Διεθνή

Τζορτζ Φλόιντ ΗΠΑ: Ενός λεπτού σιγή για τον Αφροαμερικανό στο συνέδριο των Δημοκρατικών

Τζορτζ Φλόιντ ΗΠΑ: Ενός λεπτού σιγή για τον Αφροαμερικανό στο συνέδριο των Δημοκρατικών
Τζορτζ Φλόιντ ΗΠΑ: Στο συνέδριο των Δημοκρατικών βρέθηκαν τα αδέρφια του αδικοχαμένου από αστυνομικό, Τζορτζ Φλόιντ.

Να στείλει το μήνυμα του ενστερνισμού της ποικιλομορφίας των Ηνωμένων Πολιτειών και του αγώνα κατά του ρατσισμού προσπαθεί το Δημοκρατικό Κόμμα.  Στο πλαίσιο αυτό, μέλη της οικογένειας του Τζορτζ Φλόιντ έδωσαν το “παρών” στο συνέδριο της παράταξης όπου κρατήθηκε και ενός λεπτού σιγή στην μνήμη του. Ο θάνατος του Αφροαμερικανού στην Μινεάπολη στα τέλη Μαΐου, κατά τη διάρκεια της προσαγωγής του από λευκούς αστυνομικούς, πυροδότησε μαζικές κινητοποιήσεις σε όλη τη χώρα, με το κίνημα Black Lives Matter να πρωτοστατεί, για μεγάλο μέρος του καλοκαιριού.

Ο Φιλονίζ Φλόιντ, αδελφός του Τζορτζ Φλόιντ, προτίμησε στη σύντομη παρέμβασή του να κάνει προσκλητήριο νεκρών εξαιτίας ενεργειών αστυνομικής βαρβαρότητας.

Εξάλλου, στο συνέδριο οι Δημοκρατικοί προσπαθούν να δώσουν έμφαση στο πλήγμα που δέχονται οι επιχειρήσεις και οι οικογένειες εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού. Μια γυναίκα ο πατέρας της οποίας υπέκυψε στην COVID-19 κατηγόρησε χωρίς περιστροφές τον Ρεπουμπλικάνο πρόεδρο, Ντόναλντ Τραμπ, ότι με τον τρόπο που αντιμετώπισε την κρίση, χειροτέρεψε την κατάσταση. Την ίδια ώρα, ο κυβερνήτης της Νέας Υόρκης, Άντριου Κουόμο, σχολίασε «μόνο ένας ισχυρός οργανισμός μπορεί να πολεμήσει τον ιό, και ο διχασμός της Αμερικής εξασθένισε το σώμα της. Ο Ντόναλντ Τραμπ δεν προκάλεσε τον διχασμό. Ο διχασμός δημιούργησε τον Τραμπ. Κι αυτός τον έκανε χειρότερο».

Μάλιστα ο Κουόμο μάλιστα αποκάλεσε «ευρωπαϊκό ιό» τον κορωνοϊό στον χαιρετισμό που απηύθυνε μέσω βίντεο στο εθνικό συνέδριο του Δημοκρατικού Κόμματος, προφανώς για να πικάρει τον Ρεπουμπλικάνο πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ. «Η σημερινή ομοσπονδιακή κυβέρνησή μας είναι δυσλειτουργική και ανίκανη. Δεν ήταν σε θέση να αποκρούσει τον ιό — στην πραγματικότητα, ούτε που τον είδε να έρχεται. Ο ευρωπαϊκός ιός μόλυνε το βορειοανατολικό (τμήμα των ΗΠΑ) ενώ ο Λευκός Οίκος ήταν κολλημένος με την Κίνα», είπε ο κυβερνήτης.

“Βέλη” της Μισέλ Ομπάμα στον Τραμπ:

Η πρώην πρώτη κυρία των ΗΠΑ, Μισέλ Ομπάμα, μιλώντας και αυτή στο συνέδριο τόνισε ότι η χώρα της πρέπει να ενστερνιστεί την ενσυναίσθηση, την συναισθηματική ταύτιση, εν μέσω της πανδημίας του κορωνοϊού και της οικονομικής κρίσης που έχει προκαλέσει, καταγγέλλοντας τη συμπεριφορά του Ρεπουμπλικάνου προέδρου, Ντόναλντ Τραμπ. «Όποτε στρέφουμε το βλέμμα μας σε αυτόν τον Λευκό Οίκο περιμένοντας να αναλάβει ηγετικό ρόλο, να μας καταπραΰνει, να μας δώσει μια αίσθηση σταθερότητας, αυτό που παίρνουμε αντ’ αυτών είναι χάος, διχασμό, πλήρη και απόλυτη έλλειψη συναισθηματικής ταύτισης», επισήμανε η Μισέλ Ομπάμα στο μήνυμά της.

«Ο Ντόναλντ Τραμπ είναι ο λάθος πρόεδρος για τη χώρα μας (…) Δεν μπορεί να τα βγάλει πέρα. Δεν μπορεί να αρθεί στο ύψος των περιστάσεων. Δεν μπορεί απλά να είναι αυτός που χρειαζόμαστε να είναι», τόνισε η πρώην πρώτη κυρία, αφού στηλίτευσε τους χειρισμούς του ως προς το ζήτημα των φυλετικών σχέσεων στις ΗΠΑ, καθώς και ως προς την αντιμετώπιση της πανδημίας του ιού. «Αν νομίζετε ότι τα πράγματα δεν μπορούν να γίνουν χειρότερα, μπορούν — και θα γίνουν, αν δεν επιλέξουμε την αλλαγή σε αυτές τις εκλογές», είπε η Μισέλ Ομπάμα. «Αν θέλουμε να έχουμε την ελπίδα πως θα τελειώσει αυτό το χάος, πρέπει να ψηφίσουμε τον Τζο Μπάιντεν σαν να εξαρτάται η ζωή μας από αυτό», κατέληξε.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments