Άποψη

Μπορεί ο Τσίπρας να κάνει δήλωση για την Παναγία;

Μπορεί ο Τσίπρας να κάνει δήλωση για την Παναγία;
Ο Σπύρος Γκουτζάνης στο νέο του blog στο pagenews.gr σχολιάζει τα όσα συμβαίνουν αυτές τις μέρες τόσο με τα ελληνοτουρκικά όσο και με τον κορωνοϊό, όμως όπως αναφέρει, τα ΜΜΕ ασχολήθηκαν περισσότερο με την δήλωση του Αλέξη Τσίπρα για τον εορτασμό του Δεκαπενταύγουστου.
Πλούσια η επικαιρότητα αυτό το Δεκαπενταύγουστο λες και βάλθηκε να διαψεύσει τον Ουμπέρτο Έκο και την γνωστή του κοινοτοπία ότι δεν υπάρχουν ειδήσεις τον Αύγουστο.
Το Oruc Reis έκανε βόλτες στα θαλάσσια ύδατα υπεράνω της ελληνικής υφαλοκρηπίδας προσβάλλοντας το πατριωτικό συναίσθημα όλων των Ελλήνων. Η αντιμετώπισή του όμως και κυρίως η πολιτική και διπλωματική αποτυχία να αποσπάσει απερίφραστη καταδίκη και κυρώσεις από την ΕΕ βαρύνει αποκλειστικά την κυβέρνηση και τους χειρισμούς της τον τελευταίο χρόνο.

Στο μέτωπο του κορωνοϊού είναι σαφές ότι όσο καλά τα πήγε η κυβέρνηση στην αντιμετώπιση της πρώτης φάσης της επιδημίας τόσο άσχημα ή και χειρότερα, αναλογικά, τα πηγαίνει στην δεύτερη φάση.

Έχοντας να επιλέξει μεταξύ λοιμού και λιμού, μεταξύ επιδείνωσης της οικονομικής κρίσης ή διακινδύνευσης για αύξηση των κρουσμάτων, επέλεξε να περιορίσει την οικονομική κρίση δίχως όμως να πάρει ούτε καν τα ελάχιστα μέτρα προστασίας που έπρεπε και μπορούσε. Αποτέλεσμα είναι ότι η επιδημία της έχει πλέον ξεφύγει, τρέχει πίσω από τις εξελίξεις, δίχως σχέδιο αντιμετώπισης επιδεινώνοντας και την οικονομική κρίση. Είχαμε γράψει από αυτή την στήλη ότι το να κλείσεις τους ανθρώπους σπίτια τους αφού πρώτα τους τρόμαξες για την ζωή τους δεν είναι και τόσο δύσκολο και ότι τα δύσκολα θα αρχίσουν όταν θα πρέπει η κυβέρνηση να καθοδηγήσει την προστασία παράλληλα με την κοινωνική και οικονομική δραστηριότητα.

Στην οικονομία παρότι οι συνέπειες έχουν αρχίσει και γίνονται αισθητές στα χαμηλά και μεσαία βαλάντια τα πραγματικά δύσκολα είναι μπροστά για την κυβέρνηση. Το ότι το σχέδιο Πισσαρίδη που αναμασά νεοφιλελεύθερες ιδεοληψίες δεν συνιστά αντιμετώπιση είναι εμφανές σε όσους δεν έχουν να περιμένουν από τα 32 δις που υπόσχεται ότι θα μοιράσει το επιτελικό κράτος σε φίλους και γνωστούς.

Ευτυχώς όμως για την κυβέρνηση, τα ΜΜΕ και το διαδίκτυο ασχολούνται με την δήλωση του Αλέξη Τσίπρα για τον εορτασμό του Δεκαπενταύγουστου. Μέγιστο το ερώτημα: δικαιούται ο ηγέτης του αριστερού κόμματος να χαιρετίζει την δεύτερη μεγαλύτερη γιορτή της ορθοδοξίας ή είναι αποκλειστικό προνόμιο του νεοφιλελεύθερου αρχηγού του κυβερνώντος κόμματος;  Έχει δικαίωμα να απευθυνθεί ο αρχηγός της αντιπολίτευσης στο χριστεπώνυμο πλήρωμα που είναι και ψηφοφόροι ή θα πρέπει να το εγκαταλείψει στους αντιπάλους του;
Το αστείο είναι ότι στον Αλέξη Τσίπρα δεν επιτέθηκαν μόνο τα δεξιά τρολ και γαλάζια fake acount του διαδικτύου αλλά και οι δήθεν αριστεροί (που συναντιώνται με τις διαρροές από τους γαλάζιους ψευτολογαριασμούς) ή και οι αγνοί αριστεροί που όμως δίχως να το θέλουν και δίχως να το αξίζουν διαδραμματίζουν τον ρόλο του χρήσιμου ηλίθιου (συγγνώμη δεν θέλω να προσβάλω κανέναν αλλά ο όρος έχει καθιερωθεί). Γι αυτούς τους τελευταίους δεν είναι και πολύ μαρξιστικό ή αριστερό, ο επικεφαλής του αριστερού κόμματος να χαιρετίζει μία θρησκευτική γιορτή. Κάπως έτσι μπορεί το Oruc Reis να κόβει βόλτες στην ελληνική υφαλοκρηπίδα, μπορεί τα κρούσματα του κορονοϊού να αυξάνονται, μπορεί οι επαγγελματίες ήδη να κλαίνε (κυριολεκτικά) για την οικονομική ζημιά τους, αλλά αυτά δεν έχουν σημασία αφού ο Τσίπρας έκανε δήλωση για το Δεκαπενταύγουστο.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments