Ελλάδα

Κορωνοϊός Χίος: Σε καραντίνα το Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης προσφύγων στη ΒΙΑΛ

Κορωνοϊός Χίος: Σε καραντίνα το Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης προσφύγων στη ΒΙΑΛ
Κορωνοϊός Χίος: Μέχρι τις 25 Αυγούστου θα βρίσκεται σε καραντίνα το Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης προσφύγων στη ΒΙΑΛ μετά τον εντοπισμό θετικών κρουσμάτων.

Μέχρι τις 25 Αυγούστου τέθηκε σε καραντίνα το Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης της ΒΙΑΛ στη Χίο λόγω θετικών κρουσμάτων της πανδημίας του κορωνοϊού. Μέχρι τώρα, τα θετικά κρούσματα είναι πέντε. Στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης της ΒΙΑΛ, μισό χιλιόμετρο από την τοπική κοινότητα του Χαλκειούς της Χίου, βρίσκονται περίπου 3.800 μετανάστες παρά το γεγονός ότι οι προσφυγικές και μεταναστευτικές ροές προς το νησί είναι ιδιαίτερα περιορισμένες τους τελευταίους μήνες.

Τώρα τα θετικά κρούσματα που εντοπίστηκαν έρχονται να δυσκολέψουν πολύ την κατάσταση στον καταυλισμό. Πιο συγκεκριμένα, η απόφαση για την καραντίνα ελήφθη μετά την ανίχνευση θετικών κρουσμάτων της νόσου COVID-19 σε άνδρα ηλικίας 35 ετών με καταγωγή από την Υεμένη, ο οποίος διαμένει χωρίς οικογένεια στο ΚΥΤ, καθώς και σε εργαζόμενη της δομής.

Στη συνέχεια όπως έγινε γνωστό άλλοι τρεις αιτούντες άσυλο βρέθηκαν θετικοί στον κορωνοϊό και τέθηκαν σε απομόνωση σε ειδική δομή που έχει δημιουργηθεί στο νησί.

O ΕΟΔΥ διενεργεί τις προβλεπόμενες διαδικασίες σε σχέση με την ιχνηλάτηση των επαφών, κάτοικοι του νησιού εκφράζουν τον φόβο τους για πιθανή διάδοση του ιού στον τοπικό πληθυσμό από τους μετανάστες. «Φοβόμαστε για τη διάδοση του ιού. Σύμφωνα με τα όσα γνωρίζουμε, ο μετανάστης που αποτέλεσε το πρώτο κρούσμα, έμενε με άλλα 30 άτομα. Πάντως πιστεύουμε ότι ο ιός δεν έφτασε στο νησί από τους μετανάστες, αφού ελέγχονται από τον ΕΟΔΥ κατά την άφιξή τους και οι ροές είναι μηδενικές. Άγνωστο παραμένει από που κόλλησε» δήλωσε στο Sputnik o πρόεδρος της κοινότητας του Χαλκειούς, Βασίλης Βίγκας.

Η παρουσία της αστυνομίας στη δομή έχει ενισχυθεί, αλλά όπως αναφέρει: «Η πίσω πλευρά της ΒΙΑΛ είναι ανεξέλεγκτη και μπορεί να φύγει οποιοσδήποτε. Ειδικά κατά τη διάρκεια της νύχτας. Πλέον οι μετανάστες έχουν μάθει πιο καλά τα περάσματα από εμάς. Έχουν χαράξει δικές τους πορείες στους δρόμους του νησιού». Για τον λόγο αυτό καλεί τις Αρχές να φυλάξουν αποτελεσματικά τη δομή.

Σύμφωνα πάντως με τα όσα έχουν γίνει γνωστά μέχρι στιγμής, ο πρώτος μετανάστης που εμφάνισε ήπια συμπτώματα, νοσηλεύεται με πυρετό στο Γ.Ν. Χίου «Σκυλίτσειο». Τα υπόλοιπα κρούσματα που έχουν αναφερθεί στον γενικό πληθυσμό του νησιού βρίσκονται σε κατ’ οίκον περιορισμό.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments