Ελλάδα

Κορωνοϊός Ελλαδα: Κατέληξε 72χρονος στο Παπανικολάου – Στα 236 τα θύματα στη χώρα μας

Κορωνοϊός Ελλαδα: Κατέληξε 72χρονος στο Παπανικολάου – Στα 236 τα θύματα στη χώρα μας
Κορωνοϊός Ελλαδα: Ένας ακόμη θάνατος από κορωνοϊό καταγράφεται στη χώρα μας.

Άλλος ένας ασθενείς με κορωνοϊό κατέληξε στη χώρα μας και συγκεκριμένα ένας 72χρονος στο Παπανικολάου κάνοντας τα θύματα να ανέρχονται στα 236.

Ο άνδρας είχε βγει από τη ΜΕΘ την Τρίτη, καθώς η κατάσταση της υγείας του είχε παρουσιάσει βελτίωση, ωστόσο υποτροπίασε αιφνίδια και κατέληξε χθες το βράδυ. Ο 72χρονος είχε νοσήσει από τον ιό στο νοσοκομείο Γεννηματάς της Θεσσαλονίκης, μετά από εγχείρηση στην οποία είχε υποβληθεί και στη συνέχεια μεταφέρθηκε στο Παπανικολάου.

Προκαταρκτική εξέταση για να διερευνηθούν τυχόν ευθύνες σχετικά με τη διασπορά του κορωνοϊού και σε δεύτερο γηροκομείο («Εστία Παπαγεωργίου») της Θεσσαλονίκης παρήγγειλε σήμερα Πέμπτη (20 Αυγούστου) ο εισαγγελέας Ποινικής Δίωξης Άγγελος Βάσσιος.

Στα 22 τα κρούσματα κορωνοϊού στο γηροκομείο στον Εύοσμο

Τα κρούσματα έχουν αυξηθεί ραγδαία καθώς όπως σημειώνεται θετικοί στον κορωνοϊό διαγνώστηκαν δεκαπέντε ηλικιωμένοι που διέμεναν στο Ίδρυμα «Εστία Παπαγεωργίου» της Iεράς Μητροπόλεως Νεαπόλεως – Σταυρουπόλεως, καθώς και επτά άτομα από το προσωπικό. Και να αναφέρουμε πως οι δώσεκα από τους ηλικιωμένους νοσηλεύονται στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου, οι δύο στο Ιπποκράτειο και ένα άτομο στο Παπανικολάου (οι περισσότεροι με ήπια συμπτώματα), ενώ οι επτά εργαζόμενοι βρίσκονται σε κατ΄οίκον περιορισμό.

Σε εξέλιξη βρίσκεται η διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης και για τον οίκο ευγηρίας στο Ασβεστοχώρι

Παράλληλα, σε εξέλιξη βρίσκεται η διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης και για τον οίκο ευγηρίας στο Ασβεστοχώρι, όπου εντοπίστηκαν 36 κρούσματα κορωνοϊού (33 ηλικιωμένοι – τρόφιμοι, 3 εργαζόμενοι) ενώ έξι από τους ηλικιωμένους που νοσηλεύονται από τις 12 Αυγούστου σε νοσοκομεία της πόλης έχασαν την ζωή τους από επιπλοκές του κορωνοϊού. Ο προϊστάμενος της εισαγγελίας πρωτοδικών Στέφανος Ζαρκαντζιάς από τις 13 Αυγούστου έχει ζητήσει για το γηροκομείο τη διενέργεια επείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης, με βάση το άρθρο 285 του Ποινικού Κώδικα (Ν. 4619/2019) περί παραβίασης των μέτρων για να αποτραπεί η εισβολή ή η διάδοση μιας μεταδοτικής ασθένειας. Μετά τον επανέλεγχο και την ιχνηλάτηση στον οίκο ευγηρίας του Ασβεστοχωρίου τα κρούσματα ανήλθαν σε 42 καθώς ακόμη έξι άτομα βρέθηκαν θετικά.

Πώς είναι η κατάσταση στον οίκο ευγηρίας του Ασβεστοχωρίου;

Τριάντα έξι είναι συνολικά τα κρούσματα, σε οίκο ευγηρίας του Ασβεστοχωρίου, στη Θεσσαλονίκη, όπου μετέβησαν εκτάκτως ο καθηγητής λοιμωξιολογίας Σωτήρης Τσιόδρας και ο γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας Βασίλης Παπαγεωργίου. Όπως ανέφερε σε δηλώσεις του μετά το πέρας της επίσκεψης ο κ. Τσιόδρας, 33 είναι τα κρούσματα σε ενοίκους του γηροκομείου και τρία σε προσωπικό και η διασπορά έγινε από εργαζόμενο της μονάδας. Οι περισσότεροι είναι ασυμπτωματικοί, ενώ όλοι όσοι παρουσίασαν συμπτώματα μεταφέρονται σε νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης. Παράλληλα, θα παρθούν μέτρα στη μονάδα σε συνεννόηση με τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ).

«Έχουμε μια μεγάλη επιδημία σε αυτό το γηροκομείο που τηρούσε όλα τα μέτρα- δεν επιτρεπόταν ούτε επισκεπτήριο. Δυστυχώς προήλθε από προσωπικό, το οποίο ήταν επαφή θετικού από τη Χαλκιδική. Έτσι φαίνεται από τα πρώτα δείγματα», ανέφερε ο κ. Τσιόδρας και εξήγησε πως πρόκειται για «νεαρό άτομο του περιβάλλοντος του προσωπικού που είχε πάει σε συναυλία». Για αυτό τέθηκε σε καραντίνα επτά ημερών ο οίκος ευγηρίας στο Ασβεστοχώρι, όπου εντοπίστηκαν κρούσματα κορωνοϊού, ενώ μεταφέρθηκαν σε νοσοκομεία της συμπρωτεύουσας όσοι βρέθηκαν θετικοί, όπως δήλωσε ο γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας Βασίλης Παπαγεωργίου.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments