Οικονομία

Airbnb κορωνοϊός: Η εταιρεία βραχυχρόνιας μίσθωσης βάζει τέλος στα πάρτι

Airbnb κορωνοϊός: Η εταιρεία βραχυχρόνιας μίσθωσης βάζει τέλος στα πάρτι
Airbnb κορωνοϊός: Η εταιρεία βραχυχρόνιας μίσθωσης διαμερισμάτων θέτει νέους αυστηρότερους κανόνες λόγω της πανδημίας.

Ο κορωνοϊός έχει αναγκάσει τους πάντες να αλλάξουν την καθημερινότητά τους, ενώ οδηγεί ακόμα και μεγάλες εταιρείες να παίρνουν νέα μέτρα για τη μη εξάπλωση του ιού. Σε αυτό το μήκος κύματος κινείται και η Airbnb που θέτει νέους αυστηρούς κανόνες για τα ενοικιαζόμενα διαμερίσματά της εξαιτίας του κορωνοϊού, βάζοντας τέλος στα πάρτι.

Σύμφωνα με το Reuters, η γνωστή πλατφόρμα βραχυχρόνιας μίσθωσης έθεσε την Πέμπτη τους νέους της κανόνες, ανάμεσα στους οποίους είναι ότι απαγορεύονται τα πάρτι και οι εκδηλώσεις σε σπίτια, ενώ θα υπάρχει ανώτατο όριο χωρητικότητας στα 16 άτομα.

Σημειώνεται ότι όσοι οικοδεσπότες ή επισκέπτες προσπαθήσουν να παραβιάσουν τους κανόνες, θα έχουν πρόβλημα καθώς η Airbnb θα προχωρήσει σε νομικές ενέργειες. «Η καθιέρωση παγκόσμιας απαγόρευσης πάρτι και εκδηλώσεων είναι προς το συμφέρον της δημόσιας υγείας», αναφέρει η Airbnb σε ανακοίνωσή της, προσθέτοντας ότι η απαγόρευση ισχύει για όλες τις μελλοντικές κρατήσεις.

Η Airbnb δήλωσε ότι το 73% των καταχωρήσεών της παγκοσμίως απαγορεύει ήδη πάρτι σύμφωνα με τους κανόνες του σπιτιού τους, ενώ ορισμένοι οικοδεσπότες επιτρέπουν μικρά πάρτι. Πέρυσι, η Airbnb άρχισε να επιβάλλει πολύ αυστηρότερα όρια, ξεκινώντας από μια παγκόσμια απαγόρευση των «πάρτι» ή καταλόγων που δημιουργούν διαρκή ενόχληση στη γειτονιά.

Η Airbnb έχει επίσης ενημερώσει τις πολιτικές της υπό το πρίσμα της πανδημίας, καταργώντας τόσο το φίλτρο αναζήτησης «φιλικό για εκδηλώσεις» όσο και τους κανόνες «επιτρέπονται πάρτι και εκδηλώσεις». Η Airbnb που εδρεύει στο Σαν Φρανσίσκο, δήλωσε τον Ιούλιο ότι οι πελάτες είχαν κάνει κράτηση για περισσότερα από 1 εκατομμύριο νύχτες σε μια μέρα για πρώτη φορά από τις 3 Μαρτίου, εν μέρει καθώς οι ταξιδιώτες των ΗΠΑ αποφεύγουν τα ξενοδοχεία και προτιμούν να οδηγούν σε τοπικά ενοίκια διακοπών.

Λίγα λόγια για την Airbnb

Η Airbnb είναι ιστοσελίδα καταχώρησης, εύρεσης και ενοικίασης καταλυμάτων. Ιδρύθηκε τον Αύγουστο του 2008 από τον Joe Gebbia, τον Brian Chesky και τον Nathan Blecharczyk και έχει βάση το Σαν Φρανσίσκο της Καλιφόρνια.

Πρόκειται ουσιαστικά για μια ηλεκτρονική πλατφόρμα, που φέρνει σε επικοινωνία τον οικοδεσπότη με τον πελάτη, ενώ είναι ταυτόχρονα υπεύθυνη για την διεκπεραίωση της διαδικασίας της κράτησης. Η συναλλαγή, κατά την οποία ο επισκέπτης πληρώνει το εκάστοτε ποσό με πιστωτική ή άλλη κάρτα, γίνεται μέσω της πλατφόρμας. Ο οικοδεσπότης παραλαμβάνει το ποσό μόλις 24 ώρες μετά την άφιξη του φιλοξενούμενού του, έτσι ώστε να είναι σίγουρο ότι ο τελευταίος παρέλαβε το κατάλυμα, όπως συμφωνήθηκε. Τα έσοδα της εταιρίας προέρχονται από το ποσοστό που κρατάει εκείνη από κάθε κράτηση που γίνεται.

Η Airbnb προσφέρει μια μεγάλη ποικιλία καταλυμάτων (διαμέρισμα, κάστρο, βίλα κ.α.), ανάλογη με το μέγεθος της κοινότητας των χρηστών της, που υπόσχονται μοναδικές ταξιδιωτικές εμπειρίες. Το εύρος των τιμών ποικίλλει σημαντικά, όπως και η τοποθεσία του καταλύματος. Σύμφωνα με τα στοιχεία που είναι αναρτημένα στην ιστοσελίδα, έχει εγγεγραμμένα καταλύματα σε περισσότερες από 34.000 πόλεις και 191 χώρες (Ιούνιος 2016). Η Airbnb είναι ένας εύκολος τρόπος να εκμεταλλευθεί οικονομικά ο χρήστης τον χώρο του, παρουσιάζοντάς τον σε ένα κοινό εκατομμυρίων χρηστών.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments