούν νοσοκομειακή φροντίδα. Το σύνολο των κρουσμάτων στη χώρα ανέρχεται πλέον στα 209.365. Ο απολογισμός των νεκρών αυξήθηκε στους 30.388 συνολικά. Στο πλαίσιο αυτό, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος προειδοποίησε ότι οι Αρχές θα εντείνουν σταδιακά τους αστυνομικούς ελέγχους, ώστε να διασφαλίσουν ότι οι πολίτες φορούν μάσκα –όπου είναι υποχρεωτική– και τηρούν τις αποστάσεις. «Βρισκόμαστε σε ένα κρίσιμο σημείο. Θα κινητοποιήσουμε τις αστυνομικές δυνάμεις για να κάνουν ελέγχους», είπε χαρακτηριστικά ο Γκαμπριέλ Ατάλ.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments