Ελλάδα

Μάσκες στο σχολείο: Σάλος με ομάδα στο Facebook [pics]

Μάσκες στο σχολείο: Σάλος με ομάδα στο Facebook [pics]
Μάσκες στο σχολείο: Η χρήση τους κρίνεται απαραίτητη αν και πολλά είναι τα ερωτήματα που προκύπτουν για την ομαλή λειτουργία της νέας σχολικής χρονιάς.

Ξεκίνησαν ήδη οι πρώτες αντιδράσεις γονέων μετά την ανακοίνωση του υπουργείου Παιδείας, σχετικά με το άνοιγμα των σχολείων στις 7 Σεπτεμβρίου.

Αυτό ωστόσο που φαίνεται να έχει προκαλέσει την οργή των περισσότερων γονέων είναι η χρήση μάσκας στα παιδιά η οποία φαίνεται πως κρίνεται απαραίτητη τόσο για τους μαθητές όσο και τους εκπαιδευτικούς, αν και πολλά είναι ακόμα τα ερωτήματα που προκύπτουν για την ομαλή λειτουργία της νέας σχολικής χρονιάς.

Αυτό που μένει να αποσαφηνιστεί είναι από ποια ηλικία θα είναι υποχρεωτική η χρήση της μάσκας , καθώς υπάρχει έντονος προβληματισμός για το αν θα μπορούν οι μικροί μαθητές να πειθαρχήσουν και να εφαρμόσουν το συγκεκριμένο μέτρο. Μάλιστα, με γονείς και κηδεμόνες να αντιδρούν όπως αναφέραμε, δημιουργήθηκε και μια ομάδα στο Facebook η οποία έχει μόλις δύο μέρες που έχει συσταθεί και ήδη φιλοξενεί περισσότερα από 14.000 μέλη.

«Καλησπέρα στην ομάδα. Έλεγα πως δεν θα στείλω τα παιδιά μου στο σχολείο αν γίνει υποχρεωτική η μάσκα. Αλλά το ξανασκέφτηκα. Αυτό θέλουν. Θέλουν να έχουν όλα τα πειθαρχημένα παιδιά μαντρωμένα και τους γονείς τους φακελομένους. Όχι… δεν θα σας κάνω το χατήρι. Θα στείλω το παιδί μου ΧΩΡΙΣ μάσκα στο σχολείο, και θα του τάξω μία σοκολάτα για κάθε μάσκα παιδιού που θα μου φέρνει στο σπίτι!!!!», γράφει ένας χρήστης.

Όπως είναι λογικό, η εν λόγω κίνηση προκαλεί έντονη ανησυχία τις τελευταίες ώρες στο ελληνικό Facebook, με το «κίνημα» να φαίνεται πως παίρνει τρομακτικές διαστάσεις μέσα από το γκρουπ «Κανένα παιδί με μάσκα στο σχολείο». Και να αναφέρουμε πως το γκρουπ δημιουργήθηκε την Τρίτη, μόλις λίγη ώρα μετά την ανακοίνωση για το άνοιγμα των σχολείων στις 7 Σεπτεμβρίου, με καθολική συμμετοχή των μαθητών και υποχρεωτική τη χρήση μάσκας, και ήδη μετρά χιλιάδες μέλη.

Το εν λόγω γκρουπ, δεν έχει κανένα επιστημονικό και ιατρικό υπόβαθρο και οι απόψεις που ανεβαίνουν δεν στηρίζονται σε επιστημονικά δεδομένα.  Θερμοί υποστηρικτές του φαίνεται πως είναι κατά κύριο λόγο γονείς, οι οποίοι αναφέρουν ότι δεν θέλουν να στείλουν τα παιδιά τους στο σχολείο με μάσκα, σε μια άκρως κρίσιμη στιγμή που τα κρούσματα του κορωνοϊού αυξάνονται δραματικά στη χώρα.

Μάλιστα, τα περισσότερα μέλη του γκρουπ, με ύφος που παραπέμπει στο αντιεμβολιαστικό κίνημα, εκφράζονται με οργή κατά του μέτρου χρήσης μάσκας, επικαλούμενα κινδύνους για «αιφνίδιο θάνατο μαθητών», λόγω έλλειψης οξυγόνου, μια διαπίστωση που ωστόσο έχει καταρριφθεί από πολλούς επιστήμονες.  Tην ίδια ώρα, συγκεντρώνουν υπογραφές προκειμένου να απαγορευτεί η χρήση μάσκας στα σχολεία.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments