Αθλητισμός

Ζαϊντού Ολυμπιακός: Θέλει να «κλέψει» τον Νιγηριανό μπακ από την Πόρτο

Ζαϊντού Ολυμπιακός: Θέλει να «κλέψει» τον Νιγηριανό μπακ από την Πόρτο
Ζαϊντού Ολυμπιακός: Η ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς μπορεί να απέκτησε τον Χοσέ Χολέμπας, όμως ψάχνει τον μπακ που θα αντικαταστήσει τον Κώστα Τσιμίκα στη βασική ενδεκάδα.

Η απόκτηση του Χοσέ Χολέμπας μετά την πώληση του Κώστα Τσιμίκα στη Λίβερπουλ δίνει τη δυνατότητα στον Ολυμπιακό να κινηθεί με προσοχή σε σχέση με τον ποιον θα αποκτήσει για να αντικαταστήσει τον Έλληνα μπακ στη βασική ενδεκάδα. Με απλά λόγια, ο Πέδρο Μαρτίνς εξασφάλισε χρόνο με την επιστροφή του Χολέμπας, ενώ ακόμα κι αν γίνει η «στραβή» και ο Ολυμπιακός δεν αποκτήσει παίκτη, ξέρει ότι μπορεί να εμπιστευτεί τον πρώην παίκτη της Γουότφορντ.

Βέβαια, με τη χρονιά που έρχεται, ο Ολυμπιακός δεν θέλει του συμβεί κάτι τέτοιο. Γι’ αυτό, έχει βάλει στόχο να «κλέψει» από την Πόρτο τον «πυραυλοκίνητο» αριστερό μπακ από τη Νιγηρία Ζαϊντού Σανούσι. Ο Νιγηριανός μπακ που είναι 23 ετών ανήκει στη Σάντα Κλάρα και έχει εντυπωσιάσει στο πορτογαλικό πρωτάθλημα. Όπως είναι λογικό, ο Μαρτίνς ξέρει από πρώτο χέρι για τον συγκεκριμένο ποδοσφαιριστή.

Το θέμα με τον Ζαϊντού ήρθε στο προσκήνιο από χθες, καθώς η έγκυρη «Record» έγραψε ότι ο Ολυμπιακός είναι η ομάδα που έχει στο… στόχαστρό της τον Ζαϊντού και μάλιστα έχει μπει πολύ δυνατά στο κόλπο της διεκδίκησής του. Ο Νιγηριανός είναι ένας ποδοσφαιριστής που την περασμένη σεζόν έκανε 27 συμμετοχές με τη φανέλα της Σάντα Κλάρα και θεωρείται από τους πιο εξελίξιμους στην Πορτογαλία.

Μάλιστα, δεν παίζει μόνο στα αριστερά αφού έχει αγωνιστεί στη θέση του χαφ, του στόπερ αλλά και του εξτρέμ. «Πασπαρτού», δηλαδή. Ο Νιγηριανός άσος δεν είναι, βέβαια, μια εύκολη περίπτωση. Αρχικά, δεσμεύεται με συμβόλαιο μέχρι το 2022 με την ομάδα του, αλλά το βασικό είναι πως ενδιαφέρεται για αυτόν η Πόρτο του γνωστού στο ελληνικό ποδοσφαιρικό κοινό, Σέρτζιο Κονσεϊσάο.

Οι «δράκοι» του Οπόρτο είναι η ομάδα που ασχολείται πάρα πολύ σοβαρά με την περίπτωση του Ζαϊντού. Τα Μέσα στην Πορτογαλία έφτασαν στο σημείο να θεωρούν τη μεταγραφή του ποδοσφαιριστή στην ομάδα του Κονσεϊσάο δεδομένη. Κάτι τέτοιο, ωστόσο, δεν ισχύει παρά το γεγονός ότι η Πόρτο θέλει πολύ τον παίκτη. Η διοίκηση της Σάντα Κλάρα πριν από μία ημέρα ξεκαθάρισε πως δεν υπάρχει επίσημη πρόταση από την Πόρτο για τον Ζαϊντού.

Ο παίκτης όταν ρωτήθηκε για το ενδιαφέρον των «δράκων» είπε: «Γνωρίζω για όσα γράφονται, αλλά μέχρι εκεί. Δεν έχω μιλήσει με κανέναν. Είναι τιμή μου να ενδιαφέρεται η Πόρτο, αλλά δεν ξέρω κάτι παραπάνω. Είναι όνειρό μου να παίξω στο Τσάμπιονς Λιγκ».

Ο Ολυμπιακός, λοιπόν, έχει περιθώριο να κυνηγήσει τον παίκτη, αλλά εκτός από το να τα βρει με την ομάδα του, πρέπει να προσπεράσει σε αυτή τη μεταγραφική κούρσα και τους «δράκους». Το «Φως» σε εκτενές ρεπορτάζ του σημειώνει ότι: «Τις τελευταίες ημέρες στην υπόθεση έχει μπει και ο Ζόρζε Μέντες. Ο γνωστός ατζέντης δεν έχει τα δικαιώματα του 23χρονου μπακ, αλλά έχει εμπλακεί στο θέμα για να δώσει τη λύση. Προφανώς και η Σάντα Κλάρα αναζητά μία πρόταση για να δώσει τον ποδοσφαιριστή που κοστολογείται στα 2,5 εκατ. ευρώ. Ο Μέντες αυτήν τη στιγμή μοιάζει να είναι το κλειδί για να ξετυλιχτεί αυτό το κουβάρι. Ο Ολυμπιακός διατηρεί εξαιρετικές σχέσεις με τον ατζέντη και θέλει να το εκμεταλλευτεί προκειμένου να πάρει τον ποδοσφαιριστή που έχει κάνει εξαιρετική σεζόν με τη φανέλα της Σάντα Κλάρα».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments