Διεθνή

Oruc Reis Τσελίκ: Οι ένοπλες δυνάμεις μας δεν θα επιτρέψουν επέμβαση

Oruc Reis Τσελίκ: Οι ένοπλες δυνάμεις μας δεν θα επιτρέψουν επέμβαση
Oruc Reis Τσελίκ: Έστειλε μήνυμα και στις Βρυξέλλες λέγοντας ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν πρέπει να επιτρέψει στην Ελλάδα να μετατρέψει όλη την Ευρώπη σε «ελληνικό θέατρο».

Στα ελληνοτουρκικά αναφέρθηκε ο εκπρόσωπος του κυβερνώντος κόμματος AKP της Τουρκίας, Ομέρ Τσελίκ, μέσω αναρτήσεών του στο Twitter.

«Δεν θα εκχωρήσουμε ούτε μια σταγόνα θάλασσας της Γαλάζιας Πατρίδας», φέρεται να δήλωσε ο εκπρόσωπος του κυβερνώντος κόμματος της Τουρκίας. «Δεν παίζουμε πολιτικά παιχνίδια στη δική μας Γαλάζια Πατρίδα», συμπλήρωσε ο ίδιος, και προειδοποίησε μάλιστα ότι η Τουρκία δεν απειλείται. Αναφέρθηκε επίσης, σε παράνομο «ελληνικό θέατρο» στην Ανατολική Μεσόγειο, κατηγορώντας την Ελλάδα για… κακομαθημένη συμπεριφορά.

«Αυτό που καταλαβαίνει η Ελλάδα ως διπλωματία, είναι να επιβάλλει την κακομαθημένη της συμπεριφορά ως πολιτική της Ευρώπης», έγραψε χαρακτηριστικά. Επίσης, εξαπέλυσε «πυρά» κατά του Γάλλου προέδρου, Εμμανουέλ Μακρόν, ο οποίος, κατά τον Ομέρ Τσελίκ, επειδή έχει αποτύχει σε όλα τα πολιτικά ζητήματα που διαχειρίστηκε εμπλέκεται τώρα στην Ανατολική Μεσόγειο.

«Το Oruc Reis θα συνεχίσει τις δραστηριότητες σεισμικών ερευνών στο πλαίσιο των συνόρων που καταχωρήθηκαν στον ΟΗΕ από την χώρα μας, και οι ηρωικές ένοπλες δυνάμεις μας δεν θα επιτρέψουν καμία στρατιωτική επέμβαση στο πλοίο μας». Με αυτή τη φράση ο Τσελίκ πήρε τη σκυτάλη των φραστικών προκλήσεων από τον Μεβλούτ Τσαβούσογλου και τον Χουλουσί Ακάρ.

Καταιγισμός από παραληρηματικά tweets 

«Η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν πρέπει να επιτρέψει στην Ελλάδα να μετατρέψει όλη την Ευρώπη σε ελληνικό θέατρο» τόνισε χαρακτηριστικά φτάνοντας στο σημείο να χαρακτηρίζει «σύννομες» τις ενέργειες της Τουρκίας στην ελληνική υφαλοκρηπίδα και «πειρατική» την συμφωνία που υπέγραψε η Αθήνα με το Κάιρο για την οριοθέτηση της ΑΟΖ.

Με έναν καταιγισμό λοιπόν, από παραληρηματικά tweets ο εκπρόσωπος του κυβερνώντος κόμματος της Τουρκίας επιτίθεται στη χώρα μας. «Η Τουρκία έχει επιδείξει την ειρηνική στάση της. Έδωσε την ευκαιρία στη διπλωματία και έκανε καλοπροαίρετα βήματα για την αναβίωση των διαύλων του διαλόγου». «Η Ελλάδα, ως συνήθως, κάλεσε την Ευρωπαϊκή Ένωση σε συνάντηση για την υποστήριξη των άδικων, παράνομων, επιθετικών πολιτικών της».

«Έχουμε κάνει σοβαρά βήματα για να ανοίξουμε χώρο στη διπλωματία σύμφωνα με τις οδηγίες του Προέδρου μας. Η Τουρκία έχει επιδείξει την ειρηνική στάση της. Έδωσε την ευκαιρία στη διπλωματία και έκανε καλοπροαίρετα βήματα για την αναβίωση των διαύλων του διαλόγου».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments