Πολιτική

Παπαθανάσης Πάιατ συνάντηση: Οι διμερείς σχέσεις Ελλάδας και ΗΠΑ είναι στο ανώτατο σημείο

Παπαθανάσης Πάιατ συνάντηση: Οι διμερείς σχέσεις Ελλάδας και ΗΠΑ είναι στο ανώτατο σημείο
Παπαθανάσης Πάιατ συνάντηση: Οι δύο πολιτικοί συζήτησαν θέματα επενδυτικού και αναπτυξιακού ενδιαφέροντος.

Με τον Αμερικανό πρέσβη Τζέφρι Πάιατ συναντήθηκε ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Νίκος Παπαθανάσης.

Όπως φαίνεται και από την ανάρτηση στο Twitter, οι δύο πολιτικοί συζήτησαν θέματα επενδύσεων, ζητήματα που αφορούν ιδιαίτερα και τις δύο χώρες. «Με τον Αμερικανό Πρέσβη Τζέφρι Πάιατ, ισχυρό φίλο της Ελλάδας, είχαμε μια εξαιρετικά εποικοδομητική συνάντηση. Οι διμερείς σχέσεις μας είναι στο ανώτατο σημείο και συζητήσαμε θέματα επενδυτικού και αναπτυξιακού ενδιαφέροντος».

Ο Νίκος Παπαθανάσης αναβαθμίστηκε προσφάτως

Αξίζει να αναφέρουμε πως η πανδημία του κορωνοϊού ανέδειξε τις ικανότητες ορισμένων μελών της κυβέρνησης και όπως φαίνεται εκ του αποτελέσματος στο Μέγαρο Μαξίμου εκτίμησαν ιδιαίτερα την αποτελεσματικότητα του μέχρι σήμερα υφυπουργού Ανάπτυξης Νίκου Παπαθανάση, ο οποίος αναβαθμίστηκε. Είναι μηχανολόγος μηχανικός, ο οποίος σπούδασε στο Πανεπιστήμιο του Τορόντο και έλαβε μεταπτυχιακούς τίτλους σπουδών στη Διοίκηση Επιχειρήσεων και την Αεροναυπηγική.

Ξεκίνησε τον εργασιακό του βίο το 1984 στην Αεροναυπηγική εταιρεία DeHavilland (νυν Bombardier) στο Τορόντο. Διετέλεσε μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ελληνικής Αεροπορικής Βιομηχανίας (ΕΑΒ) και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου και εκτελεστικός αντιπρόεδρος της  Ολυμπιακής Αεροπλοΐας. Εργάσθηκε για εικοσιτέσσερα έτη σε ανώτερες και ανώτατες διοικητικές θέσεις εταιρειών του Ιδιωτικού τομέα καθώς και εισηγμένων στην Ελλάδα και το Εξωτερικό. Η εμπειρία του συμπεριλαμβάνει και την διοίκηση εταιρειών αστικών συγκοινωνιών δημοσίου ενδιαφέροντος όπως Διευθύνων Σύμβουλος της ΗΣΑΠ Α.Ε και Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της ΣΤΑ.ΣΥ ΑΕ..

Από το 2008 έως το 2010 ήταν εκλεγμένος Πρόεδρος του Κέντρου Ελληνικών και Δημοσίων Επιχειρήσεων και Οργανισμών Δημοσίου Ενδιαφέροντος (ΚΕΔΕΟ).  Στα τριάντα πέντε χρόνια εργασιακής εμπειρίας έχει να επιδείξει σημαντικό έργο στην ανάπτυξη επιχειρηματικών σχεδίων, την ωρίμανση επενδύσεων, την αναδιοργάνωση και τον εξορθολογισμό  λειτουργίας εταιρειών με συνακόλουθο αποτέλεσμα την σημαντική βελτίωση των οικονομικών τους αποτελεσμάτων. Το 2016 ανέλαβε με απόφαση του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκου Μητσοτάκη τη γενική διεύθυνση του κόμματος.

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments