Αθλητισμός

Χασάν Ολυμπιακός: Ψάχνει τρόπο για να τον κρατήσει

Χασάν Ολυμπιακός: Ψάχνει τρόπο για να τον κρατήσει
Χασάν Ολυμπιακός: Η ομάδα του Πειραιά πασχίζει να βρει τη φόρμουλα να κρατήσει τον Αιγύπτιο φορ και για τη νέα σεζόν.

Ένα από τα βασικά αιτήματα του Πέδρο Μάρτινς είναι να μείνει στο ρόστερ του Ολυμπιακού ο Αχμέντ Χασάν και τη νέα σεζόν. Η ομάδα του Πειραιά δεν έχει σταματήσει τις προσπάθειες να κρατήσει τον παίκτη στην Ελλάδα, αλλά μέχρι τώρα τέτοια φόρμουλα δεν έχει βρεθεί.

Σύμφωνα με το gazzetta.gr, στις τάξεις των Πειραιωτών υπάρχει η αισιοδοξία πως θα βρεθεί άμεσα ο τρόπος παραμονής του Χασάν. Ο διεθνής Αιγύπτιος, που έχει και πορτογαλικό διαβατήριο, με την φανέλα του Ολυμπιακού έχει 51 ματς με 23 γκολ και 1 ασίστ. Ο Πέδρο Μαρτίνς ήθελε εξαρχής να μείνει ο Χασάν στην ομάδα και για αυτόν τον λόγο γίνονται οι σχετικές προσπάθειες από τους ιθύνοντες του συλλόγου.

Λίγα λόγια για τον Χασάν

Ο Αχμέντ Χασάν Μαγκούμπ Αμπντελμονεΐμ (λατινικά: Ahmed Hassan Mahgoub Abdelmoneim, 5 Μαρτίου 1993), γνωστός και ως Κούκα ή Κόκα, είναι Αιγύπτιος επαγγελματίας ποδοσφαιριστής, που αγωνίζεται ως επιθετικός στην Εθνική Αιγύπτου και ανήκει στην Μπράγκα που αγωνίζεται στην πρώτη κατηγορία του πορτογαλικού πρωταθλήματος.

Ξεκίνησε την επαγγελματική του καριέρα στην πορτογαλική Ρίο Άβε, στην οποία υπήρξε και μέλος των ακαδημιών της για έναν χρόνο. Το επαγγελματικό του ντεμπούτο το έκανε το 2012 και παρέμεινε εκεί έως και το 2015, σκοράροντας 24 γκολ σε 66 αγώνες πρωταθλήματος. Το 2015, πήρε μεταγραφή στην Μπράγκα, με την οποία έχει πετύχει έως τώρα 17 γκολ σε 57 αγώνες πρωταθλήματος. Το 2018 αγωνίστηκε ως δανεικός στον Ολυμπιακό, ενώ επέστρεψε τον Ιανουάριο του 2020.

Από το 2011, ξεκίνησε να αγωνίζεται και στις μικρές ομάδες της Εθνική Αιγύπτου. Αρχικά στην U17 και αργότερα στην U20 και U23. Το 2013, έκανε και το ντεμπούτο του με την Εθνική Ανδρών, στην οποία έχει συμμετάσχει 25 φορές, πετυχαίνοντας 5 γκολ. Υπήρξε βασικός στέλεχος της ομάδας, στο Αφρικανικό Κύπελλο, του 2017, όπου η Αίγυπτος έφτασε έως και τον τελικό.

Τι γίνεται με Γκιλιέρμε

Ο Γκιλιέρμε αποτελεί έναν από τους πιο έμπειρους παίκτες του Ολυμπιακού, ενώ δεσπόζει στον νευραλγικό χώρο του κέντρου. Η ομάδα του Πειραιά τον έχει «καπαρώσει» μέχρι το καλοκαίρι του 2021, αν και θα ήθελε να του ανανεώσει το συμβόλαιο. Σύμφωνα με την αθλητική εφημερίδα Sportime, ο μάνατζερ του Βραζιλιάνου Φελίπε Γκιμαράες βρίσκεται στην Ευρώπη αυτές τις μέρες.

Η εφημερίδα αναρωτιέται αν αυτό σημαίνει κάτι για την καριέρα του Βραζιλιάνου. Συγκεκριμένα, το Sportime αναφέρεται στην παρουσία του ατζέντη του παίκτη αναφέροντας τα εξής: «Αυτό μπορεί να σημαίνει πολλά, μπορεί και τίποτα! Ο μάνατζερ του Γκιλιέρμε ο Φελίπε Γκιμαράες είναι στην Ευρώπη τις τελευταίες ημέρες. Δεν αποκλείεται αυτό να συσχετίζεται και με συζητήσεις του με τον Ολυμπιακό για τον Γκιλιέρμε. Θυμίζουμε οι «ερυθρόλευκοι» θέλουν να ανανεώσουν το συμβόλαιο του Βραζιλιάνου μέσου. Την ίδια στιγμή που υπάρχουν ομάδες από το εξωτερικό που έχουν «κυκλώσει» το όνομα του».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments