Διεθνή

Ο απίστευτος τρόπος με τον οποίο θα γίνονται οι συναυλίες από δω και πέρα λόγω κορωνοϊού

Ο απίστευτος τρόπος με τον οποίο θα γίνονται οι συναυλίες από δω και πέρα λόγω κορωνοϊού
Συναυλίες κορωνοϊός: Η πανδημία έχει επιφέρει μεγάλες αλλαγές στην καθημερινότητα και στον τρόπο με τον οποίο διασκεδάζουμε. Οι άνθρωποι που βρίσκονται πίσω από τα μεγάλα καλλιτεχνικά γεγονότα όπως οι συναυλίες προσπαθούν να βρουν εναλλακτικούς τρόπους για να έχουμε συναυλίες στην εποχή του κορωνοϊού.

Τα πάντα γύρω τείνουν να αλλάξουν και να προσαρμοστούν στην εποχή του κορωνοϊού. Φυσικά το πρώτο μέλημα είναι η υγεία που πρέπει να προφυλαχτεί τόσο στο επίπεδο των μέτρων προστασίας όσο και στο επίπεδο της παροχής υπηρεσιών υγείας. Συνηθίζοντας σιγά σιγά την καθημερινή ρουτίνα τήρησης πολλών παραπάνω κανόνων υγιεινής και αποστασιοποίησης, καλούμαστε να συνηθίσουμε και να διασκεδάζουμε διαφορετικά.

Η μουσική, ο χορός, το θέατρο περνάνε μεγάλη κρίση λόγω της πανδημίας και οι άνθρωποι της τέχνης προσπαθούν να βρουν εναλλακτικές για να εκφραστούν και να καταφέρουν να είναι παρόντες και παρούσες σε μια περίοδο που η ανθρωπότητα έχει ανάγκη να βρει διεξόδους.

Το να πας σε μια συναυλία για παράδειγμα είναι ζητούμενο αυτήν τη στιγμή γιατί πρακτικά τα μουσικά γεγονότα που περιμέναμε να έρθουν δεν πραγματοποιούνται. Συναυλία σημαίνει χορός, τραγούδι, φωνές, ιδρώτας, άγγιγμα, ενίοτε και σπρωξίματα. Όλα αυτά δηλαδή που δεν επιτρέπονται ή που επιτρέπονται σε μικρότερες δόσεις.

Στην Αγγλία, την χώρα που έχει συνδεθεί με τις μεγάλες συναυλίες των μεγάλων καλλιτεχνών, προσπαθούν να βρουν εναλλακτικές λύσεις. Οι συναυλίες θα γίνονται, αλλά με μέτρα κοινωνικής αποστασιοποίησης. Έκαναν τις πρώτες προσπάθειες και έβγαλαν φωτογραφίες που μάλλον αποτελούν πρόταση για όλους τους υπόλοιπους.

Σε αυτές μπορούμε να δούμε πλατφόρμες σε απόσταση μεταξύ τους, τοποθετημένες σε μεγάλους χώρους, όπου πάνω «διασκεδάζουν» ολιγομελείς ομάδες ανθρώπων.

Θα ισχύσει αυτή η εικόνα για τις συναυλίες του μέλλοντος; Έστω και του κοντινού μέλλοντος, μέχρι το 2021 ας πούμε, όπου ελπίζουμε ότι θα χει βρεθεί το εμβόλιο και θα έχουμε απαλλαγεί από τον ιό; Μπορεί μια συναυλία από αυτές που ξέρουμε, δηλαδή μια συναυλία ενός ροκ ή πανκ ή μέταλ ή οποιουδήποτε άλλου να γίνει με όρους κονσέρτου στη λυρική;

Θα πηγαίνει το κοινό να ακούσει το αγαπημένο του συγκρότημα ή δεν θα μπορεί να αρκεστεί στους καλλιτέχνες για να περάσει καλά, την στιγμή που θα αλλάξει όλος ο τρόπος που συμπεριφερόμαστε στις συναυλίες, που κάνουν στην τελική τις συναυλίες τόσο ξεχωριστές;

Όλα αυτά είναι ερωτήματα που τίθενται και σίγουρα δεν μπορούν να απαντηθούν από τώρα. Η πραγματικότητα θα δείξει αν η διαδραστικότητα που είναι απαραίτητο στοιχείο για μια πετυχημένη συναυλία θα μπορέσει να υπερσκελιστεί από την εφευρετικότητα των ανθρώπων να προσαρμόζονται σε όλες τις συνθήκες και την ανάγκη τους να έχουν την μουσική και συνολικά την τέχνη στη ζωή τους.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments