Διεθνή

Μητροπολιτικό Μουσείο Τέχνης Νέας Υόρκης: Ανοίγει τις πύλες του στις 29 Αυγούστου

Μητροπολιτικό Μουσείο Τέχνης Νέας Υόρκης: Ανοίγει τις πύλες του στις 29 Αυγούστου
Μητροπολιτικό Μουσείο Τέχνης Νέας Υόρκης: Παρέμεινε κλειστό από τις 13 Μαρτίου λόγω των μέτρων που λήφθηκαν για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Το φημισμένο Μητροπολιτικό Μουσείο Τέχνης της Νέας Υόρκης με ανακοίνωσή του γνωστοποίησε ότι ανοίγει και πάλι τις πύλες του στις 29 Αυγούστου έπειτα από σχεδόν μισό χρόνο. Ειδικότερα, το  Μητροπολιτικό Μουσείο Τέχνης έκλεισε στις 13 Μαρτίου λόγω των μέτρων που λήφθηκαν για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού, με την επαναλειτουργία του να αναμένεται να γίνει προς το τέλος του μήνα με περιορισμένη φυσικά χωρητικότητα.

Οι αρμόδιες αρχές στη Νέα Υόρκη, την πόλη που την άνοιξη υπήρξε το επίκεντρο της έξαρσης του ιού στις ΗΠΑ, έχουν θέσει την κατάσταση υπό έλεγχο, ενώ έχουν εγκρίνει το άνοιγμα των πολιτιστικών χώρων από τις 24 Αυγούστου. «Μετά σχεδόν έξι μήνες, η επαναλειτουργία του Met θα αποτελέσει μια ιστορική στιγμή για το μουσείο και την πόλη», ανέφερε σε δήλωσή του ο πρόεδρος του ιδρύματος Ντάνιελ Γουάις. «Κατά τη διάρκεια αυτών των τελευταίων μηνών της αβεβαιότητας, της απομόνωσης και του πόνου, προσβλέπαμε με ανυπομονησία στην ημέρα που θα μπορούσαμε για άλλη μια φορά να καλωσορίσουμε όλους με ασφάλεια στο Met», πρόσθεσε ο ίδιος.

Το Μητροπολιτικό Μουσείο Τέχνης θα  δέχεται τους επισκέπτες μόνον κατά το 25% της μέγιστης χωρητικότητάς του

Το μουσείο θα φιλοξενήσει τους επισκέπτες μόνον κατά το 25% της μέγιστης χωρητικότητάς του, και μόνο με προκρατήσεις, προκειμένου να διασφαλίζεται η φυσική απόσταση μεταξύ του κοινού και να διασφαλιστεί η δημόσια υγεία. Το ίδιο μέτρο θα εφαρμοστεί και στο Μουσείο Whitney, το οποίο θα ανοίξει και πάλι στις 3 Σεπτεμβρίου.

Ένα άλλο μεγάλο μουσείο της Νέας Υόρκης, το MoMa, δεν έχει ανακοινώσει ακόμη την ημερομηνία επαναλειτουργίας του. Η Metropolitan Opera προβλέπεται ότι θα έχει ανοίξει πάλι για το κοινό στις 31 Δεκεμβρίου, ενώ τα ονομαστά θέατρα στο Μπρόντγουεϊ θα παραμείνουν κλειστά τουλάχιστον μέχρι τον Ιανουάριο.

Την ίδια στιγμή στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής σημειώθηκε νέο αρνητικό ρεκόρ καταγεγραμμένων κρουσμάτων, ενώ ακόμη 1.336 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από τον κορωνοϊό. Συγκεκριμένα, οι ΗΠΑ κατέγραψαν 64.201 νέες περιπτώσεις κορωνοϊου κατά τη χθεσινή ημέρα, σύμφωνα με την καταμέτρηση του Πανεπιστημίου Johns Hopkins, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό κρουσμάτων σε τουλάχιστον 5.313.055.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments