Πολιτική

Ομέρ Τσελίκ Τουρκία: Νέες εμπρηστικές δηλώσεις από τον εκπρόσωπο του κόμματος του Ερντογάν

Ομέρ Τσελίκ Τουρκία: Νέες εμπρηστικές δηλώσεις από τον εκπρόσωπο του κόμματος του Ερντογάν
Ομέρ Τσελίκ Τουρκία: Νέες εμπρηστικές δηλώσεις έκανε ο εκπρόσωπος του κόμματος του Ερντογάν όσον αφορά τα ελληνοτουρκικά.

Σε νέες εμπρηστικές δηλώσεις όσον αφορά τα ελληνοτουρκικά προχώρησε ο εκπρόσωπος του κυβερνώντος κόμματος της Τουρκίας, Ομέρ Τσελίκ. Συγκεκριμένα δήλωσε ότι: «Η Ελλάδα παίζει λάθος παιχνίδι. Κάνει παιχνίδια που ξεπερνάει το μπόι της. Την προειδοποιούμε την Ελλάδα , αυτό το παιχνίδι που πάτε να παίξετε μπορεί να μετατραπεί σε ελληνική τραγωδία. Δεν θα είμαστε εμείς υπεύθυνοι. Δεν θα επιτρέψουμε να παίζεται ελληνικό θέατρο μέσω της διπλωματίας.

Δεν έχουμε κάτι να σας παραχωρήσουμε στην Γαλάζια Πατρίδα, στην Πατρίδα των Αιθέρων ούτε στην Πατρίδα της Ξηράς. Αν μιλάτε για δικαιοσύνη σας υπενθυμίζουμε πως την υφαλοκρηπίδα μας στην ανατολική Μεσόγειο την έχουμε κηρύξει το 2004, το 2013, και το 2019.

Η δράση του Oruc Reis, το Γιαβούζ και το Μπαρμπαρός είναι εντός της Γαλάζιας Πατρίδας μας και το Ναυτικό μας τους προστατεύει με αυτό το στόχο. Έλληνες και Ελληνοκύπριοι βγάλτε μέσα από τους κωδικούς σας την εχθρότητα εναντίον των Τούρκων και των Τουρκοκυπρίων. Αν θέλετε σταθερότητα ελάτε να μιλήσετε με εμάς».

Η προειδοποίηση Τούρκου αντιπτέραρχου

Την ίδια ώρα, Τούρκος αντιπτέραρχος εν αποστρατεία καλεί την Άγκυρα να μην αψηφά τις δυνατότητες της ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας. Οι συγκεκριμένες δηλώσεις έγιναν viral στα τουρκικά social media και συζητήθηκαν από ειδικούς και μη. Ο Τούρκος αντιπτέραρχος ε.α. Ερντογάν Καρακούς εξήγησε ότι η Ελλάδα μετά το 1974 έχει επενδύσει πολλά χρήματα πάνω στην ενίσχυση της Πολεμικής Αεροπορίας με αποτέλεσμα να καθίσταται ιδιαίτερα δυνατή στον συγκεκριμένο τομέα.

Στη διάρκεια παρέμβασής του, σε τηλεοπτική εκπομπή με θέμα την κρίση στην Ανατολική Μεσόγειο, ο απόστρατος αξιωματικός της τουρκικής Πολεμικής Αεροπορίας είπε, ανάμεσα σε άλλα, ότι: «Μην παίρνετε καθόλου ελαφρά την Ελλάδα. Για ποιον λόγο ξέρετε; Το 1974 η Πολεμική Αεροπορία της Ελλάδας ήταν ασύγκριτα πιο αδύναμη σε σχέση με αυτήν της Τουρκίας. Αλλά μετά το 1974 το σώμα στο οποίο επένδυσε τα περισσότερα ήταν η Πολεμική Αεροπορία. Και σήμερα η Πολεμική Αεροπορία της Ελλάδας διαθέτει απίστευτες ικανότητες επίθεσης. Δείτε το. Επαναλαμβάνω: Διαθέτει ικανότητα να κάνει επίθεση στην Τουρκία και μην το υποτιμάτε καθόλου αυτό».

Ο ίδιος αντιπτέραρχος τόνισε το αξιόμαχο της ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας με ακτίνα δράσης που μπορεί να φτάσει βαθιά στην τουρκική ενδοχώρα έως την Άγκυρα και τη Σεβάστεια.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments