Πολιτική

Κικίλιας νέα μέτρα: «Μετά τις διακοπές τους οι εργαζόμενοι στους οίκους ευγηρίας θα τεστάρονται»

Κικίλιας νέα μέτρα: «Μετά τις διακοπές τους οι εργαζόμενοι στους οίκους ευγηρίας θα τεστάρονται»
Κικίλιας νέα μέτρα: Τεστ κορωνοϊού στους εργαζόμενους που επιστρέφουν από τις διακοπές τους προανήγγειλε ο υπουργός Υγείας.

Το ενδεχόμενο αυστηροποίησης των μέτρων προστασίας από τον κορωνοϊό στις προνοιακές δομές άφησε ανοιχτό ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας. Παράλληλα, μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ ο κ. Κικίλιας ανέφερες πως όσοι εργαζόμενοι σε αυτούς τους χώρους επιστρέφουν από τις θερινές τους διακοπές θα υποβάλλονται σε έλεγχο, ώστε να προστατευθούν οι ηλικιωμένοι και οι ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού.

«Αμέσως μετά τις διακοπές τους, και πριν την επιστροφή τους στους οίκους ευγηρίας, οι εργαζόμενοι θα τεστάρονται» είπε χαρακτηριστικά.

Ο υπουργός Υγείας τόνισε επίσης ότι μπροστά μας θα έχουμε ένα δύσκολο φθινόπωρο και χειμώνα, αλλά στόχος είναι να επιλυθούν τα προβλήματα στο μέτρο του δυνατού όπως είπε. «Έχουμε πανδημία, δεν έχουμε φτάσει στους 1000 νεκρούς την ημέρα, όπως στη Ισπανία και τη Βρετανία. Είναι προφανές ότι υπάρχει διασπορά μετά το άνοιγμα στην κανονικότητα… Και μια ζωή να μπορέσουμε να σώσουμε είναι πολύτιμη» ανέφερε ο υπουργός Υγείας.

Επιπλέον, έκανε ειδική μνεία στα δημοσιεύματα που μιλούν για απόκρυψη κρουσμάτων κάνοντας λόγο για ψευδείς ειδήσεις. Καταληκτικά, εξέφρασε την ανησυχία του για την επιστροφή των νέων από τις διακοπές τους λόγω της διασποράς του ιού. Στο πλαίσιο αυτό, παρότρυνε τους πολίτες να φοράνε μάσκα και να τηρούν τις αποστάσεις.

Κρούσματα σε οίκοι ευγηρίας στον Εύοσμο:

Οι δηλώσεις του υπουργού γίνονται λίγες ώρες μετά τον εντοπισμό 22 κρουσμάτων κορωνοϊού σε οίκο ευγηρίας στον Εύοσμο στη Θεσσαλονίκη. Τα κρούσματα εντοπίστηκαν στον οίκο ευγηρίας «Εστία Παπαγεωργίου» που ανήκει στη Μητρόπολη Νεαπόλεως στον Εύοσμο. Πρόκειται για 15 ηλικιωμένους που φιλοξενούνται στον οίκο ευγηρίας και επτά άτομα από το νοσηλευτικό προσωπικό. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, νοσηλεύονται σε τρία νοσοκομεία 15 από τα κρούσματα, τα οποία, όμως, εμφανίζουν ήπια συμπτώματα. Σημειώνεται ότι στο γηροκομείο φιλοξενούνται συνολικά 45 ηλικιωμένοι.

Σημειώνεται πως χθες, Τετάρτη 19 Αυγούστου, ο  ανακοίνωσε για ακόμη μαι ημέρα τριψήφιο αριθμό νοσούντων, με την Αττική να εκπέμπει «SOS». Συγκεκριμένα, τα επιβεβαιωμένα κρούσματα το τελευταίο 24ωρο είναι 217 εκ των οποίων τα 16 εντοπίστηκαν στις πύλες εισόδου, ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων έφτασε τους 7.684 και οι νεκροί ανήλθαν στους 235 καθώς υπήρξαν δύο νέοι θάνατοι, με τελευταία απώλεια ενός 79χρονου που νοσηλευόταν στη ΜΕΘ του Γενικού Νοσοκομείου .

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments