Πολιτική

Πλακιωτάκης νέα μέτρα κορωνοϊός: Σε Αίγινα, Πόρο και Σπέτσες σήμερα ο υπουργός Ναυτιλίας

Πλακιωτάκης νέα μέτρα κορωνοϊός: Σε Αίγινα, Πόρο και Σπέτσες σήμερα ο υπουργός Ναυτιλίας
Πλακιωτάκης νέα μέτρα κορωνοϊός: Τις κατά τόπους Λιμενικές Αρχές θα επισκεφθεί σήμερα ο υπουργός Ναυτιλίας προκειμένου να επιθεωρήσει την εφαρμογή των μέτρων προστασίας κατά του κορωνοϊού.

Την Αίγινα, τον Πόρο και τις Σπέτσες θα επισκεφθεί σήμερα, Πέμπτη 20 Αυγούστου, ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Γιάννης Πλακιωτάκης, συνοδευόμενος από τον Αρχηγό του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, Αντιναύαρχο Λ.Σ. Θεόδωρο Κλιάρη. Συγκεκριμένα ο κ. Πλακιωτάκης θα επισκεφθεί τις κατά τόπους Λιμενικές Αρχές προκειμένου να παρακολουθήσει την εφαρμογή των μέτρων προστασίας της δημόσιας υγείας από τον COVID-19, σε τρεις προορισμούς του Αργοσαρωνικού, οι οποίοι χαρακτηρίζονται από αυξημένη τουριστική δραστηριότητα.

Τι μέτρα ισχύουν ήδη για Πάρο, Πόρο και Αντίπαρο:

  • Ως τις 24 Αυγούστου εφαρμόζεται όριο 50 ατόμων σε κοινωνικές εκδηλώσεις πλην εξαιρέσεων (θέατρα, εστιατόρια, κτλ).
  • Απαγόρευση λειτουργίας χώρων εστίασης και διασκέδασης από τα μεσάνυχτα έως τις 7 το πρωί και στην περιφέρεια Αττικής έως τις 24 Αυγούστου.
  • Σε Πάρο κι Αντίπαρο λαμβάνονται πιο ισχυρά μέτρα από 15/8 στις 06:00 έως τις 23 Αυγούστου. Κάθε είδους εκδήλωση ματαιώνεται, επιτρέπεται συνάθροιση έως 9 άτομα, τραπέζια στα εστιατόρια έως 4 άτομα ή 6 άτομα αν είναι συγγενείς α’ βαθμού και μάσκες παντού.
  • Παράταση ως τις 24/8 των μέτρων στον Πόρο – Το κλείσιμο καταστημάτων από τις 23:00 μετατίθεται για τα μεσάνυχτα
  • Υποχρεωτική χρήση μάσκας σε στρατόπεδα, δομές φιλοξενείας
  • Όσοι επιστρέφουν με άδειες κι εργάζονται σε γηροκομεία, δομές φιλοξενίας θα υποβάλλονται σε έλεγχο.
  • Μέλη ομάδων αυξημένου κινδύνου, θα εργάζονται με τηλεργασία ή back office έως και 31 Αυγούστου με πρωτοβουλία του εργαζόμενου.

Τις προηγούμενες ημέρες υπενθυμίζεται πως ο κ. Πλακιωτάκης είχε επισκεφθεί το νησί της Πάρου:

Κατά την άφιξη του στο λιμάνι ο υπουργός είχε εκφράσει την ικανοποίησή του για την πιστή τήρηση των μέτρων προστασίας από τον κορωνοϊό. Ο κ. Πλακιωτάκης περιηγήθηκε στους εξωτερικούς και εσωτερικούς χώρους του λιμανιού της Πάρου, ενός λιμένα με ιδιαίτερα αυξημένη κίνηση κατά την διάρκεια της θερινής περιόδου, όπου διαπίστωσε ότι επιβάτες και προσωπικό ανταποκρίνονται θετικά στα μέτρα που αποφάσισε η κυβέρνηση για την αντιμετώπιση της νόσου. Στο πλαίσιο αυτό κάλεσε το προσωπικό του Λιμεναρχείου Πάρου να διασφαλίσει την αυστηρή τήρηση των μέτρων, τόσο στις λιμενικές εγκαταστάσεις, όσο και στα πλοία που προσεγγίζουν ή αποπλέουν από την Πάρο.

Σημειώνεται πως χτες αποφασίστηκαν και ανακοινώθηκαν νέα μέτρα και για τη Μύκονο. Ειδικότερα από αύριο, Παρασκευή 21 Αυγούστου ισχύουν για το νησί τα εξής:

  • Αναστολή κάθε είδους εκδήλωσης όπως live πάρτυ, εμποροπανηγύρεις, λιτανείες, λαϊκές αγορές κλπ.
  • Απαγόρευση κάθε είδους συνάθροισης πολιτών άνω των 9 ατόμων για οποιονδήποτε λόγο, τόσο σε δημόσιο όσο και σε ιδιωτικό χώρο.
  • Στους χώρους εστίασης επιτρέπεται μέγιστος αριθμός ατόμων σε κάθε τραπέζι έως 4 άτομα, εκτός εάν πρόκειται για συγγενείς Α’ βαθμού όπου επιτρέπεται έως 6 άτομα.
  • Υποχρεωτική η χρήση μάσκας τόσο σε εξωτερικούς όσο και σε εσωτερικούς χώρους.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments