Αθλητισμός

Ίντερ: «Νερατζούρι» και Σεβίλλη ετοιμάζονται για τον μεγάλο τελικό του Europa League

Ίντερ: «Νερατζούρι» και Σεβίλλη ετοιμάζονται για τον μεγάλο τελικό του Europa League
Ίντερ: Απόψε θα ξέρουμε ποιος θα είναι ο μεγάλος νικητής του Europa League με το παιχνίδι των «νερατζούρι» και της Σεβίλλης να φιλοξενείται στην Κολονία.

Η πολυνίκης της διοργάνωσης Σεβίλλη τίθεται αντιμέτωπη στον τελικό του Europa League που φιλοξενείται στην Κολονία σήμερα 21 Αυγούστου στις 22:00 με την Ίντερ, που θέλει να επιστρέψει στους ευρωπαϊκούς τίτλους μετά από δέκα χρόνια και την κατάκτηση του Champions League. Φυσικά, η αναμέτρηση θα διεξαχθεί χωρίς φιλάθλους εξαιτίας του κορωνοϊού.

Διαιτητής της συνάντησης θα είναι ο 37χρονος Ολλανδός, Ντάνι Μάκκελι, γνωστός στα ελληνικά γήπεδα, καθώς στη μετά κορωνοϊού εποχή, ορίστηκε σε δύο παιχνίδια στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Στο ΑΕΚ – ΠΑΟΚ (0-0) για τα play off της Super League και στο Άρης – ΑΕΚ (2-2) για τα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας.

Είναι ο πρώτος του ευρωπαϊκός τελικός σε μεγάλη ευρωπαϊκή διοργάνωση, καθώς έχει σφυρίξει μόνο έναν τελικό Euro U19 το 2012/13, μεταξύ Ισπανίας και Ελλάδας, με τη «ρόχα» να κερδίζει με 1-0. Ο Μάκκελι φέτος σφύριξε την Ίντερ μία φορά, στο εκτός έδρας παιχνίδι κόντρα στην Ντόρτμουντ, για τους ομίλους του Champions League, στο οποίο οι «νερατζούρι» γνώρισαν την ήττα με 3-2. Τέταρτος διαιτητής θα είναι ο Τάσος Σιδηρόπουλος.

Η προϊστορία

Οι δύο ομάδες παρόλο που έχουν πλούσια ευρωπαϊκή ιστορία, είναι η πρώτη φορά που τίθενται αντιμέτωπες σε επίσημο παιχνίδι. Έχουν παίξει ένα φιλικό το 2008, επί ολλανδικού εδάφους το οποίο έληξε ισόπαλο χωρίς σκορ (0-0).

Ο μόνος παίκτης που έχει πρόσφατες παραστάσεις κόντρα στην Ίντερ, και ξέρει τι σημαίνει να παίζεις κόντρα στους Μιλανέζους, είναι ο Σούσο. Ο Ισπανός εξτρέμ μέχρι τον προηγούμενο Δεκέμβριο ανήκε στην Μίλαν, και γνωρίζει την συμπολίτισσα Ίντερ, μέσα από το τοπικό ντέρμπι.

Η τυπικά γηπεδούχος Σεβίλλη έχει κατακτήσει το UEFA/Europa League 5 φορές μέσα σε 10 χρόνια (2006, 2007, 2014, 2015, 2016). Δεν έχει χάσει ούτε μια φορά σε τελικό και σίγουρα δεν θα ήθελε αυτό να συμβεί σήμερα το βράδυ. Η Ίντερ από την άλλη έχει κατακτήσει τρεις φορές το τρόπαιο (1991, 1994, 1998).

Πώς έφτασαν στον τελικό;

Η ομάδα της Ανδαλουσίας πριν από τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ απέκλεισε την Γουλβς (που είχε προηγουμένως αποκλείσει τον Ολυμπιακό) και την Ρόμα, έχοντας τερματίσει στην κορυφή του πρώτου Ομίλου.

Η Ίντερ στα ημιτελικά απέκλεισε τους Ουκρανούς πρωταθλητές της Σαχτάρ Ντόνετσκ με σκορ 5-0, με τους Λουκάκου και Λαουτάρο να σημειώνουν από δύο γκολ. Οι Μιλανέζοι του Αντόνιο Κόντε, ο οποίος έχασε από τη Γιουβέντους με ένα μόνο βαθμό τον τίτλο της Serie A, κέρδισαν επίσης Λεβερκούζεν, Χετάφε κατά τη διάρκεια των γύρων νοκ-άουτ μετά την υποχώρηση της ομάδας από τους ομίλους του Champions League.

Τα τελευταία νέα

Ως προς το παιχνίδι τώρα, αμφότερες ομάδες είναι πανέτοιμες, καθώς για τη Σεβίλλη ο Αργεντινός εξτρέμ Λούκας Οκάμπος επέστρεψε στις προπονήσεις εδώ και δύο ημέρες, και είναι στην διάθεση του Γιούλεν Λοπετέγκι. Θυμίζουμε ότι ο Οκάμπος αποχώρησε ως τραυματίας στο 56 λεπτό στον ημιτελικό του Europa League την προηγούμενη Κυριακή (16/08) κόντρα στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Μόνος απών επομένως για τους Ανδουλουσιανούς θα είναι ο Σεμπαστιέν Κορσιά, που απουσιάζει εδώ και καιρό, λόγω τραυματισμού.

Στο στρατόπεδο της Ίντερ, ο Αλέξις Σάντσες έθεσε εαυτόν στην διάθεση του Αντόνιο Κόντε, αν και δεν είναι 100% έτοιμος. Κάτι παραπάνω από πιθανό είναι ότι ο Ιταλός τεχνικός θα τον περάσει στο παιχνίδι ως αλλαγή. Άπαντες είναι υγιείς και πανέτοιμοι, τουλάχιστον όσοι δηλώθηκαν στην λίστα για τα παιχνίδια του Europa League. Θυμίζουμε ότι εκτός λίστας έμειναν οι Βεσίνο λόγω τραυματισμού και Κουάντουο Ασαμόα, που δεν είναι στα πλάνα του Ιταλού τεχνικού.

Οι πιθανές συνθέσεις:

Σεβίλλη (4-5-1): Μπόνο, Χεσούς Νάβας, Κουντέ, Ντιέγκο Κάρλος, Ρεγκιλόν, Μπανέγα, Φερνάντο, Ζορντάν, Σούσο, Εν Νεσίρι, Οκάμπος (Μουνίρ)

Ιντερ (3-5-2): Χαντάνοβιτς, Γκοδίν, Ντε Βρι, Μπαστόνι, Ντ’ Αμπρόζιο, Μπαρέλα, Μπρόζοβιτς, Γκαλιαρντίνι, Γιάνγκ, Λουκάκου, Λαουτάρο Μαρτίνες

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments